Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

To se mi líbí. Jednoduché a funkční. Obdobně obdivuji (již dříve někde zde na fóru zmiňované) dvojprovázky svěšené z konstrukce dolů pro uchycení rajčat. Já ovšem dávám přednost (jako mnoho jiných) kari síti a roxoru. Obojí mají tu výhodu, že a) rajčata není nutno k ním příliš vyvazovat, pnou se víceméně samy; b) mimo sezónu jsou skladné, stačí je někde na stěnu zavěsit na dva delší hřebíky či háky (klidně i 6-10, co hák udrží) a je uklizeno. Kari síť (výšky 1-1,2 metru - svisle či šikmo) je výhodná na okurky, jinak se s ní hůře manipuluje. Pro rajčata, fazole apod. používám roxorové prvky - kdyby je někdo vyráběl za dobrou cenu, radši bych si je koupil).

Z roxorů (nejlépe průměr 8 mm) si vždy sboduji svářečkou prvky (viz obrázek); dole přečnívají 15-20 cm pro zapíchnutí do půdy, nahoře přečnívají 3-6 cm pro spojení navlečením odřezku z hadice, kroužku apod.

Mohu jich instalovat na záhon tolik, kolik je potřeba (při pohledu shora je to taková klikatá konstrukce) a jsou velice stabilní. Pokud je dávám jednotlivě dál od sebe, zpravidla stabilita dostačuje, je ale možné shora na hroty roxorů přiložit lehkou latku, tužkou poznačit, kde je potřeba vyvrtat dírky a pak je spojit touto (nebo vícero) navrtanou latkou.

Na podzim vytáhnu ze země, pověsím na hřebíky a hotovo.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika