Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Lucie,

a neodfoukne ti tu slámu vítr, který je v Jeseníkách svěží?Je to dobrý nápad, tráva i seno jako mulč.Já to praktikuji do okrasných výsadeb, a funguje to.Já používám černou geotextilii na dromadě dvouletého kompostu.Je to opravdu zcela bez práce, zalévám jen po vysazení, a v nejparnějších dnech.Geotextilii používám min.4 roky, je to gramáž 50G/m2.Jsme v údolí za Šternberkem, máme málo slunce, hodně vlhka.Problém máme s houbovými chorobami, jelikož nestříkáme.

Vloni jsem ale okoukal zlepšovák od paní z Horní Loděnice.Na drátěném plotě 180 cm vysokém má připevněné armovací pletivo, tzv."karysíť".Vytvoří jakousi jednostranou stříšku s mírným spádem, ktrou omotá smršťovací folií.Pod takovou stříškou pěstuje tyčková rajčata zcela prosta plísní.Letos vyzkouším také.Máme silnou rosu, často prší, a tak se pravidelně dočkáme mizerné úrody.

A slimáci?Škoda mluvit.Ježci, nebo husy je prý mají rádi.Viděl jsem však německý výrobek.S plechu vytvoříme jakousi ohrádku výšky cca 20 cm nad zemí, pravoůhlého tvaru, velikosti libovolné, prostě velké jako záhon, který chcete ochránit.Fór je v tom, že ten plech je nahoře zahnutý směrem ven z ohrádky, a to pod velmi ostrým úhlem, cca 20 stupňů.Předpokládám pečlivé dotažení v rozích, plechy se jen dotýkaly.Celá ohrádka byla buďto položená na zemi, nebo jen mírně zapíchnutá.A mobilní, žádný svařenec.Myslím, že ten plzák nepřekoná ten ostrý úhel a spadne.Letos vyzkouším, a dám vědět, jak to dopadlo.

Petr, zahradník ze Šternberka.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika