Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pěstuji zhruba dvacet odrůd, za roky zpět jsem vyzkoušel odrůd tak 40. Jednoznačně preferuji chuť a pokud možno i nehybridní původ odrůd a osobně nemusím cherry rajčata. Postupně jsem vyřadil víceméně všechny v ČR běžně nabízené odrůdy vyjma Stupického a od Sema keříčkových Karla a Šejk (ty nejsou chuťově nic moc, ale jsou VELMI plodné a tak vyplňují bez zabrání mnoha místa mezery chutných, ale mnohdy méně plodných či pozdnějších odrůd).

Doporučuji tyto: RED PEAR FRANCHI, Green Zebra, Kumato, OxHeart, Krymské černé - ty považuji za špičku; dále jsou tam různá jako Olivade, mnoho dalších podobných Green Zebře, tj. typu zebra, ale jde o přesevy a zdroje od známých v Německu, takže odrůdy přesně nevím.

Letos prvně přiřazuji další kumato typy a až na příští rok si schovávám semena kolekce tzv. duhových odrůd (tj. typ zebra) heirloom.

Samozřejmě jsem zkoušel různé bežně dostupné hybridy i nehybridy, ale nepřesvědčily mě. Měl jsem i profi roubované odrůdy ze Španělska a až na jednu byly hodně nechutné, přesně jako z obchodu, byť byly extrémně plodné...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika