Přeslička - nezmar



host - 109.108 (?) 
19.5.2013 17:28, zobrazeno: 7707x

Před časem zde byla diskuze na téma přeslička, doporučené chemikálie ale neexistují díky EU.Není něco nového a také účinného na její vyhubení?Mám ji i v zelenině.M.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4470) - 38.136 (?), 19.5.2013 17:33

Glyfosát na ni nefunguje, zkuste Agritox po sklizni a opakovat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 81.42 (?), 20.5.2013 19:20

Přeslička-nezmar.

Nejlepší je plečka nebo motyka. Nesmíte nechat, aby se do půdy dodtaly její výtrusy, to se jí pak opravdu nezbavíte. Po jednom roce, kdy nedopustíte aby se vyprášila, zjistíte, že je jí podstatně méně. Při následném opakování se jí můžete zbavit úplně(ovšem jen tehdy, když v okolí žádná nebude- výtrusy se snadno šíří vzduchem). Na přesličku býval dobrý přípravek Garlon, ale bohužel již není povolen a zatím nic jiného spolehlivě v neůčinkuje.

Wendy

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 106.235 (?), 20.5.2013 21:17

Mne sa osvedčilo dávať prasličku do suda s vodou a žihľavou a používať ako hnojivo. Na poli mi prasličky rapídne ubudlo. Tento rok asi budem musieť chodiť niekde hľadať, lebo ako hnojivo je perfektná. Asi predsa platí pravidlo, že keď niečo začnete využívať, už toho nie je dosť. Chemické prípravky na odstránenie buriny nepoužívam. Stačí mi, že sused pred viac ako 10 rokmi bojoval proti burine chémiou a ja ešte ani teraz na mojom políčku nemôžem dopestovať mak. Buď nevzíde alebo ak vzíde, tak sa postupne stratí..

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 53.202 (?), 22.10.2015 19:21
Mně na ni pomohl Garlon, akorát ji mám pod celým pozemkem, takže se snaží stále znova a jinde.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 231.69 (?), 8.12.2015 1:43

 Přeslička je perefektní léčivka na močové cesty, trhám ji na své zahrádce průběžně a pomalu mi bohužel mizí, budu na ni muset asi chodit do polí. Svlačec je otravný a to dost, ale opět léčivka, upravuje činnost líných střev a pýr si při podzimním rytí vymývám, i s kořeny suším a při nachlazení přidávám do denního čaje. Všeho s mírou, i toho boje s neplechami na zahrádkách, ale pamatujme, že není na světě bylina, která by k něčemu nebyla. Třeba i jen k cvičení trpělivosti při čištění záhonů, pokoře a obdivu, jak se některá rostlina brání našim zásahům. Zahrada je řehole, ale odmění se.Pohyb a nutná péčeo ni mne dostala z operace zlomeného krčku k normálnímu a dnes už i nabolestivému pohybu a i další zlomeniny se zpohybnily, protože ta láska k zahradě překoná potíže. Bojujte, někdy i s pomocí herbicidů, ale s mírou.laugh babča

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika