Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tak to jste mně špatně porozuměl nebo jsem to špatně napsal. V tom prosinci jsem vysel jen keříčková rajčata (11 odrůd většinou chladnu odolných ruských rajčat od šlechtitele Sarayeva), která budu vysazovat okolo 1. dubna do teplého pařeniště a čtyři odrůdy, které budu mít cca od 15. dubna v kbelíku na lodžii obrácené na jih. Ty čtyři tyčkové cherry rajčata jsem loni vyséval také okolo 21.prosince a jejich velikost byla při výsadbě do kbelíku optimální a tak se tohoto odzkoušeného termínu držím. Keříčková rajčata jsem vyséval až 20.1. a při výsadbě do pařeniště 1. dubna se mně zdálo, že by mohlly být větší, s více pravými listy případně násadou květů. Proto jsem se rozhodl jejich výsev uspíšit.

Paní Jano děkuji za přidané foto Vašich sazeniček z výsevu 21.12.2016. Při porovnání s těmi mými je patrný dost velký rozdíl, který odpovídá tomu slunci, které také zvyšuje ve dne teplotu k optimálním hodnotám 24 °C. I noční pokles teplot pod 18 °C je taky doporučován. Já tam mám konstantní teplotu cca 17 °C, pochopitelně kdykoliv mohu přenést sazenice na jižní okno a urychlit jejich růst, ale to připadá v úvahu až někdy tak cca jeden měsíc před výsadbou (na otužování si potom chci nechat asi tak týden až čtrnáct dní). Na dopěstování mám ještě cca 80 dní, což je až dost.

Aby byl ten rozdíl viditelný přidávám ještě obrázek těch rostlin, jejichž semena byla vyseta 21.12.

           Vladimír

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika