Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Zakalovanie slivovice pri druhom paleni

Zakalovanie slivovice pri druhom paleni


siemens (32) - xxx.xxx.93.3 (?)
1.4.2019 14:09, počet návštěv: 1434
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravim vas,

co moze byt pricinou zakaleneho destilatu pri druho paleni? vystupna sila je cca 80% a uz to zakaluje,

Tecie to pomalicky a aj napiek tomu. Chladic je cisty. Na tej kolone sa uz slivovica robila a vychadzala cista. Vona je super, kvas bol v poriadku.

pred druhym palenim bola palenka po prvom zriedena na cca 25 perc.

Napada Vas nieco?

Este doplnok: kvasil som s kostkami a dlhsie to stalo v sude, cca 3mesiace

dakujem

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Zakalovanie slivovice pri druhom paleni


host - xxx.xxx.239.228 (?)
3.4.2019 9:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Možno hlúpa odpoveď, ale obrazne povedané, asi to "bol taký rok"  :-)

Mne sa napr. doteraz ani raz nestalo to, čo minulého roku (2018). Finálna, druhýkrát vypálená slivovica bola čistá ako slza. Po vypálení som nechal odležať/odvetrať a všimol som si, že zhruba po týždni, dvoch, začala žltnúť. Po necelom mesiaci som ju nariedil na 52%, no kvapalina bola značne žltá. Nepáčilo sa mi to. Skúsil som teda prefiltrovať cez obyčajnú vatu a pomohlo. Vatu som ale musel často meniť, lebo to žlté farbivo sa zachytávalo do nej. Výsledok je teraz suprový, pálenka už nežltne.

Neviem si to dodnes vysvetliť. Postup práce bol úplne rovnaký, teplota a rýchlosť pálenia dokonale ustražená... a do kvasu som nepridával ani cukor, anin žiadne chémie... Snáď niečo bolo zo vzduchu už v ovocí?... :-(

Připojit reakci
      

Zakalovanie slivovice pri druhom paleni


siemens (32) - xxx.xxx.46.90 (?)
3.4.2019 22:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dnes som to kontroloval, zacina sa to usadzovat, v otvorenom hrnci ma silu cca72% v objeme cca 30l.

Skusal som to testnut, je neskutocne aromaticka, nasladla a vobec neskrabe, zial je mierne zakalena.

Este sa mi to nestalo.

Prinajhorsom to pustim cez vinarsky alebo mliekarensky filter po nejakom case.Planujem to nechat cca 1-2mesiace nech sa to usadi a potom pustim cez filtre.

Připojit reakci
         

Zakalovanie slivovice pri druhom paleni


siemens (32) - xxx.xxx.46.90 (?)
26.5.2019 23:30
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

K dnesnemu dnu s odstupom casu pripajam poznatok:

Slivovicu som nechal odlezat v hrnci a premiesaval som ju kazde 2-3 dni. Casom sa zacal mierne biely zakal uusadzovat vo forme zrazenin.

Dodatocne som to pustil cez vinarsky 6doskovy filter a palenka je ako sklo cira!

Chut je uzasna!

Připojit reakci
   

Zakalovanie slivovice pri druhom paleni


host - xxx.xxx.132.170 (?)
29.5.2019 14:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Som zo starej páleničnej rodiny a za jedinú príčinu zakalenia pálenky PO pálení sa považovala nesprávna voda. Za dedinou máme prameň, z ktorého všetci brali vodu na riedenie, lebo nezakaľovala. Teraz v dobe reverznej osmózy už upadol do zabudnutia. A každé zakalenie sa časom samé vyčistí.

Připojit reakci
      

Zakalovanie slivovice pri druhom paleni


host - xxx.xxx.236.138 (?)
30.5.2019 8:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To je nepochybně pravda, že použitím tzv. tvrdé vody dochází k zákalům neboť precipitují karbonáty vápníku, hořčíku atd. Nicméně v tomto konkrétním případě si myslím, že zákaly způsobují ovocné vosky, které jsou přítomny především v chladiči a možná i v přestupníku. Takže doporučuji uvedené části aparatury zaplavit 5% - ním roztokem hydroxidu sodného (0,5 kg do 9,5 l vody) a nechat to stát alespoň 2 dny. Pak důkladně promýt vodou, pak roztokem kys. citronové a opět vodou. Rozhodně nepodceňovat ochranné pomůcky, tedy brýle a gumové rukavice. PŠ

Připojit reakci
         

Zakalovanie slivovice pri druhom paleni


siemens (32) - xxx.xxx.46.90 (?)
30.5.2019 22:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

K riedeniu praveze vobec nedoslo, tiez som nazoru ze nieco je asi aj v chladici, rozmyslal som ze cez to prezeniem octovy roztok ktory by bol koncentrovanejsi a necham to nejaky den a nasledne preplachnem vodou.

Rok 2018 bol na kvalitu ovocia neskutocny a tak lahodnu palenku som este nemal.  Ako som pisal, po case sa to pekne vycistilo a ja som to este prehnal cez vinzrsky doskovy filter.Podotykam, ze zakal nebol ako mlieko, ale mal biely nadych :)

Vysledok je jedna uzasna a lahodna slivovica! V anglictine je na to aj vyraz SMOOTH :)

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Z ceho udelat visnovku1622.7.20191740
Meruňkový kvas 4220.7.201938623
Novy kvas nekvasi619.7.2019396
Ananasový kvas318.7.20191087
Poraďte jaké kvasinky2714.7.201915369
Pálenka z mladých smrčků310.7.20191223
Kolik nateče ze 100l vína59.7.2019834
Pach po acetonu35.7.2019503
Domácí ořechovice1131.7.2019201806
destilační přístroj105030.6.20191433133
Kvas z mandarinek1923.6.20192316
Zapach dymu623.6.20191601
borovička717.6.201920271
Slivovice jak poznat archív109.6.201910119
Malinovice, Banánovice, Melounovice177.6.201927871
Zakalovanie slivovice pri druhom paleni730.5.20191435
Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty2730.5.201935372
Turbo kvasnice3519.5.20198607
Palenka z exotickeho ovoce1012.5.201921738
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?544.5.201931248
Pálenka zo sorbitolu61.5.20191137
Škrábavost pálenky4727.4.201961752
Archivace slivovice427.4.2019936
Jak rychle vypeckovat švestky423.4.2019899
Lze využít drtič větví i na ovoce?2912.4.201949236
Zápach v trnkovici po lihu86.4.20191902
Délka prokvašení kdoulového kvasu74.4.20192077
Aroma slivovice364.4.201911349
Palenka z datli?92.4.20196381
Ochutnávka Radimov623.3.20191980
Stojanek na cedění kvasu 1721.3.20194919
Modry povlak na Broskvovici719.3.20191061
Parciální fermentace518.3.20191311
Kvas z mirabelek2011.3.201914160
Kvasenie a palenie manga710.3.20191465
Dřinka - použití229.3.201930678
Destilace - základní dotazy497.3.201916439
Test na metanol8025.2.201990240
3D pálení2323.2.20194914
Koupě automatické pálenice 11021.2.201940531
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Elektrická udírna z Mountfield19.7.2019
Uzení domácích klobás17.7.2019
Uzení domácích klobás16.7.2019
Zavaření pálivých papriček13.7.2019
Elektrická udírna z Mountfield16.6.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů