Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Děkuji za reakce. Hruškovité tvary plodů možná vlivem substrátu - také se k tomu přikláním - výsev dělám do výsevného substrátu,  kelimky 0,5L plním koupeným univerzálním substrátem - právě z obavy, abych ze svého kompostu nezavlekl nějakou plíseň či jinou chorobu a neexportoval to s rajčaty.

Praskání a závlaha samozřejmě souvisejí. I když je skleník naplno otevřen a i částečně zastíněn, v horkých letních dnech je v něm teplota o 5 až 10 stupňů vyšší a to pak nejde nezalévat alespoň ob den. Okna skleníku jsou od začátku léta otevřena trvale, dvéře zavírám jen při velmi výrazném poklesu nočních teplot a to až nyní, na podzim. Průběh vlhkosti vzduchu jsem nikdy neměřil, ale díky intenzivnímu větrání bych očekával vlhkost podobnou venkovní. To praskání plodů se projevuje zejména při a po vrcholu sklizně a asi se s ním budu muset při tomto způsobu pěstování smířit. To, že na rostliny neprší, má zase jiné výhody.

Ještě by mne zajímalo, zda existuje odrůda, která je ze zkušenosti skutečně výrazně odolnější vůči praskání, či zda jde jen o proklamace výrobců osiva.  Děkuji. R.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika