ahoj příznivci hokkaido. vloni jsem pěstovala poprvé tyto tykve, na jedné rostlině mi nevyrostly víc než 3. a z toho jen jedna větší, ostatní vždy malé. Co se týká zpracování, v podstatě používám dva recepty.
1. papriky, brambory a hokkaido nakrájím na velké kostky, lehce posypu hrubou solí a tymiánem, přidám na plátky krájený česnek, zakapu olivovým olejem, rukama promnu, aby olej všechny kousky obalil a peču v troubě doměkka - cca 1/2 hod.
2. na pánvi rozehřeji olivový olej a postupně přidávám od nejtvrdší na středně velké kostky nebo proužky nakrájenou zeleninu. většínou dám nejdříve nahrubo nakrájenou cibuli - bílou i červenou, potom papriky, mrkev, kousek celeru, hokkaido, možno přidat i houby, rajče, nakonec pórek a plátky česneku. Osolím a posypu lehce tymiánem. /Zeleninu použiji jakou zrovna mám po ruce, rozhodně není nutné dávat vše výje vyjmenované, ale pro mně je takovým základem cibulka, paprika, hokkaido a česnek./ Podusím chvilku - podle chuti, aby zelenina byla "na skus", raději tvrdší než rozvařená.
přeji všem kdo to vyzkouší Dobrou chuť. Dana z Brna