Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ke Kumatu bych chtěl napsat to, co jsem se dočetl na různých španělských webech.

1.Je všeobecně známé, že Kumato je registrovaná obchodní známka společnosti Syngenta, která prodává semena jen vybraným pěstitelským firmám, které je pěstují hydroponicky vesměs ve sklenících  (po celý rok). Syngenta u těchto pěstitelů kontroluje pěstební podmínky zejména chemické složení pěstebního roztoku.

2.Firma Syngenta presentuje Kumato jako hybridní odrůdu (není to odrůda transgenní), která dosáhne svoje chuťové kvality jen v konkrétním pěstebním režimu a zejména v roztoku s určitým přesně stanoveným obsahem NaCl.Je to odrůda podstatně odolnější k chorobám než heirlom odrůdy, které byly základem pro její vyšlechtění.

3.Dle informací ze španělského webu, bylo Kumato vyšlechtěno jedním španělským pěstitelem v Aguiles v regionu Murcia, kerý pracoval pro firmu Syngenta, která hledala odrůdy, které by bylo možno celoročně pěstovat v zasolených půdách jižního pobřeží španělska.

Toť vše co jsem se dočetl. Chtěl bych doplnit ještě co si o tom všem myslím já:

1.Největším problémem u Kumata podle mne není sehnat semena (jistě existují původní odrůdy s chuťovými vlastnostmi Kumata, ale méně produktivní a méně odolné k chorobám). Větším problémem je vytvořit půdní podmínky pro vývoj kvalitního Kumata- kdo z nás si bude přidávat do půdy kuchyňskou sůl?

2.Na tom španělském webu, který jsem uvedl v tomto vlákně jsou nabízena semena Kumata, asi to nebude originál Syngenta, ale něco méně odolného, možná nehybridního. Podle mne by stálo za hřích tuto odrůdu v našich podmínkách odzkoušet. Někde jsem také četl, že Kumato bylo vyšlechtěno z rajčete pocházejícího z Galapág (možná ta odolnost proti chorobám).

        Mr Big

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika