Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobry den,

s vetsimi ci mensimi uspechy uz nekolik let po sobe. Dokonce jsem si sehnal i odrudy ktere jsou doporucovany pro pestovani v severnejsich oblastech - tedy Cajun Delight a Blondy. Nicmene da se pouzit i Clemson Spineles. Dva problemy vidim jako zakladni :

1. Teplota. Ne pres den, ale pres noc. Pokles pod 15 stupnu v noci znamena za okra prestava rust. Kdyz se takove noci opakuji casteji tak okra moc neporoste.  Optimalne teplota pro rust je ale i v noci pres 20 stupnu. Treba v lonskem velmi teplem roce jsem mel venku asi 10 rostlinek okry - kazdou v 20l kvetinaci a sklidil jsem za celou sezonu cca do 50 ti tobolek dohromady. Takze zadna velkovyroba.

2. druhym problemem je ze jeji listy strasne chutnaji sviluskam a dalsim potvoram. Mnohem vice nez paprika. To ponekud limituje pestovani ve skleniku. Pokud nechcete strikat a strikat a strikat. 

nicmene nevzdavam to. Letos zasadim 20 rostlinek do volne pudy skleniku a protoze se mi podario zprovoznit kompletne sundavaci strechu tak doufam ze snad napodobim subtropicke klima za pristupu plneho slunce a za pristupu prirodnich predatoru ktere neumozni premnozeni svilusek. na noc vzdy strechu zatahnu a tim se v lete dostanu na nocni teploty nad 20 stupnu. Protoze pokud si na chut okry jednou zvyknete a propadnete ji jako ja - tak Vam to neda a budete hledat cesty jak ji v nasicjh podminkach dopestovat do poradne plodnosti.

Tomas 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika