Úplné zničenie plevele - názor



František - (26) - 218.171 (?) 
14.11.2016 11:13, zobrazeno: 4585x

Napadla ma jedna vec, prosím posúdte ju:

Netkanú texlíliu nechám na záhrade 1 rok. Predpokladám, že všetok plevel sa zničí. Priložil by som ju napríklad zámkovou dlažbou - proti vetru. Ak by nepomohol 1 rok tak 2 určite.

A ešte jeden nápad: Pampelišku z trávnika odrežem a koreň ktorý ostane z vrchnej časti spálim klampiarskou letovačkou, ktorú používajú na cínovanie. Predpokladám, že takto ošetrený koreň nebude rásť a zhnije.

Inak som proti chemickému ničeniu.

Budem čakať na Vaše odozvy.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 157.239 (?), 14.11.2016 11:27

Část-části pozemku se takto nějakého již rostoucího plevele jistě dají zbavit, ale tratit celý rok až dva na celou zahradní plochu? Starý kořen pampeluchy nějaké flambování jen tak neudolá, ale zkusit to jistě můžetecool. Nářadí s dlouhou i krátkou násadou umí v šikovných rukách divylaugh. Pod dlouhodobě položenou netkankou-obzvlášť na velké ploše- by se mohli nevídaně přemnožit hraboši a další nechtění škodlivcicrying!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 34.168 (?), 14.11.2016 11:27

Na trávník a pampelišky si kupte Fiskars, vytrhávač plevele. Záleží na tom, o jaký plevel jde. Něco mulčování zničí, něco poroste vedle. Někdy je vhodné rozkopat motykou a drny shrabat - vybrat oddenkové plevele. Mulčovat jde i trávou, listím... Nic, ale nezničí semena

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 17.210 (?), 14.11.2016 13:32

Pampeliska: Kaslite na letovacku. Usetrite cas a usilovne vyrezavajte pampelisku nozikom. Co najhlbsie. Koren nie je vecne zivy ak budete zvrchu rezat....a zvladnete to, po case sa ich zbavite. Ale treba to robit velmi casto, pretoze tato rastlina dokaze vyrast, vykvitnut a odkvitnut velmi rychlo. Prave ked kvitne ju najlepsie v trave uvitite. Vyrezavajte raz za tyzden, povedzme cez vikend, a kontrolujte ci sa neobjavia kvety aj cez tyzden (po 3 dnoch), aby sa nemnozila semenami. Po case to bude menej a menej roboty.

Ak budu rast u susedov, tak to meni situaciu a pampelisky sa lahko nebavite. 

Ak ste proti chemickemu odstranovaniu burin, skuste dieru po pampeliske nad zbytkom korena "prehnojit", napr.  kavovou lyzickou haseneho vapna. Trave okolo to mozno len pomoze a hlboky koren to dorazi... podobny efekt by mohli mat granule mocoviny. Chcelo by to vyskusat, co zabere. Ale ja by som siel na to bud mechanickym likvidovanim, alebo chemicky - herbicidom (ak by bola situacia tazko zvladnutelna). Chemia v podobe herbicidov by vam mohla dat velku vyhodu v dalsom boji, nemuseli by ste ich pouzivat sustavne, ale raz za sezonu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 205.204 (?), 14.11.2016 15:35

S tou textiliou si nepomozete - aj keby bola cela v kuse a casom sa nepotrhala, tak to voci tym nahnusnejsim burinam nebude mat az taky efekt ako vytrhanie korenov. Navyse taky pyr ju prerazi. A pokial Vam ide o chemiu v zahrade - skuste si zistit, ako sa ta textilia vyraba a co v nej vsetko mozno najst (vacsina na trhu je z Ciny). Neviem aku velku mate zahradu, ale pokial tam nemate pyr, tak idealne je to teraz zrylovat, co sa da  - korene vybrat a na jar zasiat nejaku silne konkurencnu rastlinu - u mna overene horcica. Po dokvitnuti horcice, skosit, podla moznosti opat skopat a vytahat korene, ale postacuje aj len skosit a znovu zasiat horcicu. Nezbavite sa za rok vsetkeho, ale vyznamne sa burina eliminuje (aj pupenec, ci bodliak). S pyrom je to tazsie, tam je prakticky nevyhnutne vytahat korene vopred. Ale zas pyr nema korene hlboko, takze sa to vcelku dost dobre da.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 34.168 (?), 14.11.2016 16:12

Asi nejlevnější a nejmíň pracná metoda by byla kousek vykopat a dát tam několik rostlin dýně - hokaido a pod. Okolo mulčovat trávou, listím. Na podzim bude tráva oslabená nebo zlikvidovaná. Ale hlavní je co tam máte. EM

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 9.18 (?), 14.11.2016 17:20

Ještě méně pracné je nic nevykopávat, položit na plevel kartony, klidně i v několika vrstvách, zalít, na to slámu (listí, trávu, co máte), nechat do jara, na jaře jen prorazit karton a ty dýně zasázet do děr. Hanča

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů10:55
Nářadí pro průklest vysokých stromů9:50
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika