Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Hokkaido i Liscia typ nechávám normálně v teple na lince, ale spotřebovávám to do pár dní, týden asi ne. Hokkaido méně, část se semínky má vyšší sklony k chycení plísně, Liscia naprosto bez problému, jenom potom seříznu ten "okoralý" okraj.

Pokud se mi jedná jen o dužinu na další použití jako pyré, tak jsem loni vyzkoušela a používám jiný postup. Dýně opláchnu, rozkrojím na polovinu, vydlabu semena a celé poloviny dám řezem dolů na plech s pečící folií. Do trouby na 180-200 stupňů 45-60 minut. Píchnutím vidličkou se dá zjistit stav. Po upečení se z nich slupka stáhne celá najednou, jak vyfouklý fotbalový míč. Výhodné hlavně u těch žebernatých odrůd. Dužinu nechám okapat na sítu (šťávu chytám, uděláme z ní džus nebo ji přidám do polévky, do omáčky), okapanou dužinu jde mrazit v baleních podle potřeby.  Toto jsem použila hlavně na Hokkaida, kvůli tomu sklonu chytat plíseň, na hodně žebrované dýně jako Akorny nebo taky na minidýničky Baby Boo.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika