Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Pálení > Z ceho udelat visnovku

Stránky: 1, 2, 3   

Z ceho udelat visnovku


host - xxx.xxx.29.78 (?)
16.6.2019 13:36
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobry den,

muj dotaz se nevtahuje uplne k paleni, ale zadne jine vlakno tykajici se alkoholu jsem zde nenasel.

Chtel bych letos zkusit udelat visnovku. Mate nejaky osvedceny recept? Na Internetu je jich spousta, ale preci jen zde jsou lide vice znali.

Taky se chci zeptat jaky alkohol pouzit. Nekdo radi reznou ci vodku, nekdo potravinarsky lih.

Diky

Tomas

Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   

Z ceho udelat visnovku


host - xxx.xxx.248.140 (?), 16.6.2019 22:16
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Višňovka

Do 4 litrové lahve dát 2 kg višní, přisypat1-1,20 kg kryst.cukru, promíchat. Převázat papírem (nepropíchaným) a nechat asi 6 týdnů v teple (dávám na parapet na balkon). Pak přes pláténko slít šťávu a tu smíchat 1 : 1 s lihem (lze použít i vodku nebo rum, ale to už není ono). Pozor, při zapálení hoří wink   Lída

Připojit reakci
      

Z ceho udelat visnovku


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.92.238 (?), 16.6.2019 22:43
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Do stejné láhve dát 2 kg višní, prosypat 30 deka cukru (plusminus podle kyselosti višní), zalít litrem vodky, režné, slivovice, jablkovice, whisky, rumu dle vkusu. Přidat kousek citronové kůry, pomerančové kůry skořice, pár hřebíčků, jader z višní. Za měsíc slít. 

Připojit reakci
         

Z ceho udelat visnovku


host - xxx.xxx.171.197 (?), 17.6.2019 6:11
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Moc dobrá rada to neni. To co navrhujete je prznění hotových lihovin, které mají pro maceraci malý obsah lihu. Pokud chci višňovku, tedy višňový likér, tak k maceraci je velmi vhodné použít neutrální líh, to je konzumní v co nejvyšší koncentraci. Může se lehce okořenit, ale neni nutné. Cukr přidávat v konečné fázi, ve formě převařeného roztoku. Cukru podle vlastní chuti, protože můžete vyrobit něco kyselého, nebo velmi sladkého a lepivého. Neředit pod konečných 35% obsahových alkoholu.
Připojit reakci
            

Z ceho udelat visnovku


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.11.168 (?), 17.6.2019 8:21
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Věřil byste, že ty przněné lihoviny obsazují přední místa na degustacích likérů?

Připojit reakci
               

Z ceho udelat visnovku


host - xxx.xxx.155.3 (?), 17.6.2019 8:37
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Věřím vám, že zmíněné lihoviny jsou dobré, ale proč bych je měl kazit višněmi.
Připojit reakci
   

Z ceho udelat visnovku


PP. (5538) - xxx.xxx.9.135 (?), 17.6.2019 9:06
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vykašlete se na puristické recepty internetových likérníků. Nasypte višně, zalejte vodkou a nechte naložené aspoň měsíc. Přidejte pár jader, jak radí MV, ne moc. Používám vypeckované, výhoda je, že se pak dají použít třeba do mufinů. Slitý likér doslaďte a lehce "lízněte" rumem. Taky opatrně. Dobré je sladit likérnickým sirupem, ale není to nezbytné. A je to. A v následných letech můžete experimentovat. Já koření moc nedávám, višně jsou kořenité samy o sobě, i když syrové se nezdají. Bohužel letos namám nic, vše zmrzlo.

Připojit reakci
   

Z ceho udelat visnovku


host - xxx.xxx.210.61 (?), 20.6.2019 17:08
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Recept od kamarata:

Dve kila visni, kilo cukru, liter vodky, liter rumu... Urobil som, krstnej aj mame chutila, kamatkam 20+ tiez... Pre chlapov sladke, davaju prednost palenej visni :-)

Připojit reakci
      

Z ceho udelat visnovku


hugovotr (560) - xxx.xxx.42.239 (?), 20.6.2019 18:32
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Kilo cukru je moc, dejte půlku, dosladit se dá vždy.
Připojit reakci
   

Z ceho udelat visnovku


host - xxx.xxx.29.78 (?), 20.6.2019 22:40
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobry den,

dekuji za recepty, vyzkousim nekolik variant a uvidim. Jeste se chci zeptat, zda nevite kde pali reznou s vyssim obsahem alkoholu. Vsude nachazim tak 35%. Diky.

Diky

Tomas

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Proč?6.8.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení20.7.2020
Maso jíž ze začátku černé16.7.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení12.7.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení11.7.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení9.7.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů