Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Zápach pálenky

Zápach pálenky


LukášS (4) - xxx.xxx.199.149 (?)
14.12.2018 0:17, počet návštěv: 2133
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Nedávno jsem vypálil pálenku ze švestek (13.12) a pálenka je dobrá chuťově, nicméně zapáchá trochu jako ponožky... čím to může být? Jeden barel byl poněkud těkavý, ale všechny voněly hezky... Díky za odpovědi... 

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Zápach pálenky


vyslouzil (17000) - xxx.xxx.236.1 (?)
14.12.2018 9:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nekvasil ten těkavý barel v prádelně?

Připojit reakci
      

Zápach pálenky


host - xxx.xxx.238.190 (?)
14.12.2018 10:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud ano koupit si sprej na nohy. :) :)

Připojit reakci
      

Zápach pálenky


host - xxx.xxx.199.149 (?)
14.12.2018 11:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ano, jeden byl v prádelně... 

Připojit reakci
   

Zápach pálenky


Michal V (14) - xxx.xxx.86.204 (?)
14.12.2018 15:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Podstatné je to ako smrdia Vaše ponožky:

  1. ak po slivovici tak neriešte,
  2. ak smrdia inak tak sa Vám buď ste nechali dlho tiecť a do pálenky prešlo veľa dokvapu alebo sa Vám nejako zvrhol kvas (aj mne raz kvas zosmradol po pomiešaní a prešlo to následne aj do destilátu)

Ak (2.) tak to už podľa mňa nevyvetráte - asi len aktívne uhlie alebo 3D.

Ale ak to nie je nejaké tragické tak nič neriešte. Napr. taký čaj Pu-erh -volajú ho čaj čínskych cisárov - mne to smrdí ako keby si v tej horúcej vode umyli nohy všetci číňania, nielen ich cisári... napriek tomu to ľudia kupujú a pijú a pochvaľujú si tú "zemitú chuť" - treba len správne degustátorsky obkecať a z Vašej poňožkovej slivovice bude špecialita s terroir buketom toho južnéh svahu čo máte za chalupou

Źijeme v dobe obalov a marketingu, takže z toho treba vyťažiť pozitíva. A aj hovno dá dnes predať ako špecialita ak sa správne zabalí a obkecá. Takže hlavu hore- vypálili ste poklad! :-DD

Připojit reakci
      

Zápach pálenky


host - xxx.xxx.199.149 (?)
14.12.2018 19:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To zní povbudivě :D no ono ten zápach je jen v první fázi a pak už nejde rozpoznat, když se vipije, tak štamprve příjemně voní, chuťov bych řekl že je dost dobrá... jen ten prvotní nádech je takový jiný... ale třeba když jsem ji protřepal tak to voněo dobře... no snad to nebude tak zlé 

Připojit reakci
         

Zápach pálenky


Michal V (14) - xxx.xxx.24.34 (?)
14.12.2018 22:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

tak ako som písal - aj mne raz kvas takto zvláštne zosmradol - bol to moj prvy kvas a kamarat poradil -  DOBRÝ KVAS MUSÍŠ MIEŠAŤ - tak som pomiešal... očividne stačilo raz, potom už miešať nebolo treba lebo kvas už nebol dobrý... Chytil taký smrad, ktorý prešiel do destilátu -len v destiláte ro už nebolo cítiť vo vôni ale v chuti. Vôňa bola super, a okrem tej miernej pachute aj chuť - bola to jablkovica so starými malinovými a ríbezlovými lekvármi ktoré jej dodali velmi príjemnú zamatovú chuť a ovocnú vôňu. Nikomu tá pachuť nejako zvlášť nevadila, naopak každý chcel naliať z TEJ VOŇAVEJ... Asi po štyroch rokoch z nej zostalo len 3-4 deci ´ktoré som šetril, ale teraz po ďalších dvoch rokoch z toho malého objemu asi vyprchalo dosť alkoholu (na chuť je podstane slabšia liehovitosť), vyprchala- stratila sa aj tá príjemná ovocná vôňa a viac vystúpila tá pachuť z toho pomiešania. Pre mňa z toho vyplynulo niekoľko ponaučení:

  • kvas odvtedy nemiešam,
  • ak by mala pálenka nejakú pachuť, tak radšej by som nariedil na vyššiu liehovitosť aby liehovitosť prekryla prípadné pachute,
  • ak sú k dispozícii staré džemy, kompóty alebo aj čerstvé aromatickejšie ovocie tak je vhodné ich pridať do jablkového kvasu pre aspoň jemné ochutenie a vôňu inak chuťovo nevýraznej jablkovice
Připojit reakci
            

Zápach pálenky


hugovotr (499) - xxx.xxx.32.201 (?)
16.12.2018 10:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Nezlobte se, ale ty rady jste si měl nechat pro sebe. Míchání kvasu samo o sobě určitě nezpůsobilo ten zápach. S tím zvýrazněním pachutí po naředění pálenky mám stejnou zkušenost. Ale jak chcete naředit pálenku na vyšší lihovatost bez použití čistého vysoko procentního lihu? A přidání konzervovaného ovoce do kvasu za účelem jeho zkvalitnění bych pro výrobu kvalitního destilátu taky nedoporučoval. Raději kvalitní jablkovice s jeho typickou chutí a vůní, než rádoby voňavá kompotovice.
Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Ochutnávka Radimov623.3.20191157
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5123.3.201926199
Stojanek na cedění kvasu 1721.3.20193741
Modry povlak na Broskvovici719.3.2019486
Parciální fermentace518.3.2019756
Ananasový kvas214.3.2019386
Kvas z mirabelek2011.3.201912117
Kvasenie a palenie manga710.3.2019790
Dřinka - použití229.3.201929011
Destilace - základní dotazy497.3.201913216
Test na metanol8025.2.201985455
3D pálení2323.2.20193381
Turbo kvasnice3423.2.20196157
Palenka z datli?623.2.20195325
Koupě automatické pálenice 11021.2.201933905
Jablkovy kvas meranie cukru6919.2.201914743
Posudzovanie ovocného kvasu717.2.20191361
Odpeckovač317.2.2019583
Ryngle vhodné k pálení1315.2.20191872
Kvas přes zimu1012.2.20192068
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek2411.2.201918647
Kvasná zátka1611.2.201911221
Pálenka z melasy207.2.20192524
Zápach v trnkovici po lihu67.2.2019924
Škrábavost pálenky464.2.201957460
Aroma slivovice352.2.20198743
Destilát z piva a vína121.2.201912799
Kolko odobrat metylalkoholu6631.1.2019103034
Ředění slivovice629.1.20195637
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1629.1.20198695
Cukr626.1.20191523
Umístění palírny3918.1.20195681
Chut po siře318.1.2019699
Jblkový kvas (druhák)918.1.20192377
Délka prokvašení kdoulového kvasu413.1.20191208
Využití zbytku po pálení jablečného moštu111.1.2019605
Destilovať v medi, alebo antikore2110.1.201918566
Automaticka palirna ovoce 28.1.20191153
Síření sudů25.1.2019610
Pálenka z dýně584.1.201951359
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Generátor kouře18.3.2019
Uzení masa studeným kouřem18.3.2019
Dehtování18.3.2019
Dehtování16.3.2019
Jake drevo15.3.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů