Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Zakalená slivovice

Stránky: 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   

Zakalená slivovice


host - xxx.xxx.234.150 (?)
19.12.2009 22:01, počet návštěv: 204094
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, z pálenice jsem dostal slivovici mírně zakalenou s bílo modrým jakoby kouřovým nádechem. Prý by to mohlo být tím, že v kvasu bylo více zbytkového nevykvašeného cukru a zakalení by se mělo časem ztratit. Máte s tím někdo zkušenost? Slivovice má 57,5% Dějuji Zdenek

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Zakalená slivovice


host - xxx.xxx.122.179 (?)
20.12.2009 7:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Moje zkušenosti na něco takového jsou: mírný zákal se za čas odstraní sám.S obsahem cukru to nespojuji, spíše s vodou na ředění.   AB

Připojit reakci
      

Zakalená slivovice


host - xxx.xxx.234.150 (?)
20.12.2009 11:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Díky. Vše co jsem k tomuto dohledal se většinou týkao ředění měkkou vodou  (viz jiné diskuse zde). Narazil jsem ještě na článek, ze kterého mi vyplývá, že vliv by na toto mohlo mít oddělování frakcí, kdy "dobíhající podíl se ohlašuje poklesem stupňovitosti a mléčně zakaleným destilátem". Každopádně pálím už asi deset let a nikdy jsem slivovici zakalenou nedostal. Zdenek

Připojit reakci
         

Zakalená slivovice


host - xxx.xxx.176.7 (?)
22.12.2009 0:28
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Mne se včera stalo to same. 21 litru hruskovice s opálovým zákalem. Zadne redeni. Mohl to nejak zdrbat palic? A to hlavni - ztrati se to? Nebo se to vysrazi a klesne to ke dnu? Palic tvrdil ze to hrusky delaji a ze se to do 14 dni ztrati. Bylo to moje prvni paleni, takze jsem z toho na vetvi. Prosim vi nekdo proc k tomu doslo, aby se to neopakovalo? Diky. Winkler
Připojit reakci
            

Zakalená slivovice


host - xxx.xxx.180.197 (?)
22.12.2009 1:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vzpomínám si, že jsem stejný problém řešil s chemikářem na střední škole a jeho doporučení bylo přefiltrovat přes filtrační papír. Tehdy to opravdu pomohlo. Ale nevím, jak je to s dostupností filtračního papíru dnes .

Zkuste to a dejte vědět.

Připojit reakci
               

Zakalená slivovice


vyslouzil (16739) - xxx.xxx.65.50 (?)
22.12.2009 8:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nu, 21 litrů pálenky bych přes filtrační papír překapávat nechtěl.
Přiznám se, že se mi to v palírně ještě nestalo. Dřív se mi občas pálenka zakalila při ředění studniční vodou, ale i ten zákal časem vymizel.

Připojit reakci
               

Zakalená slivovice


Lada4 (8) - xxx.xxx.128.84 (?)
5.1.2010 21:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobrý a rychle čistící filtrační papír je na mléko. Používají ho v kravínech, mlékárnách nebo sýrárnách.Na destilát je perfekní.
Připojit reakci
                  

Zakalená slivovice


host - xxx.xxx.255.189 (?)
3.4.2011 14:13
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

jste velmi blízko

Připojit reakci
            

Zakalená slivovice


host - xxx.xxx.122.179 (?)
22.12.2009 8:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Říká se také, že to dělají slabší kvasy.Jak silný jste měl tzv."leiter",t.j.jakou průměrnou koncentraci naměřili po prvním procesu(pokud byl použit starý postup pálení a přepalování)?  AB

Připojit reakci
               

Zakalená slivovice


host - xxx.xxx.176.7 (?)
22.12.2009 9:46
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Diky za reakce. K tomu kvasu: koncentrace merena nebyla, hrusky dokvasily asi v puli listopadu (skraloup se ponoril) a kvas stale hezky vonel a vypadal slibne. Bylo ho asi 220 l a z nej nateklo 21 l/55.5. Tesil jsem se na vysledek a ted jsem slusne receno zklamany. Palirna byla moderni.
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Škrábavost pálenky3413.11.201846681
Pálenka z moštu3313.11.201810801
Jablkovy kvas meranie cukru2413.11.20183344
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?3712.11.201816638
Jablkovy kvas2710.11.20184949
Trnkovica (trnka obecna)3710.11.201820898
Jak legálně provozovat domácí pálenici?710.11.20181452
Pliseň na švestkách 210.11.2018284
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek167.11.201812796
Koupě automatické pálenice 977.11.201818286
Kvas ze švestek "na pokračování"235.11.20184235
Destilace - základní dotazy415.11.20186164
Co přidat k hotovému hruš. kvasu35.11.2018432
První pálení52.11.2018959
Ražná - ražovica132.11.201835559
Turbo kvasnice301.11.20182772
Hruškovice2731.10.201822322
Teplota a rýchlosť kvasenia2330.10.20183311
Prevoz kvasu629.10.2018721
Biely povlak na slivkovom kvase 229.10.20181179
Kvas z cca 20kg broskví1728.10.20188971
Poraďte jaké kvasinky2528.10.201811881
Slivovice zapáchá po acetonu2527.10.201839139
Odolnost kvasinek1826.10.20181297
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1126.10.20184563
Čemu věřit refraktometru nebo cukroměru1025.10.20181288
Kvašení jablečného moštu624.10.20181290
Domácí ořechovice11021.10.2018186017
Pálenka z dýně5721.10.201846857
Destilační přístroj - sestrojení5721.10.2018125877
Kvas s hrusiek a jablk1521.10.20189749
Cukerný kvas z poských rychlokvasinek220.10.20181263
Čo s pálenkou nižšej kvality820.10.20183888
Délka prokvašení kdoulového kvasu119.10.2018305
Kolik cukru má být v kvasu při pálení3918.10.201868754
Vady pálenky716.10.20181489
Hruškový kvas1716.10.20186450
Deka se propadá, ale cukr ukazuje 7%714.10.20181725
Pálení z řepného cukru1513.10.20184366
Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia1011.10.20181358
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Problémy s plechovou udírnou5.11.2018
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování4.11.2018
Uzení Zadní Hovězí3.11.2018
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování3.11.2018
Uzení Zadní Hovězí3.11.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů