Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Zapach dymu

Zapach dymu


host - xxx.xxx.176.79 (?)
22.12.2018 23:23, počet návštěv: 2049
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobry vecer!

Kamarat sa stal novacikom v paleni domacej, a to si vyzadovalo, aby som mu prejavil svoju doveru. uroda bola dobra, takze 100L kvasu jablk som nanho obetoval. Jeho otec aj stryko chemici, nebolo sa coho bat.

Chutovo je dobra, aj 55 je vhodne, aaale - nejako mu "prihorela", hrozne citit z toho dym... Musite to pit bez privonania :-)

Mam to v otvorenych flasiach v pivnici, snad to vyprcha... Ci mate nejake lepsie napady, ako sa zbavit neprijemnej "aromy"?

Dakujem, a pokojne svatky zelam...

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Zapach dymu


host - xxx.xxx.19.119 (?)
23.12.2018 8:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No to víte, každý se musí s tím svým "aparátem" napřed naučit pracovat. To se většinou, za jednu sezonu, nestane. Chce to cvik a trpělivost.

Co se týče již hotového výrobku, většina úprav a náprav např. karborafinem, sice pach pohltí, ale i zbývající jablečné aroma a zbude z toho jen líh...

Já bych to prohlásil za specialitu "uzené jablko"... ze sta litrů kvasu toho zase tak moc nebude.

Připojit reakci
      

Zapach dymu


vyslouzil (17344) - xxx.xxx.236.1 (?)
24.12.2018 8:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zápach dýmu z destilátu má patrně svůj původ v připáleném kvasu.

Připojit reakci
   

Zapach dymu


host - xxx.xxx.236.138 (?)
29.12.2018 16:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jestli se kvas přim 1D připálil, nepomůže Vám skoro nic, záleží na tom, jak mnoho se znehodnotil. Pokud jen málo, mohl byste zkusit následující pokus. Do 1 litru destilátu nalijte polévkovou lžíci mléka. Okamžitě se vysráží mléčná bílkovina, která má ohromný povrch a je schopná adsorbovat pachy, ale bohužel i částečně cenné vonné komponenty. Za pokus to jistě stojí, dejte vědět výsledek, dík. slosar-petr@seznam.cz

Připojit reakci
      

Zapach dymu


host - xxx.xxx.176.79 (?)
15.6.2019 17:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Napokon som vasu radu neodskusal - pouzijem tu palenku na vyrobu griotky...

ale dakujem za ochotu :-)

Připojit reakci
         

Zapach dymu


host - xxx.xxx.120.40 (?)
23.6.2019 8:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dostavám pravidelně na košt pálenky skutečně z domácího pálení. Jednoplášťový kotel a vždy v pálence cítím něco spáleného. Pálenek bylo doma nazhromážděno tolik, že jsem s nima začal experimentovat jak se zápachu zbavit. Takže: přidáním cukru do pálenky chuť spáleného trochu odezněla, ale stejně nic moc. Zkoušel jsem i sušené ovoce přidávat, výsledek obdobný. Po přidání trestě to bylo všelijaké, jedna pálenka byla exkluzivní, další zase horší. Bylo by dobré vyzkoušet ultrazvuk, nemám odzkoušeno. Do pár půllitrů se dalo po 1 velkém panáku silný koncentrát výluhu z ořechů a je z toho dobrá ořechovice. Od té doby, když se ke mně dostane pálenka "horší" jakosti na můj mlsný jazyk trochu z ní schovám do archívu s popiskem a zbytek přeměním na ořechovici. Některé co by chutěma podobné naleji do 5l zavařovačky přidám sušené jablko, skořici, hřebíček, vanilkový lusk, pomerančovou i citronovou kůru a po nějáké době scedím do lahví. Je z toho jak já říkám taková Vánoční nálada...

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Zakalená slivovice17222.10.2019233173
Dřevo do destilátu4517.10.201930768
Koupě Palírny 1614.10.20193106
Poraďte jaké kvasinky289.10.201918259
Hrušky, páliť alebo počkať?55.10.2019908
Test na metanol832.10.201994662
Kvas trnky630.9.2019823
Šípkovica ako ma to2326.9.201939497
Vzdálenost trubky od kotla626.9.2019863
Marhulovy kvas je moc husty1523.9.20191784
Posudzovanie ovocného kvasu920.9.20193367
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201922727
Novy kvas nekvasi712.9.20191421
Výtěžnost a cena1012.9.20191763
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.20191213
Destilační přístroj - sestrojení606.9.2019138531
Smíchání dvou kvasů?155.9.201910438
Destilační přístroj193.9.20193514
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201935841
Míchat lutr při 2D?329.8.2019847
Pečetní vosk1027.8.20191323
Da se to este?927.8.20191304
borovička827.8.201921627
Kvas broskve226.8.20191029
Marhulovy kvas s kostkami1426.8.20191959
Olej v destilatu222.8.2019622
Myrobalány? Je možné kvasit je společně? 916.8.20191686
Cukr, cukr a jenom cukr1413.8.201918445
Aroma meruňkovica813.8.20191776
Pálení ovocných vín1912.8.201911847
Melounovice610.8.20191102
Kvas smrdí podobně jako ředidlo209.8.201931301
destilační přístroj10529.8.20191453994
Refraktometr na měření kvasu233.8.201912683
Trubka ke chladiči21.8.2019822
Z ceho udelat visnovku2231.7.20193725
Cudny proces palenia430.7.20191078
Meruňkový kvas 4627.7.201947083
Ražná - ražovica1526.7.201944838
Obsah alkoholu ve kvasu725.7.20191691
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Elektrická udírna z Mountfield21.10.2019
Elektrická udírna z Mountfield21.10.2019
Tvrdá kůže na bůčku16.10.2019
Tvrdá kůže na bůčku15.10.2019
Tvrdá kůže na bůčku14.10.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů