Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Zápach v trnkovici po lihu

Zápach v trnkovici po lihu


host - xxx.xxx.168.229 (?)
6.2.2019 17:58, počet návštěv: 1315
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den.

Prosím o  radu.Nechal jsem  vypálit trnky  a kořalka  jde cítit  po lihu.Dá se  s tím něco dělat, nebo je  to do  petrolejky na  svícení?Musím přiznat, že jsem  do kvasu ,který se  zastavil po  cca dvou  měsících na 8 ,přidal kyblík  vody s  cukrem asi  4kg na  300kilo.Napadá mne  třeba možnost  použít to  na ořechovici ,nebo něco  takového, nebo přepálit?

Nevím ,co s  tím, za rady  děkuji.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Zápach v trnkovici po lihu


Jiří II (562) - xxx.xxx.120.64 (?)
6.2.2019 18:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Rozředit vodou na 53% a nechat nejméně tři měsíce odvětrávat. Potom začít opatrně ochutnávat. Máte kliku, že vaše kořalka není cítit po fekáliích, to by se fakt pít nedala laugh

Připojit reakci
   

Zápach v trnkovici po lihu


casino (69) - xxx.xxx.95.172 (?)
6.2.2019 20:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

"...kořalka jde cítit po lihu."

No, kéž by pálenky byly cítit než po lihu, žesmiley

Připojit reakci
   

Zápach v trnkovici po lihu


host - xxx.xxx.136.93 (?)
6.2.2019 21:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Viděl bych  to  tak, že ten  cukr  to  přerazil.Jestli  to  odvětrá  tak ,že  bude  spíše  cítit  vůně  po  ovoci... nechat  otevřenou  nádobu  ať  to   vydýchá.

Připojit reakci
      

Zápach v trnkovici po lihu


host - xxx.xxx.20.244 (?)
6.2.2019 21:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Cukr bych do toho vůbec netahal. Aspoň ve směru chuti...

*

Nechejte tomu čas jak píše Jiři.
Ty další nápravy Vám nijak neutečou a mohly by být i předčasné.
Čas, odvětrání dokáži NĚKDY velké věci...
*
*
Teď jen ftípek, neberte ho nijak zle prosím:
Pokud Vám slivovice smrdí lihem tak raději vyrábějte povidla, sušte švestky a tak..
Anebo, inspirace J. Haškem - lihuprostá vína a destiláty:-))) by taky nemusely být špatné.

Rafael.

Připojit reakci
         

Zápach v trnkovici po lihu


vyslouzil (17040) - xxx.xxx.92.238 (?)
7.2.2019 8:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nevím, co zadavatel myslí tím zápachem po lihu. Jestli mu to spíš nepřipomíná pach technického lihu, tedy něco, čím se líh denaturuje. Čistý líh totiž nijak špatně nezapáchá a je logické, že když je ho v destilátu přes 50%, že tam bude i poznat.

Připojit reakci
   

Zápach v trnkovici po lihu


host - xxx.xxx.86.229 (?)
5.4.2019 21:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud chcete přidávat vodu s cukrem, pak je třeba ji nalít pokud možno co nejdříve po naplnění sudů - dojde k prudkému kvašení a následně k rychlému vykvašení během 6 -8 týdnů a nemůže nastat žádný problém, který tady popisujete.

Připojit reakci
      

Zápach v trnkovici po lihu


host - xxx.xxx.152.106 (?)
6.4.2019 18:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Musí to nějaký čas dýchat, pak vcinikne vůně ovoce..

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Palenka z exotickeho ovoce718.4.201920055
Kvas z mandarinek1616.4.20191092
Malinovice, Banánovice, Melounovice1615.4.201925657
destilační přístroj104915.4.20191418860
Lze využít drtič větví i na ovoce?2912.4.201947792
Zápach v trnkovici po lihu86.4.20191316
Turbo kvasnice345.4.20196667
Délka prokvašení kdoulového kvasu74.4.20191557
Aroma slivovice364.4.20199506
Zakalovanie slivovice pri druhom paleni33.4.2019403
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?543.4.201927576
Palenka z datli?92.4.20195732
Ochutnávka Radimov623.3.20191523
Stojanek na cedění kvasu 1721.3.20194036
Modry povlak na Broskvovici719.3.2019645
Parciální fermentace518.3.2019891
Ananasový kvas214.3.2019529
Kvas z mirabelek2011.3.201912552
Kvasenie a palenie manga710.3.2019937
Dřinka - použití229.3.201929370
Destilace - základní dotazy497.3.201914017
Test na metanol8025.2.201986614
3D pálení2323.2.20193729
Koupě automatické pálenice 11021.2.201935307
Jablkovy kvas meranie cukru6919.2.201915491
Posudzovanie ovocného kvasu717.2.20191484
Odpeckovač317.2.2019718
Ryngle vhodné k pálení1315.2.20192128
Kvas přes zimu1012.2.20192270
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek2411.2.201919243
Kvasná zátka1611.2.201911491
Pálenka z melasy207.2.20192866
Škrábavost pálenky464.2.201958384
Destilát z piva a vína121.2.201913105
Kolko odobrat metylalkoholu6631.1.2019104206
Ředění slivovice629.1.20195817
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1629.1.20199095
Cukr626.1.20191671
Umístění palírny3918.1.20196041
Chut po siře318.1.2019805
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení masa studeným kouřem20:10
Strojek na uzavírání konzerv14.4.2019
Generátor kouře18.3.2019
Uzení masa studeným kouřem18.3.2019
Dehtování18.3.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů