Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pro ostatní bych jen předeslat, že účelem tohoto velmi brzkého výsevu je, připravit si v mých podmínkách (panelového bytu) sazenice rajčat pro velmi ranou výsadbu začátkem dubna do teplého pařeniště (dříve bylo takové pařeniště na každé zahrádce, dnes ho nahradily různé skleníky a foliáky). Protože jsou to sazenice do pařeniště, tak jsou to vesměs odrůdy nízkého vzrůstu (determinantní), odolávající a rostoucí při nižších teplotách (ruské Sarayev odrůdy) a velmi rané např. české Vrbičanské nízké. Proč to dělám? Protože mně to baví.

Ještě bych chtěl napsat, že každý kdo začíná pěstovat rajčata, by s výsevem neměl spěchat, opravdu stačí vysévat někdy koncem března a za dva měsíce až po zmrzlých rajčata vysadit. Na nějaký ten konzum bude rajčat při minimální péči až dost a na ty protlaky a kečupy taky zbyde. Pochopitelně mezi námi existuje skupina těch, kteří se už těší, až nebudou muset chroupat rajčata ze supermarketu a zakousnou se do rajčátka ze své zahrádky. Už jen ten pocit, že jsou to mnou vypěstovaná rajčata zlepšuje jeich chuť. A vědět, že v širém okolí mám zralá první rajčata, to také za nějakou tu práci navíc stojí.

Ještě než přidám nějakou tu fotku tak bych informoval, že semena Cristal F1 mají v prodejně firmy Semena Veleliby za 3,90 Kč za jedno semeno, nemají sice internetový obchod, ale mají uvedeno, že semena zeleniny a květin zasílají také poštou.

Jaké účtují poštovné to nevím, ale bylo by to možné zjistit, mají tam svou internetovou adresu i telefon. Pochopitelně cena za jedno semínko je nižší než z AEV, protože tito jsou v tomto případě jen překupníci (nemyslím to ve špatném slova smyslu).

Se svými sazenicemi z výsevu z 21.12.2016 (slunovrat) jsem zatím spokojený.  Tento den jsem si vybral protože jsem četl, že pro pěstování rajčat v pařeništi by se tato měla vysévat okolo dvacátého prosince. Dvacátý první prosinec je dobře zapamatovatelný. Jinak při výsevech a pěstování se žádným lunárním kalendářem neřídím.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika