Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nemohu souhlasit s názorem, že se Stupické polní rané za těch posledních 30 let nějak změnilo. Vždycky to bylo rajče velmi rané, velikost plodů nevyrovnaná od 26 g do 66 g, trpělo praskáním a často se na něm tvořil tzv. žlutý límec. Tato odrůda je u nás udržována semenářskými firmami pod kontrolou ÚKZÚZ.

Proč jsem tak přesvědčen, že se tato odrůda nezměnila? Poslední dva roky jsem měl možnost pěstovat Stupické rajče ze semen, která byla udržována v celém světě pod jménem Stupice a jejich původní zdroj byla semena zaslaná v roce 1974 panem Sodomkou z ČSSR nebo jak jsme se tehdy jmenovali. Tato odrůda byla na západní polokouli udržována 40 let různými semenářskými firmami a také pěstiteli amatéry. Když jsem porovnal rostliny a plody Stupice se Stupickým polním raným, nenašel jsem žádné rozdíly, což mne hodně překvapilo.

Jinak spoléhat se na to, že si pamatuji jak co chutnalo, to už mne dávno přešlo. Jen si většinou pamatuji, jestli mně to rajče chutnal.

           Vladimír

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika