Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Výtěžnost a cena

Výtěžnost a cena


host - xxx.xxx.119.228 (?)
2.9.2019 8:02, počet návštěv: 1975
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

nějakým způsobem se mi dostala možnost vypálit asi 350 litrů meruněk. Nevíte někdo, kolik z toho bude pálenky a kolik to bude stát?

Díky

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Výtěžnost a cena


pavelmicek (49) - xxx.xxx.230.210 (?)
2.9.2019 8:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Velmi hrubě: nateče vám 35 litrů meruňky, spíše trochu méně. (myšleno už naředěnou na cca 50%)

Zaplatíte cca 300,- za litr 100% alkoholu, tedy ve vašem případě něco nad 5.000,-

Připojit reakci
      

Výtěžnost a cena


host - xxx.xxx.119.228 (?)
8.9.2019 17:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nakonec nateklo 27 litrů 52% pálenky. Mistr palič říkal, že se v několika bečkách zastavil kvasný proces kvůli nedostatku kyseliny citrónové. Prý toho mohlo být více.

Připojit reakci
         

Výtěžnost a cena


vyslouzil (17386) - xxx.xxx.236.1 (?)
8.9.2019 22:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jestli jste k meruňkám nepřidával cukr a pálil dvoukotlem, pak je výtěžnost vcelku přiměřená. Osobně meruňky přikyseluji, ale myslím, se najde hodně pěstitelů, kterým se kvasný proces nezastaví ani bez kyseliny.

Připojit reakci
         

Výtěžnost a cena


pavelmicek (49) - xxx.xxx.230.210 (?)
10.9.2019 12:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Bezva, díky za uzavření diskuze doplněním výsledku :-)

Já se taky teď vrátil z pálenice s trochu větší výtěžnosti, 9l/100 při 50%

Připojit reakci
            

Výtěžnost a cena


vyslouzil (17386) - xxx.xxx.92.238 (?)
10.9.2019 13:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Když už je v názvu vlákna ta výtěžnost...
Vykládali mi dva kamarádi, jak zakládali kvas, meruňky sbírali společně,  hlídal a dochucoval to jeden z nich, podrobnosti neznám. Pak si každý svoji polovinu odvezl a nechal vypálit jinde. Zarazila mě právě ta výtěžnost. Kolik bylo celkem kvasu, to nevím, ale jeden (po doředění) vypálil 15 a druhý 24 litrů padesátky (paradoxně víc ten, co kvas nehlídal). Každá palírna měla jiný typ kotle, zdráhám se ale uvěřit, že by technologie destilace mohla způsobit tak velký rozdíl ve výtěžnosti.
   Něco podobného jsem zažil před měsícem. Soused pálil třešně ze svého stromu - 90 litrů kvasu. Nateklo mu o 3,5 litrů víc než před rokem v jiné palírně. Pravda, třešně nemusejí být každý rok stejné, ale přece...
   Setkal jste se někdo s něčím takovým?

Připojit reakci
   

Výtěžnost a cena


host - xxx.xxx.249.137 (?)
2.9.2019 8:34
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Pálenky bude podľa množstva alkoholu v kvase a aj cena závisí od množstva alkoholu. To je odpoveď z informácií ktoré ste udal o kvase. Podľa kvality suroviny to môže byť od 5-10 litr na 100 kg, ak sú tam kostky tak je kvasu menej. P.
Připojit reakci
      

Výtěžnost a cena


hugovotr (547) - xxx.xxx.31.152 (?)
2.9.2019 9:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já měl rekordní výtěžnost zhruba 15litrů 51% ze 100l kvasu včetně pecek při přidání 3.5kg cukru. Takže jak vidíte, může být u neznámeho kvasu výtěžnost potažmo cena v hodně širokém rozmezí.

Připojit reakci
         

Výtěžnost a cena


vyslouzil (17386) - xxx.xxx.11.225 (?)
2.9.2019 11:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ač to někteří neradi slyší, rozdíl výtěžnosti v desítkách procent bývá i v závislosti na použité destilační aparatuře

Připojit reakci
            

Výtěžnost a cena


host - xxx.xxx.112.42 (?)
12.9.2019 22:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Rozdiel v technológii není tak veľký! 1. Každé pridané kilo cukru spôsobí prídavok 0,5l palenky. 2. Kvalita rozmixovania alebo nastruhania základnej suroviny. 3. Rozdiel v orezávaní pri pálení. 4. Prekvasenie alebo nedokvas. 5. Kvalita základnej suroviny. 6. Kvalita kvasnej nádoby. 7. Skúsenosti. Takže faktorov na ovplyvnenie je veľa. Pokiaľ to nemáte na predaj, poteší Vás akykoľvek výsledok. Zvlášť ak vás niekto pochváli, alebo bude pálenka jemnučká v krku a na jazyku zanechá príjemnu chuť. Skutočné výzvy sú morušovica a šípkovica, poprípade černica. Tu sú výťažnosti 5-6 l 52% na 100 l kvasu. A tu robotu okolo ani nerátam.
Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Zakalená část pálenky1311.11.20191436
Kvas smrdí podobně jako ředidlo2111.11.201932056
Pálenka z kdoulí208.11.201922915
Jablkovy kvas meranie cukru716.11.201922159
Trnkovica (trnka obecna)395.11.201928883
Pečetní vosk114.11.20191740
Palenka z datli?103.11.20197062
Refraktometr na měření kvasu243.11.201913447
Destilat z duly (kdoule)32.11.201911574
Vaření hroznového vina21.11.2019276
Mereni obsahu alkoholu v likeru431.10.2019453
Pálenka z dýně6030.10.201958494
Tis cerveny129.10.2019205
Cukr, cukr a jenom cukr1528.10.201919234
Míchat lutr při 2D?528.10.20191307
Ideální cukernatost při zakládání kvasu326.10.201921495
Zakalená slivovice17222.10.2019236272
Dřevo do destilátu4517.10.201931820
Koupě Palírny 1614.10.20193901
Poraďte jaké kvasinky289.10.201918862
Hrušky, páliť alebo počkať?55.10.20191195
Test na metanol832.10.201996252
Kvas trnky630.9.20191061
Šípkovica ako ma to2326.9.201940856
Vzdálenost trubky od kotla626.9.20191141
Marhulovy kvas je moc husty1523.9.20191994
Posudzovanie ovocného kvasu920.9.20193589
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201923205
Novy kvas nekvasi712.9.20191596
Výtěžnost a cena1012.9.20191976
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.20191498
Destilační přístroj - sestrojení606.9.2019139737
Smíchání dvou kvasů?155.9.201910822
Destilační přístroj193.9.20194041
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201936934
Da se to este?927.8.20191509
borovička827.8.201922022
Kvas broskve226.8.20191179
Marhulovy kvas s kostkami1426.8.20192172
Olej v destilatu222.8.2019769
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Udírna9.11.2019
Udírna9.11.2019
Lovecký a Turistický salám9.11.2019
Udírna8.11.2019
Jak obalit uzené maso?7.11.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů