Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Když jsem to četl, tak mne možných příčin napadala řada. Když jsem ale viděl fotky, tak mne vrazilo do očí něco úplně jiného. Jednak ta zem, co prokukuje ve výřezech a jednak zasazení. Mně to připadá, že ty papriky jsou totálně udušené. Zem tam sice není téměř vidět ale připadá mi děsně ulehlá, pravděpodobně v ní není žádný humus a vůbec nemá drobtovitou (či jinou) strukturu. Pak do ní vůbec nejde vzduch a kořeny se dusí. Druhá věc je, že konkrétné pariky bych osobně nevysazoval hlouběji, než byly v kelímku. To proto, že paprika si zásadně tvoří kořeny jen těsně pod povrchem a takto si de facto myslím musí vytvořit kořeny nové a ty původní odumřou. Pamatujte, že okolo paprik se nesmí kypřit, poškodily by se jim ty jejich povrchové kořeny. Musíte hlavně zlepšit zem, založte si řádný kompostiště. Papriky mají rády zem výživnou a humusovitou.

Řešení? Nevím, snad bych tam nasel třeba žito s peluškou na zelené hnojení a papriky letos vzdal. To už ale záleží na vás. Možná taky někdo bude mít na věc jiný názor. Milan

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika