Chtěl bych přidat nové fotky Tykev pižmová muškátová a její průřez.Je to středně pozdní tykev, která se podle literatury hodí více do teplejších nížin.Ale dá se pěstovat bez problémů i ve vyšších polohách pěstuji v 300 m.Má hruškovitý tvar, semena jsou jen na konci tykve a je jich tam málo.Pěstuje se jako běžné tykve a cukety.Lépe snáší sucho.Má výborné chutové vlastnosti, které ji dávají široké uplatnění v gastronomii.Od polévek, po pečení a výborné jsou z ní bramboráky.Po nastrouhání nemá tak vysoký obsah vody jako cukety.Celkový obsah dužniny je vyšší jako u cuket, protože má málo semen a ty ještě jsou soustředěny jen v koncové části tykve.Dobře se skladuje, neměkne doba skladování je i pár měsíců.Pěstování této tykve, nám dává určitě široké možnosti použití.