Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Zakalená slivovice

Stránky: 1, 2, 3, 4, 5...>   

Zakalená slivovice


host - xxx.xxx.234.150 (?)
19.12.2009 22:01, počet návštěv: 232869
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, z pálenice jsem dostal slivovici mírně zakalenou s bílo modrým jakoby kouřovým nádechem. Prý by to mohlo být tím, že v kvasu bylo více zbytkového nevykvašeného cukru a zakalení by se mělo časem ztratit. Máte s tím někdo zkušenost? Slivovice má 57,5% Dějuji Zdenek

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Zakalená slivovice


host - xxx.xxx.122.179 (?)
20.12.2009 7:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Moje zkušenosti na něco takového jsou: mírný zákal se za čas odstraní sám.S obsahem cukru to nespojuji, spíše s vodou na ředění.   AB

Připojit reakci
      

Zakalená slivovice


host - xxx.xxx.234.150 (?)
20.12.2009 11:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Díky. Vše co jsem k tomuto dohledal se většinou týkao ředění měkkou vodou  (viz jiné diskuse zde). Narazil jsem ještě na článek, ze kterého mi vyplývá, že vliv by na toto mohlo mít oddělování frakcí, kdy "dobíhající podíl se ohlašuje poklesem stupňovitosti a mléčně zakaleným destilátem". Každopádně pálím už asi deset let a nikdy jsem slivovici zakalenou nedostal. Zdenek

Připojit reakci
         

Zakalená slivovice


host - xxx.xxx.176.7 (?)
22.12.2009 0:28
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Mne se včera stalo to same. 21 litru hruskovice s opálovým zákalem. Zadne redeni. Mohl to nejak zdrbat palic? A to hlavni - ztrati se to? Nebo se to vysrazi a klesne to ke dnu? Palic tvrdil ze to hrusky delaji a ze se to do 14 dni ztrati. Bylo to moje prvni paleni, takze jsem z toho na vetvi. Prosim vi nekdo proc k tomu doslo, aby se to neopakovalo? Diky. Winkler
Připojit reakci
            

Zakalená slivovice


host - xxx.xxx.180.197 (?)
22.12.2009 1:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vzpomínám si, že jsem stejný problém řešil s chemikářem na střední škole a jeho doporučení bylo přefiltrovat přes filtrační papír. Tehdy to opravdu pomohlo. Ale nevím, jak je to s dostupností filtračního papíru dnes .

Zkuste to a dejte vědět.

Připojit reakci
               

Zakalená slivovice


vyslouzil (17344) - xxx.xxx.65.50 (?)
22.12.2009 8:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nu, 21 litrů pálenky bych přes filtrační papír překapávat nechtěl.
Přiznám se, že se mi to v palírně ještě nestalo. Dřív se mi občas pálenka zakalila při ředění studniční vodou, ale i ten zákal časem vymizel.

Připojit reakci
               

Zakalená slivovice


Lada4 (8) - xxx.xxx.128.84 (?)
5.1.2010 21:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobrý a rychle čistící filtrační papír je na mléko. Používají ho v kravínech, mlékárnách nebo sýrárnách.Na destilát je perfekní.
Připojit reakci
                  

Zakalená slivovice


host - xxx.xxx.255.189 (?)
3.4.2011 14:13
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

jste velmi blízko

Připojit reakci
            

Zakalená slivovice


host - xxx.xxx.122.179 (?)
22.12.2009 8:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Říká se také, že to dělají slabší kvasy.Jak silný jste měl tzv."leiter",t.j.jakou průměrnou koncentraci naměřili po prvním procesu(pokud byl použit starý postup pálení a přepalování)?  AB

Připojit reakci
               

Zakalená slivovice


host - xxx.xxx.176.7 (?)
22.12.2009 9:46
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Diky za reakce. K tomu kvasu: koncentrace merena nebyla, hrusky dokvasily asi v puli listopadu (skraloup se ponoril) a kvas stale hezky vonel a vypadal slibne. Bylo ho asi 220 l a z nej nateklo 21 l/55.5. Tesil jsem se na vysledek a ted jsem slusne receno zklamany. Palirna byla moderni.
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Ředění slivovice629.1.20196545
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1629.1.201910956
Cukr626.1.20192162
Umístění palírny3918.1.20197920
Chut po siře318.1.20191124
Jblkový kvas (druhák)918.1.20193292
Využití zbytku po pálení jablečného moštu111.1.2019886
Destilovať v medi, alebo antikore2110.1.201920620
Automaticka palirna ovoce 28.1.20191565
Síření sudů25.1.2019954
Pálenka z dýně584.1.201957069
Jak vyrobit mandlovou "slivovici"?232.1.201911844
Slivovice vs. calvados2281.1.2019354354
Cukr nebo med?151.1.20194722
Ukončení destilace + ředění930.12.20184433
Švestkový kvas - bílá plíseň 2624.12.20189070
Kotel na pálení destilátu621.12.20185120
Domácí pálení - danový přestupek nebo už trestný čin?2119.12.201848802
Pálenka z moštu4319.12.201819291
Uchování opakování kvašení turbokvasnic2116.12.20184702
Zápach pálenky816.12.20183095
Třešně, přeslazený kvas, doba kvašení, kdy pálit?1414.12.20185701
Mišpule610.12.20188976
Kvas ze švestek "na pokračování"419.12.201813792
Ananasovice, pomerančovice164.12.201814741
Domácí pálenice174.12.201810599
Jednokotlová destilácia s deflegmátorom52.12.20183219
Jak legálně provozovat domácí pálenici?71.12.20184881
Zakalená slivovice17027.11.2018232870
Vínovice226.11.20181189
Kvas z cca 20kg broskví2725.11.201814037
Teoretický výnos2323.11.20188730
Jablkovy kvas5723.11.201818269
Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia1419.11.20184941
Paleni slivovice doma1117.11.20189311
Hruškovice2817.11.201828697
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6914.11.201863694
Trnkovica (trnka obecna)3710.11.201827862
Pliseň na švestkách 210.11.20181594
Co přidat k hotovému hruš. kvasu35.11.20181529
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů