Glyfosáty



ivan z okénka - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (800) - 184.133 (?) 
25.6.2015 8:59, zobrazeno: 3562x

     Už je to dlouho, co to vypadalo, že se nad glyfosáty stahují mračna. Bohužel, nejčastěji bývá uváděn jen jeden obchodní název, nejspíše jen ten první. A tak je Roundup to jediné pojmenované zlo. Kdyby byl stažen z trhu, jeho místo by zaplnily přípravky se stejnou nebo téměř stejnou aktivní látkou, ale s jiným názvem. U nás prakticky neexistují žádná omezení, ale za hranicemi už ano. Navíc se zdá, že by náhrada byla. No a ještě něco v němčině. Standa z Hradce by to mohl nejspíše briskně přeložit pro ostatní.  


Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
J.f.K - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (322) - 244.2 (?), 25.6.2015 10:20

Když se vrátíme k příbuznému tématu, kde bylo citováno "Vědci se nyní snaží, aby se začal tento typ výzkumu cíleně financovat a vytvořila se nová grantová schémata v Americe i Evropské unii." z článku, že se posuzuje účinná látka nikoliv její synergenty a směsi.  Pak si vezmete z reklam na glyfosáty argumentaci "proč nás a ne konkurenci" tak firma Monsanto tvrdí "naše aditivace zvyšuje účinnost" a konkurence tvrdí "aditiva firmy Monsanto synergicky zvyšují teratogenní rizika a hubí pulce" a proto je náš 123 přípravek má jiná aditiva a je proto šetrnější k životnímu prostředí. 

Ad odkazovaný článek je reklamou na syntetický přípravek s jistým fenolem (4-allyl-2-methoxyfenol). Osobně nevěřím, že by výluh z naší mateřídoušky v octu byl tak silně účinný jako se píše v článku, ačkoliv by se jednalo o látku strukturně podobnou, nikoliv však obdobně koncentrovanou. A cenově to bude tuplem jinde (viz TTO)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika