Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Žádné rajče není ideální. Každé má své pozitivní a také negativní vlastnosti. Stupické polní rané- už z názvu je patrné, že se jedná o rajče určené pro venkovní pěstování, velmi rané to je pro oblasti s krátkým obdobím vhodným pro pěstování rajčat (jako u nás). Proto je oblíbené na celém světě.
Plody Stupického mají mít velikost 40-60 g, což je velikost, kterou většina plodů u mne na zahradě v letošním dosáhla. Na balkoně v pětilitrových kbelících mám plody poloviční, rostliny mně tam bujně rostou, listy krásné, ale asi jim něco chybí, hlavně asi ten pořádný kořenový systém. Oproti zahradě se mně ale tato rajčata z balkónu zdají chutnější, mají větší sladkost.
Nevyrovnanost plodů je odrůdovou vlastností tohoto rajčete. Slabá rostlina na začátku vegetace, poměrně velký počet květů, malý kořenový systém možná i chybějící živiny- drobná rajčátka. Možná by bylo vhodné je otrhat, většinou jen odebírají živiny potřebné pro jiné plody. Stupické polní rané také často na začátku sezóny tvoří dvojité nebo trojité plody jako některé biftekové odrůdy (květ se dvěma nebo třemi pestíky), proto ta dvojnásobná nebo trojnásobná velikost. Stupické polní rané má i jiné špatné vlastnosti, praskání plodů a nevyzrávání plodů u stopky (žlutý límec).
Asi by bylo vhodné pěstovat místo Stupického polního raného nějakou jinou odrůdu, ale jakou, když taková chuťově kvalitní raná odrůda neexistuje.
           Mr Big

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika