Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Připojuji se k tomuto řešení - už třetí sezónu používám k uchycování drátěné sponky ve tvaru protáhlého C.

Koupím zelenožlutý (kvůli viditelnosti) izolovaný elektrkářský drát průřezu 1,5 mm2 nastříhám na délku asi 10 cm, v půli ohnu, aby byl ohyb zakulacený a na obou koncích 1cm zahnu do pravého úhlu. Sponku si natvaruji tak, aby byla trohu pootevřená a šla jen vzít a prostým scvaknutím přichytit přes stonek rajčete k roxoru. Toto mám na mladé rostliny.

Z elektrikářského drátu průřezu 2,5 mm2 a délky asi 15cm pak mám obdobné větší spony na pozdější přichycení už větších rostlin.

Oproti dřívějšímu vázání provázkem se to nedá srovnat, svých 80 rostlin mám za chvilku přichycené. Do jedné kapsy si dám menší, do druhé větší a valím. Pouze na vrchlu roxoru rostliny pro jistotu přivážu provázkem, aby se případně váhou neodtrhly. Vše se taky snadno na podzim odstraňuje. Přes zimu si pak všechny drátky přeberu a případně přihnu tak, aby byly na jaře zase připravené. Tímto vážu papriky, ostružiny atd. Mám jich dva kyblíky a myslím, že mi vydrží hodně dlouho.

V.L.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika