Zakalení macerátu



   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
                     
host - 248.150 (?) 
27.12.2017 13:16

ještě jednou děkuji, mám tady další střípek na další ročník.. :-))

Jak to čtu, tak asi podstatná chyba vznikla při slazení,  ředím cukr * voda, začnu likérnickým sirupem, nepřevařoval jsem.

tinktury na mazání občas zkouším, ty neředím a nesladím, tak tam problém není.. :-)

děkuji za každý námět poznámku

karel

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
                     
host - 193.236 (?), 14.1.2018 6:27

Pálím již 22 let oficiálně a pokud se jedná o zákal, tak většinou je na vině nekvalitní kvas a z něj vypálený alkohol. Dalším problémem a to myslím tím největší, je voda.Používejte zásadně vodu jako např.kojenecká, Akvila a pod. bez bublinek.  Dále je zde cukr.Nepožívejte klasický, ale třinový, ve kterém nejsou přidané látky proti tvrdnutí, zejména vápno. To je ten problém. Pokus se Vám to stejně zakalí, použite ohřátí směsi asi na 40 stupňů a po schladnutí stáhněte, na spodku zbyl kal.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 13.194 (?), 22.2.2018 9:55

Nepsal bych sem reakci, kdybych to neměl vyzkoušené, a to i na velmi spokojených pijácích.

Tedy: už dlouho vyrábím bylinný likér macerací různých bylin a koření ve kvalitním čistém 96% EtOH. Po 24 hod. macerace zfiltruji, naředím vodou z vodovodu, osladím řepným cukrem, pak přidám trochu netučného mléka, po cca 12 hod. zfiltruji přes vatu. A je to. Velmi dobře pitelné je to hned, ale po nějakých 2 měsících to zezlátne, rozvoní se to, zaokrouhlí a když ještě zfiltruji přes vatu, která zachytí poslední částečky (malinké množství) kalu, nemá to chybu.

V tomto případě zřejmě nejde ani tak o všechny možné rostlinné látky, jako o to, že to každému dělá dobře na jazyku i v břiše.Z jistého pohledu je podle mne otázkou, které látky, přešlé do macerátu jsou skutečně člověku prospěšné a které třeba i škodlivé. Asi nikdo tak podrobnou analýzu nedělal. Ostatně i ta sraženina, kterou uvedeným postupem odstaňuji, se skládá nejen z některých bylinných složek, ale i z nečistot v cukru a solí z vody.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika