Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Doporučuji Vám přečíst si diskuzi o Latah na této webové stránce. Moje osobní zkušenost s tímto rajčetem není moc dobrá. Pěstoval jsem je dva roky a vždycky jsem měl problémy hned od počátku (špatné klíčení a když už mně nějaké to semínko vyklíčilo, tak pomalý růst). Na zahradě to potom byla nejmenší rostlina ze všech a tomu pak odpovídala minimální sklizeň. Plody krásné, takové malé biftečky, masité. Jen je pro mne trochu kyselejší. Vzhledem k výše uvedenému jsem zatím nedělal žádné srovnávání se Stupickým. Latah je determinantní rajče, Stupické je semi- determinantní často pěstované jako tyčkové.
I přesto, že u mne nebyl Latah nijak úspěšný, tak si myslím, že tato odrůda má jistě nějaký potenciál aby jako raná odrůda byla pěstována. Proto ji letos znovu zkouším spolu s dalšími velmi ranými ruskými keříčkovými odrůdami a také se starou českou odrůdou Vrbičanské nízké. Sazenice na rozdíl od minulých let vypadají velmi dobře. Jsou určeny pro výsadbu počátkem dubna do teplého pařeniště.
Možná připojí svůj názor ještě paní Kateřina, která s touto odrůdou měla daleko lepší zkušenosti než já. Zdroj semen máme stejný.

           Vladimír

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika