Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tvrzením "nezdá se mi, že kvalita se v dalších generacích zhoršuje" a "řekl bych, že chuť je stále stejná" se těžko oponuje.

Kumato F1 je stejně jako české hybridy např. Tornádo F1, Orkádo F1, Mandat F1. Proč tedy všichni kupují tyto poměrně drahé hybridy, když se jejich kvalita přesevy nemění a stačí si vybrat pár semen ze zralého plodu?  Dost pěstitelů rajčat to zkusilo a zjistili, že to takhle nefunguje. Co stále funguje je genetika jejíž základy popsal náš krajan J. G. Mendel. Doporučuji něco si o tom přečíst případně navštívit jeho muzeum v Brně.

Stabilizovat hybrid F1 tak aby výsledné rajče bylo nehybridné a mělo stejné vlastnosti jako původní hybrid se ještě nikomu nepodařilo, možná až se bude používat genetická modifikace u rajčat, ale o to asi ani nestojíme (alespoň já).

Jen bych chtěl dodat, že vůbec nechci někoho ovlivňovat tak aby se vzdal své víry v to, že přesévání hybridů nemá dopad na kvalitu a úrodu plodů. Jinak všem přeji hodně úspěchů při pěstování rajčat v roce 2017.

           Vladimír

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika