Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Rajče Stupické polní rané, původní česká odrůda vzniklá výběrem z křížení (MikádoxSláva Porýní) x Solanum racemigerum si jistě zaslouží velké pozornosti:

1.Je to jediná česká odrůda, která je prakticky pěstována na celém světě a je zařazována do tzv. ktegorie Dědictví. Jen u nás nevím kde je zařazena. Dnes v době intenetu je možno na Googlu si ledacos vyhledat pod heslem "Tomato Stupice". 

2.Je tak populární pro svou ranost, je uváděno těch 55-60 (někdy snad i 52) dní od výsadby (sleduji již několik let a opravdu se u mne ta doba okolo 55 dní pohybuje-pochopitelně závisí i na počasí). Je jisté, že v oblastech s krátkým létem nelze pěstovat odrůdy s dlouhou dobou od výsadby do sklizně (jinak řečeno pozdní odrůdy)  a proto je veliký zájem o odrůdy s touto krátkou pěstební dobou  (například pěstitelé zkouší tuto odrůdu i na Aljašce) 

3.Pokud jde o dobu od výsadby po sklizeň tak tato má pro venkovní výsadbu daleko větší vypovídající hodnotu než doba od výsevu po sklizeň.   Na celém světě se ven rajčata vysazují po dni posledního předpokládaného jarního mrazíku a údaj často slouží k tomu aby se zájemce o určitou odrůdu mohl zorientovat v tom, zda a kdy mu vůbec odrůda, kterou si vybral dozraje. Pokud se jedná o názor, že pokud se vyseje rajče dříve, tak je zaručeno, že o tuto dobu bude dříve sklízeno, tak se jedná o názor zcela špatný. Stačí jednoduchý pokus: vysejte si o měsíc dříve než Stupické (55 dní) rajče San Marzano (80 dní) a sledujte, zda bude začátek sklizně současný. Já tvrdím, že ne. Prosím nefixlovat- nevyužívat skleník.

4.Za pozonost u této odrůdy ještě stojí, že není jednoznačně určeno jak ji pěstovat, na jeden výhon, na dva, na tři nebo někde je dokonce uvedeno jakpo detrminantní odrůdu bez vyštipování. V USA se tato odrůda prodává dokonce roubovaná na silné a výkonné podnoži.

 To je zatím vše, co jsem chtěl k této odrůdě napsat.

              Mr Big

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika