Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Z ceho udelat visnovku

Stránky: 1, 2, 3   

Z ceho udelat visnovku


host - xxx.xxx.29.78 (?)
16.6.2019 13:36, počet návštěv: 3975
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobry den,

muj dotaz se nevtahuje uplne k paleni, ale zadne jine vlakno tykajici se alkoholu jsem zde nenasel.

Chtel bych letos zkusit udelat visnovku. Mate nejaky osvedceny recept? Na Internetu je jich spousta, ale preci jen zde jsou lide vice znali.

Taky se chci zeptat jaky alkohol pouzit. Nekdo radi reznou ci vodku, nekdo potravinarsky lih.

Diky

Tomas

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Z ceho udelat visnovku


host - xxx.xxx.248.140 (?)
16.6.2019 22:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Višňovka

Do 4 litrové lahve dát 2 kg višní, přisypat1-1,20 kg kryst.cukru, promíchat. Převázat papírem (nepropíchaným) a nechat asi 6 týdnů v teple (dávám na parapet na balkon). Pak přes pláténko slít šťávu a tu smíchat 1 : 1 s lihem (lze použít i vodku nebo rum, ale to už není ono). Pozor, při zapálení hoří wink   Lída

Připojit reakci
      

Z ceho udelat visnovku


vyslouzil (17386) - xxx.xxx.92.238 (?)
16.6.2019 22:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Do stejné láhve dát 2 kg višní, prosypat 30 deka cukru (plusminus podle kyselosti višní), zalít litrem vodky, režné, slivovice, jablkovice, whisky, rumu dle vkusu. Přidat kousek citronové kůry, pomerančové kůry skořice, pár hřebíčků, jader z višní. Za měsíc slít. 

Připojit reakci
         

Z ceho udelat visnovku


host - xxx.xxx.171.197 (?)
17.6.2019 6:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Moc dobrá rada to neni. To co navrhujete je prznění hotových lihovin, které mají pro maceraci malý obsah lihu. Pokud chci višňovku, tedy višňový likér, tak k maceraci je velmi vhodné použít neutrální líh, to je konzumní v co nejvyšší koncentraci. Může se lehce okořenit, ale neni nutné. Cukr přidávat v konečné fázi, ve formě převařeného roztoku. Cukru podle vlastní chuti, protože můžete vyrobit něco kyselého, nebo velmi sladkého a lepivého. Neředit pod konečných 35% obsahových alkoholu.
Připojit reakci
            

Z ceho udelat visnovku


vyslouzil (17386) - xxx.xxx.11.168 (?)
17.6.2019 8:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Věřil byste, že ty przněné lihoviny obsazují přední místa na degustacích likérů?

Připojit reakci
               

Z ceho udelat visnovku


host - xxx.xxx.155.3 (?)
17.6.2019 8:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Věřím vám, že zmíněné lihoviny jsou dobré, ale proč bych je měl kazit višněmi.
Připojit reakci
   

Z ceho udelat visnovku


PP. (5439) - xxx.xxx.9.135 (?)
17.6.2019 9:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vykašlete se na puristické recepty internetových likérníků. Nasypte višně, zalejte vodkou a nechte naložené aspoň měsíc. Přidejte pár jader, jak radí MV, ne moc. Používám vypeckované, výhoda je, že se pak dají použít třeba do mufinů. Slitý likér doslaďte a lehce "lízněte" rumem. Taky opatrně. Dobré je sladit likérnickým sirupem, ale není to nezbytné. A je to. A v následných letech můžete experimentovat. Já koření moc nedávám, višně jsou kořenité samy o sobě, i když syrové se nezdají. Bohužel letos namám nic, vše zmrzlo.

Připojit reakci
   

Z ceho udelat visnovku


host - xxx.xxx.210.61 (?)
20.6.2019 17:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Recept od kamarata:

Dve kila visni, kilo cukru, liter vodky, liter rumu... Urobil som, krstnej aj mame chutila, kamatkam 20+ tiez... Pre chlapov sladke, davaju prednost palenej visni :-)

Připojit reakci
      

Z ceho udelat visnovku


hugovotr (547) - xxx.xxx.42.239 (?)
20.6.2019 18:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Kilo cukru je moc, dejte půlku, dosladit se dá vždy.
Připojit reakci
   

Z ceho udelat visnovku


host - xxx.xxx.29.78 (?)
20.6.2019 22:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobry den,

dekuji za recepty, vyzkousim nekolik variant a uvidim. Jeste se chci zeptat, zda nevite kde pali reznou s vyssim obsahem alkoholu. Vsude nachazim tak 35%. Diky.

Diky

Tomas

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Zakalená část pálenky1311.11.20191436
Kvas smrdí podobně jako ředidlo2111.11.201932058
Pálenka z kdoulí208.11.201922916
Jablkovy kvas meranie cukru716.11.201922159
Trnkovica (trnka obecna)395.11.201928884
Pečetní vosk114.11.20191741
Palenka z datli?103.11.20197062
Refraktometr na měření kvasu243.11.201913448
Destilat z duly (kdoule)32.11.201911574
Vaření hroznového vina21.11.2019276
Mereni obsahu alkoholu v likeru431.10.2019453
Pálenka z dýně6030.10.201958496
Tis cerveny129.10.2019205
Cukr, cukr a jenom cukr1528.10.201919234
Míchat lutr při 2D?528.10.20191307
Ideální cukernatost při zakládání kvasu326.10.201921495
Zakalená slivovice17222.10.2019236272
Dřevo do destilátu4517.10.201931820
Koupě Palírny 1614.10.20193901
Poraďte jaké kvasinky289.10.201918862
Hrušky, páliť alebo počkať?55.10.20191195
Test na metanol832.10.201996253
Kvas trnky630.9.20191061
Šípkovica ako ma to2326.9.201940858
Vzdálenost trubky od kotla626.9.20191141
Marhulovy kvas je moc husty1523.9.20191995
Posudzovanie ovocného kvasu920.9.20193589
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201923205
Novy kvas nekvasi712.9.20191596
Výtěžnost a cena1012.9.20191978
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.20191498
Destilační přístroj - sestrojení606.9.2019139739
Smíchání dvou kvasů?155.9.201910822
Destilační přístroj193.9.20194042
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201936936
Da se to este?927.8.20191509
borovička827.8.201922022
Kvas broskve226.8.20191179
Marhulovy kvas s kostkami1426.8.20192172
Olej v destilatu222.8.2019769
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Udírna9.11.2019
Udírna9.11.2019
Lovecký a Turistický salám9.11.2019
Udírna8.11.2019
Jak obalit uzené maso?7.11.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů