Žitná



host - 159.180 (?) 
6.10.2015 12:00, zobrazeno: 9589x
Chtě bych požádat praktikanty o sdělení vyzkoušených postupů a rad k výrobě dobré žitné.
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
host - 209.154 (?), 8.10.2015 17:22

Mám po rodičích(kteří už dávno nejsou) sešit starých zavařovacích metod a v něm..Žitné víno. Možná by jeho přepálením vznikla Žitná.

Žitné víno

Do 5.litrové láhve dá se půl kg suchého čistě vypraného žita,2g kvasnic a 1kg ve vodě svařeného kryst. cukru a dolije se do plna převařenou vodou.Kvasí 14.dní v teple. Pak se přefiltruje a přibarví páleným cukrem. Není-li dost čisté, necháme další tři týdny nebo ještě další tři týdny kvasit, ale pokaždé přefiltrovat. Hotové má chuť Tokajského.

Přeji úspěch! Marie

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 15.90 (?), 8.10.2015 17:53

Nevím, jak to může chutnat, trochu mi tam chybějí kyseliny.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 105.132 (?), 8.10.2015 18:30

Do ryžáku sa dávala kyselina citronová a citróny. Kým žitné vínko chutí (vraj) ako tokajské, tak náš ryžák, čo sme robili na intráku, chutil ako činžáno. Akurát robenie druháku nebol moc dobrý nápad, smrdelo to ponožkami (použitými). Inak sa vypilo všetko, záujem bol aj o hustú kvasnicovú usadeninu... keď nebolo iné.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika