Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jsem vlastně potěšen, že jste mne ohodnotil jako člověka majícího zálibu v pěstování rajčat, a že jste nadále ochoten se mnou diskutovat. Děkuji za Vaši ochotu.  Já diskutuji většinou jen tehdy, když s příspěvkem nesouhlasím a to je v tomto případě. Že někdo nesouhlasí se mnou, to mne také až zas tak nebere.
Nemám potřebu vždy oponovat subjektivním tvrzením jiných, ale když má zkušenost s pěstováním Kumata je jiná a názory odborné veřejnosti (myslím tím i profesionální šlechtitele rajčat) se shodují s mou subjektivní zkušeností, tak musím oponovat. Jestliže uvedete nějaké své zkušenosti v diskuzním fóru, tak se nesmíte divit, když s Vašimi názory někdo nesoulasí. O tom diskuze je.

"řekl bych, že chuť je stále stejná" Tak je stejná nebo není stejná? Když je stejná, proč děláte nějakou selekci? Jak zjišťujete, že je stejná? To si každý rok koupíte půl kila Kumata jen proto abyste mohl porovnat chuť? Nebo máte tak úžasnou chuťovou paměť, že si pamatujete jak Kumato chutnalo před osmi lety? Jinak na Kumato jsem v létě v době sklizně mých rajčat v Bille nikdy nenarazil. Není jednodušší z koupených rajčat Kumato si každý rok vybrat nová semena? Docela chápu, že je to pro Vás spíš zábava, já také pěstuji některé odrůdy jen tak pro zábavu.

„Proč tedy všichni kupují tyto poměrně drahé hybridy?“ Protože buďto čtou odborné články nebo se doslechli od sousedů, kteří to zkusili, že to s přesevy nefunguje.
„Jestliže bylo k hybridizaci použito dvou chutných odrůd, pak neexistuje žádný důvod, proč by potomstvo nemělo být také chutné“. Dva krásní jedinci nemusí mít krásné potomstvo a v dalších generacích může dojít i k degeneraci. Tak je to i s chutí, prostě tak to v genetice chodí.
„Proč by výsledné rajče nemělo být nehybridní, jestliže se opyluje vlastním pylem?“. Protože pyl je z hybridního rajčete a také vajíčka jsou z hybridního rajčete. V pylu i ve vajíčku je plno různých genů u nichž nevíme jak se v další generaci F2, F3…Fn nakombinují a jak bude rajče vlastně chutnat.
Té ironické poznámce „šťastnou volbu při nákupu nejúžasnějších hybridů F1“ nerozumím. Nejsem si vědom, že bych někdy někde napsal, že hybridy jsou nejúžasnější, a že proto pěstuji jen je.          
           Vladimír

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika