Dýni hokkaido o průměru cca 15 cm důkladně omyji a rozkrojím na poloviny. Vyberu semínka a začínám tvořit: česnekem utřeným se solí vnitřek obou polovin dýně důkladně vymažu a to i na jejich cca centimetrových okrajích. Takto vymazané "bábovičky" ve stejném rozsahu posypu vegetou. Nyní na dno báboviček nasypu trochu rozmarýnu. Nyní budu potřebovat mleté maso, které upravím stejným způsobem jako když dělám karbanátky (karbanátky se připravují různě, já do nich přidávám syrovou drobounce pokrájenou cibuli a pro účel naplnění báboviček nesmí chybět hořčice). Nyní mletým karbanátkově upraveným masem vnitřek báboviček naplním tak, aby maso kopírovalo vnitřek báboviček asi tak o síle 2 cm. V bábovičkách musí zůstat stále ještě důlek. Tento důlek naplním fazolkami uvařenými v zeleninovém vývaru (vývar slejeme) a fazolky promícháme s trochou se solí utřeného česneku. Fazolkami naplním důlek do kopečka. Posypu bohatou vrstvou čerstvé bazalky a strouhaným sýrem. Hlubší pekáč vyložím pečícím papírem, lehce ho potřu olejem a bábovičky do něj vložím. Zapékám při cca 190 stupních C asi tři čtvrti hodiny. Na talíři bábovičku obložím krájenými rajčaty, krájenými paprikami a krájenými okurkami. Brambory nepřidávám, protože pečená dýně dokonale supluje brambory a celková váha jedné hotové bábovičky činí skoro tři čtvrti kg. Po jejím snězení by odfukoval i těžce upracovaný dřevorubec. Proto jako přílohu volte jakkoli upravenou, ale už jen čerstvou syrovou zeleninu. Fantazii se meze nekladou, proto lze v důlku bábovičky využít i vařenou a v osmažené strouhance promíchanou krájenou brokolici, květák, nebo jen rozklepnuté vajíčko.