|
Z ceho udelat visnovku
|
|
|
|
|
|
|
host - 29.78 (?) 16.6.2019 13:36, zobrazeno: 7777x
Dobry den,
muj dotaz se nevtahuje uplne k paleni, ale zadne jine vlakno tykajici se alkoholu jsem zde nenasel.
Chtel bych letos zkusit udelat visnovku. Mate nejaky osvedceny recept? Na Internetu je jich spousta, ale preci jen zde jsou lide vice znali.
Taky se chci zeptat jaky alkohol pouzit. Nekdo radi reznou ci vodku, nekdo potravinarsky lih.
Diky
Tomas
Adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.140 (?), 16.6.2019 22:16
Višňovka
Do 4 litrové lahve dát 2 kg višní, přisypat1-1,20 kg kryst.cukru, promíchat. Převázat papírem (nepropíchaným) a nechat asi 6 týdnů v teple (dávám na parapet na balkon). Pak přes pláténko slít šťávu a tu smíchat 1 : 1 s lihem (lze použít i vodku nebo rum, ale to už není ono). Pozor, při zapálení hoří Lída
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18311) - 92.238 (?), 16.6.2019 22:43
Do stejné láhve dát 2 kg višní, prosypat 30 deka cukru (plusminus podle kyselosti višní), zalít litrem vodky, režné, slivovice, jablkovice, whisky, rumu dle vkusu. Přidat kousek citronové kůry, pomerančové kůry skořice, pár hřebíčků, jader z višní. Za měsíc slít.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 171.197 (?), 17.6.2019 6:11
Moc dobrá rada to neni. To co navrhujete je prznění hotových lihovin, které mají pro maceraci malý obsah lihu. Pokud chci višňovku, tedy višňový likér, tak k maceraci je velmi vhodné použít neutrální líh, to je konzumní v co nejvyšší koncentraci. Může se lehce okořenit, ale neni nutné. Cukr přidávat v konečné fázi, ve formě převařeného roztoku. Cukru podle vlastní chuti, protože můžete vyrobit něco kyselého, nebo velmi sladkého a lepivého. Neředit pod konečných 35% obsahových alkoholu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PP. - Diamantový Zahrádkář (6491) - 9.135 (?), 17.6.2019 9:06
Vykašlete se na puristické recepty internetových likérníků. Nasypte višně, zalejte vodkou a nechte naložené aspoň měsíc. Přidejte pár jader, jak radí MV, ne moc. Používám vypeckované, výhoda je, že se pak dají použít třeba do mufinů. Slitý likér doslaďte a lehce "lízněte" rumem. Taky opatrně. Dobré je sladit likérnickým sirupem, ale není to nezbytné. A je to. A v následných letech můžete experimentovat. Já koření moc nedávám, višně jsou kořenité samy o sobě, i když syrové se nezdají. Bohužel letos namám nic, vše zmrzlo.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 210.61 (?), 20.6.2019 17:08
Recept od kamarata:
Dve kila visni, kilo cukru, liter vodky, liter rumu... Urobil som, krstnej aj mame chutila, kamatkam 20+ tiez... Pre chlapov sladke, davaju prednost palenej visni :-)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3
|
|
|
|
|
|
|