Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Gallant:

Pěstoval jsem ji první rok, takže je na to třeba brát ohled (žádné dlouhodobé zkušenosti). Lokalita Vizovice. Jako referenci beru Start.

Tato odrůda je raná pouze v tom smyslu, že má relativně krátkou dobu od odkvětu po zčervenání plodu. Pokud ale chcete sklidit chuťově solidní plody, musíte je nechat na rostlině po zčervenání ještě změknout (1-2 týdny), čímž se ranost ztrácí! Je tedy fakticky pozdnější než Start, ale nejsem schopný přesně říct, o kolik. Chuťově je po změknutí na rostlině horší než Start (dokud není plod aspoň lehce měkký, tak je chuť Gallantu bídná). Do salátu OK.Úrodnost byla o něco menší než Start (odhadem, ale u Gallantu věřím, že půjde zvýšit, až člověk přijde na to, co "tato odrůda chce").

Hlavní výhody: nepraská, netvoří žlutý límec kolem stopky.

Příští rok Gallant vysadím znovu a uvidím, jak se mi bude zdát chuťově. Kdybych byl velkopěstitel/prodejce rajčat, tak bych Gallant určitě pěstoval – hlavně kvůli skladovatelnosti min. 2 týdny spolu s ne úplně bídnou chutí (čili dobrý poměr chuť/skladovatelnost).

Zajímalo by mě, jak chutná Gallant vypěstovaný na jižní Moravě, u nás zatím nic moc. Při objednávání jsem si nevšiml, že jde o LSL typ rajčete - přece jen ta dlouhá skladovatelnost bývá většinou vykoupena horší chutí.

Závěr: Myslím, že to bude odrůda, kterou budou zahrádkáři pěstovat jen v oblastech, kde jsou problémy s praskáním plodů.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika