Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Zapach dymu

Zapach dymu


host - xxx.xxx.176.79 (?)
22.12.2018 23:23, počet návštěv: 1791
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobry vecer!

Kamarat sa stal novacikom v paleni domacej, a to si vyzadovalo, aby som mu prejavil svoju doveru. uroda bola dobra, takze 100L kvasu jablk som nanho obetoval. Jeho otec aj stryko chemici, nebolo sa coho bat.

Chutovo je dobra, aj 55 je vhodne, aaale - nejako mu "prihorela", hrozne citit z toho dym... Musite to pit bez privonania :-)

Mam to v otvorenych flasiach v pivnici, snad to vyprcha... Ci mate nejake lepsie napady, ako sa zbavit neprijemnej "aromy"?

Dakujem, a pokojne svatky zelam...

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Zapach dymu


host - xxx.xxx.19.119 (?)
23.12.2018 8:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No to víte, každý se musí s tím svým "aparátem" napřed naučit pracovat. To se většinou, za jednu sezonu, nestane. Chce to cvik a trpělivost.

Co se týče již hotového výrobku, většina úprav a náprav např. karborafinem, sice pach pohltí, ale i zbývající jablečné aroma a zbude z toho jen líh...

Já bych to prohlásil za specialitu "uzené jablko"... ze sta litrů kvasu toho zase tak moc nebude.

Připojit reakci
      

Zapach dymu


vyslouzil (17237) - xxx.xxx.236.1 (?)
24.12.2018 8:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zápach dýmu z destilátu má patrně svůj původ v připáleném kvasu.

Připojit reakci
   

Zapach dymu


host - xxx.xxx.236.138 (?)
29.12.2018 16:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jestli se kvas přim 1D připálil, nepomůže Vám skoro nic, záleží na tom, jak mnoho se znehodnotil. Pokud jen málo, mohl byste zkusit následující pokus. Do 1 litru destilátu nalijte polévkovou lžíci mléka. Okamžitě se vysráží mléčná bílkovina, která má ohromný povrch a je schopná adsorbovat pachy, ale bohužel i částečně cenné vonné komponenty. Za pokus to jistě stojí, dejte vědět výsledek, dík. slosar-petr@seznam.cz

Připojit reakci
      

Zapach dymu


host - xxx.xxx.176.79 (?)
15.6.2019 17:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Napokon som vasu radu neodskusal - pouzijem tu palenku na vyrobu griotky...

ale dakujem za ochotu :-)

Připojit reakci
         

Zapach dymu


host - xxx.xxx.120.40 (?)
23.6.2019 8:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dostavám pravidelně na košt pálenky skutečně z domácího pálení. Jednoplášťový kotel a vždy v pálence cítím něco spáleného. Pálenek bylo doma nazhromážděno tolik, že jsem s nima začal experimentovat jak se zápachu zbavit. Takže: přidáním cukru do pálenky chuť spáleného trochu odezněla, ale stejně nic moc. Zkoušel jsem i sušené ovoce přidávat, výsledek obdobný. Po přidání trestě to bylo všelijaké, jedna pálenka byla exkluzivní, další zase horší. Bylo by dobré vyzkoušet ultrazvuk, nemám odzkoušeno. Do pár půllitrů se dalo po 1 velkém panáku silný koncentrát výluhu z ořechů a je z toho dobrá ořechovice. Od té doby, když se ke mně dostane pálenka "horší" jakosti na můj mlsný jazyk trochu z ní schovám do archívu s popiskem a zbytek přeměním na ořechovici. Některé co by chutěma podobné naleji do 5l zavařovačky přidám sušené jablko, skořici, hřebíček, vanilkový lusk, pomerančovou i citronovou kůru a po nějáké době scedím do lahví. Je z toho jak já říkám taková Vánoční nálada...

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Destilační přístroj522.8.2019741
Olej v destilatu322.8.2019108
Kvas broskve221.8.2019256
Posudzovanie ovocného kvasu721.8.20192299
Myrobalány? Je možné kvasit je společně? 916.8.20191016
Cukr, cukr a jenom cukr1413.8.201916899
Aroma meruňkovica813.8.2019962
Pálení ovocných vín1912.8.201910842
Melounovice610.8.2019556
Pečetní vosk89.8.2019619
Kvas smrdí podobně jako ředidlo209.8.201929593
destilační přístroj10529.8.20191439534
Refraktometr na měření kvasu233.8.201910922
Trubka ke chladiči21.8.2019334
Z ceho udelat visnovku2231.7.20192834
Cudny proces palenia430.7.2019574
Meruňkový kvas 4627.7.201944189
Ražná - ražovica1526.7.201942834
Obsah alkoholu ve kvasu725.7.2019913
Novy kvas nekvasi619.7.2019704
Ananasový kvas318.7.20191269
Poraďte jaké kvasinky2714.7.201916131
Pálenka z mladých smrčků310.7.20191502
Kolik nateče ze 100l vína59.7.20191154
Pach po acetonu35.7.2019841
Domácí ořechovice1131.7.2019204586
Kvas z mandarinek1923.6.20192578
Zapach dymu623.6.20191792
borovička717.6.201920546
Slivovice jak poznat archív109.6.201910426
Malinovice, Banánovice, Melounovice177.6.201928636
Zakalovanie slivovice pri druhom paleni730.5.20191643
Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty2730.5.201935807
Turbo kvasnice3519.5.20199156
Palenka z exotickeho ovoce1012.5.201922225
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?544.5.201932393
Pálenka zo sorbitolu61.5.20191303
Škrábavost pálenky4727.4.201962904
Archivace slivovice427.4.20191122
Jak rychle vypeckovat švestky423.4.20191191
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Kaiserova elektrická udírna13.8.2019
Kaiserova elektrická udírna12.8.2019
Uzení masa11.8.2019
Kaiserova elektrická udírna7.8.2019
Kaiserova elektrická udírna7.8.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů