Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Z ceho udelat visnovku

Stránky: 1, 2, 3   

Z ceho udelat visnovku


host - xxx.xxx.29.78 (?)
16.6.2019 13:36, počet návštěv: 3279
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobry den,

muj dotaz se nevtahuje uplne k paleni, ale zadne jine vlakno tykajici se alkoholu jsem zde nenasel.

Chtel bych letos zkusit udelat visnovku. Mate nejaky osvedceny recept? Na Internetu je jich spousta, ale preci jen zde jsou lide vice znali.

Taky se chci zeptat jaky alkohol pouzit. Nekdo radi reznou ci vodku, nekdo potravinarsky lih.

Diky

Tomas

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Z ceho udelat visnovku


host - xxx.xxx.248.140 (?)
16.6.2019 22:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Višňovka

Do 4 litrové lahve dát 2 kg višní, přisypat1-1,20 kg kryst.cukru, promíchat. Převázat papírem (nepropíchaným) a nechat asi 6 týdnů v teple (dávám na parapet na balkon). Pak přes pláténko slít šťávu a tu smíchat 1 : 1 s lihem (lze použít i vodku nebo rum, ale to už není ono). Pozor, při zapálení hoří wink   Lída

Připojit reakci
      

Z ceho udelat visnovku


vyslouzil (17296) - xxx.xxx.92.238 (?)
16.6.2019 22:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Do stejné láhve dát 2 kg višní, prosypat 30 deka cukru (plusminus podle kyselosti višní), zalít litrem vodky, režné, slivovice, jablkovice, whisky, rumu dle vkusu. Přidat kousek citronové kůry, pomerančové kůry skořice, pár hřebíčků, jader z višní. Za měsíc slít. 

Připojit reakci
         

Z ceho udelat visnovku


host - xxx.xxx.171.197 (?)
17.6.2019 6:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Moc dobrá rada to neni. To co navrhujete je prznění hotových lihovin, které mají pro maceraci malý obsah lihu. Pokud chci višňovku, tedy višňový likér, tak k maceraci je velmi vhodné použít neutrální líh, to je konzumní v co nejvyšší koncentraci. Může se lehce okořenit, ale neni nutné. Cukr přidávat v konečné fázi, ve formě převařeného roztoku. Cukru podle vlastní chuti, protože můžete vyrobit něco kyselého, nebo velmi sladkého a lepivého. Neředit pod konečných 35% obsahových alkoholu.
Připojit reakci
            

Z ceho udelat visnovku


vyslouzil (17296) - xxx.xxx.11.168 (?)
17.6.2019 8:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Věřil byste, že ty przněné lihoviny obsazují přední místa na degustacích likérů?

Připojit reakci
               

Z ceho udelat visnovku


host - xxx.xxx.155.3 (?)
17.6.2019 8:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Věřím vám, že zmíněné lihoviny jsou dobré, ale proč bych je měl kazit višněmi.
Připojit reakci
   

Z ceho udelat visnovku


PP. (5418) - xxx.xxx.9.135 (?)
17.6.2019 9:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vykašlete se na puristické recepty internetových likérníků. Nasypte višně, zalejte vodkou a nechte naložené aspoň měsíc. Přidejte pár jader, jak radí MV, ne moc. Používám vypeckované, výhoda je, že se pak dají použít třeba do mufinů. Slitý likér doslaďte a lehce "lízněte" rumem. Taky opatrně. Dobré je sladit likérnickým sirupem, ale není to nezbytné. A je to. A v následných letech můžete experimentovat. Já koření moc nedávám, višně jsou kořenité samy o sobě, i když syrové se nezdají. Bohužel letos namám nic, vše zmrzlo.

Připojit reakci
   

Z ceho udelat visnovku


host - xxx.xxx.210.61 (?)
20.6.2019 17:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Recept od kamarata:

Dve kila visni, kilo cukru, liter vodky, liter rumu... Urobil som, krstnej aj mame chutila, kamatkam 20+ tiez... Pre chlapov sladke, davaju prednost palenej visni :-)

Připojit reakci
      

Z ceho udelat visnovku


hugovotr (525) - xxx.xxx.42.239 (?)
20.6.2019 18:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Kilo cukru je moc, dejte půlku, dosladit se dá vždy.
Připojit reakci
   

Z ceho udelat visnovku


host - xxx.xxx.29.78 (?)
20.6.2019 22:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobry den,

dekuji za recepty, vyzkousim nekolik variant a uvidim. Jeste se chci zeptat, zda nevite kde pali reznou s vyssim obsahem alkoholu. Vsude nachazim tak 35%. Diky.

Diky

Tomas

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Koupě Palírny 718.9.2019613
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201921723
Marhulovy kvas je moc husty1213.9.2019943
Novy kvas nekvasi712.9.20191049
Výtěžnost a cena1012.9.20191199
Posudzovanie ovocného kvasu812.9.20192777
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.2019727
Destilační přístroj - sestrojení606.9.2019136737
Smíchání dvou kvasů?155.9.20199854
Destilační přístroj193.9.20192744
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201934181
Míchat lutr při 2D?329.8.2019525
Pečetní vosk1027.8.20191002
Da se to este?927.8.2019860
borovička827.8.201921017
Kvas broskve226.8.2019775
Marhulovy kvas s kostkami1426.8.20191419
Olej v destilatu222.8.2019425
Myrobalány? Je možné kvasit je společně? 916.8.20191415
Cukr, cukr a jenom cukr1413.8.201917648
Aroma meruňkovica813.8.20191404
Pálení ovocných vín1912.8.201911340
Melounovice610.8.2019804
Kvas smrdí podobně jako ředidlo209.8.201930364
destilační přístroj10529.8.20191445909
Refraktometr na měření kvasu233.8.201911731
Trubka ke chladiči21.8.2019568
Z ceho udelat visnovku2231.7.20193280
Cudny proces palenia430.7.2019831
Meruňkový kvas 4627.7.201945833
Ražná - ražovica1526.7.201943706
Obsah alkoholu ve kvasu725.7.20191293
Ananasový kvas318.7.20191473
Poraďte jaké kvasinky2714.7.201917032
Pálenka z mladých smrčků310.7.20191747
Kolik nateče ze 100l vína59.7.20191483
Pach po acetonu35.7.20191153
Domácí ořechovice1131.7.2019206472
Kvas z mandarinek1923.6.20192882
Zapach dymu623.6.20191937
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování14.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování13.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů