, kvas zo sliviek je veľmi stabilný a je veľmi pravdepodobné že sa mu do jesene nič nestane. Ba čo viac, odležaním získava na kvalite, destilát bude jemnejší a aromatickejší
Ano, švestkový kvas je relativně stabilní. Na kvalitě může získat jen tím, že do něj přejde víc příchutě a vůně z macerovaných pecekl. Kdo to má rád, tomu může odložené pálení přijít výhodné. Já myslím, že to za to nestojí.
Vyskúšané to je aj s hruškami, jablkami a slivkami
S jablky bych to nedělal (nic se tím nezíská) s hruškama už vůbec ne (nestabilní kvas)
totiž octové kvasenie nastáva až nad 25°C a za prístupu vzduchu.
Omyl. K naoctění kvasu běžně dochází i v zimních měsících, kdy se teploty uvedené ani zdaleka nepřiblíží
horšia správa je, že 60l je na samostatné pálenie málo a v pálenici vám to zmiešajú s iným záhradkárom
V naší nejbližší palírně vám vypálí od 50 litrů. Jinak by kvasy z rybízu, malin či jahod pálit ani nešlo.