Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Předloni jsem pěstoval klasickou hydroponií meloun, loni jsem to zkusil aeroponií. Rostliny vždy ve foliovníku. Hydroponie vyhrála!

Aeroponie drahá rozhodně není. Problém je ovšem ve vhodném čerpadle. Drahé a výkoné se seženou snadno. Podle mě je ideální čerpadlo 12 V stejnosměrné, jenže jaké? Vrtulové je vhodné na fontánku případně na cirkulaci roztoku v hydroponii. Pro rozprašovací trysky v žádném případě. Loni jsem použil zubové čerpadlo z ostřikovačů (lze koupit do 150Kč). Spolehlivě to osprchovalo kořeny, o mlze se hovořit nedá. Očekávaná velikost kořenů se nedostavila. Kořeny rostly nádobou rovně dolů!!! Šlo o melouny, možná rajčata porostou jinak. Jako nádoba byl použit 100l sud.

Další potřebnou věcí je časovač mlžení. Elektronika je můj chleba, tak není problém něco sbastlit. Konkrétně jsem použil vymakanější variantu postavenou na Arduinu. Náklady na součastky tak 100Kč. Časy se nastavují přes počítač. Mlžení bylo asi 30sec, pauza 3 min.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika