Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ještě se vracím k tomu prorovnání Stupické vs.Tamina (Matina). Tamina (M) mají podobnou chuť jako Stupické, sice rozdílnou, ale nedokíži říct, která at chuť je lepší.  Pokud jde o rannost, tak u mne letos dozrávaly tyto odrůdy současně. Stupické při rychlém dozrávání tvoří žlutý límec, čemuž lze předejít podtrhnutím a uložením v chladnější místosti, kde úplně dozraje. Na chuť by to podle mých zkušeností vliv mít nemělo. Tamina (M) tímto neduhem netrpí, protože nemá tmavě zelené žíhání okolo stopky.

Stupické za vlhkých podmínek praská, jak je to s Taminou (M) nemám odzkoušené. V každém případě tento problém odstraní stříška.

Největší nevýhodou Stupického pro mne je, že to není klasická indeterminantní odrůda, dost často je i v profesionálních českých kruzích uváděná jak polodeterminantní. Rostlina je poměrně slabá a brzy hlavní stonek ukončuje růst, což má při pěsování na jeden stonek, negativní vliv na celkovou úrodu. Proto se někdy doporučuje pěstovat tuto odrůdu na dva až tři výhony, což někdy může způsobovat někomu (např. mně) problémy.

Protože chci mít úrodu rajčat co nejdříve, tak příští rok si asi vysadím Matinu, kerá má cca o 20 větší plody než Tamina i Stupické a asi bude tím pádem i úrodnější. jinak semena Taminy josu u nás dostupné na internetu.

           Vladimír

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika