Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Pálení > Výtěžnost a cena

Výtěžnost a cena


host - xxx.xxx.119.228 (?)
2.9.2019 8:02, počet návštěv: 2684
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

nějakým způsobem se mi dostala možnost vypálit asi 350 litrů meruněk. Nevíte někdo, kolik z toho bude pálenky a kolik to bude stát?

Díky

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Výtěžnost a cena


pavelmicek (49) - xxx.xxx.230.210 (?)
2.9.2019 8:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Velmi hrubě: nateče vám 35 litrů meruňky, spíše trochu méně. (myšleno už naředěnou na cca 50%)

Zaplatíte cca 300,- za litr 100% alkoholu, tedy ve vašem případě něco nad 5.000,-

Připojit reakci
      

Výtěžnost a cena


host - xxx.xxx.119.228 (?)
8.9.2019 17:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nakonec nateklo 27 litrů 52% pálenky. Mistr palič říkal, že se v několika bečkách zastavil kvasný proces kvůli nedostatku kyseliny citrónové. Prý toho mohlo být více.

Připojit reakci
         

Výtěžnost a cena


vyslouzil (17501) - xxx.xxx.236.1 (?)
8.9.2019 22:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jestli jste k meruňkám nepřidával cukr a pálil dvoukotlem, pak je výtěžnost vcelku přiměřená. Osobně meruňky přikyseluji, ale myslím, se najde hodně pěstitelů, kterým se kvasný proces nezastaví ani bez kyseliny.

Připojit reakci
         

Výtěžnost a cena


pavelmicek (49) - xxx.xxx.230.210 (?)
10.9.2019 12:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Bezva, díky za uzavření diskuze doplněním výsledku :-)

Já se taky teď vrátil z pálenice s trochu větší výtěžnosti, 9l/100 při 50%

Připojit reakci
            

Výtěžnost a cena


vyslouzil (17501) - xxx.xxx.92.238 (?)
10.9.2019 13:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Když už je v názvu vlákna ta výtěžnost...
Vykládali mi dva kamarádi, jak zakládali kvas, meruňky sbírali společně,  hlídal a dochucoval to jeden z nich, podrobnosti neznám. Pak si každý svoji polovinu odvezl a nechal vypálit jinde. Zarazila mě právě ta výtěžnost. Kolik bylo celkem kvasu, to nevím, ale jeden (po doředění) vypálil 15 a druhý 24 litrů padesátky (paradoxně víc ten, co kvas nehlídal). Každá palírna měla jiný typ kotle, zdráhám se ale uvěřit, že by technologie destilace mohla způsobit tak velký rozdíl ve výtěžnosti.
   Něco podobného jsem zažil před měsícem. Soused pálil třešně ze svého stromu - 90 litrů kvasu. Nateklo mu o 3,5 litrů víc než před rokem v jiné palírně. Pravda, třešně nemusejí být každý rok stejné, ale přece...
   Setkal jste se někdo s něčím takovým?

Připojit reakci
   

Výtěžnost a cena


host - xxx.xxx.249.137 (?)
2.9.2019 8:34
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Pálenky bude podľa množstva alkoholu v kvase a aj cena závisí od množstva alkoholu. To je odpoveď z informácií ktoré ste udal o kvase. Podľa kvality suroviny to môže byť od 5-10 litr na 100 kg, ak sú tam kostky tak je kvasu menej. P.
Připojit reakci
      

Výtěžnost a cena


hugovotr (549) - xxx.xxx.31.152 (?)
2.9.2019 9:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já měl rekordní výtěžnost zhruba 15litrů 51% ze 100l kvasu včetně pecek při přidání 3.5kg cukru. Takže jak vidíte, může být u neznámeho kvasu výtěžnost potažmo cena v hodně širokém rozmezí.

Připojit reakci
         

Výtěžnost a cena


vyslouzil (17501) - xxx.xxx.11.225 (?)
2.9.2019 11:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ač to někteří neradi slyší, rozdíl výtěžnosti v desítkách procent bývá i v závislosti na použité destilační aparatuře

Připojit reakci
            

Výtěžnost a cena


host - xxx.xxx.112.42 (?)
12.9.2019 22:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Rozdiel v technológii není tak veľký! 1. Každé pridané kilo cukru spôsobí prídavok 0,5l palenky. 2. Kvalita rozmixovania alebo nastruhania základnej suroviny. 3. Rozdiel v orezávaní pri pálení. 4. Prekvasenie alebo nedokvas. 5. Kvalita základnej suroviny. 6. Kvalita kvasnej nádoby. 7. Skúsenosti. Takže faktorov na ovplyvnenie je veľa. Pokiaľ to nemáte na predaj, poteší Vás akykoľvek výsledok. Zvlášť ak vás niekto pochváli, alebo bude pálenka jemnučká v krku a na jazyku zanechá príjemnu chuť. Skutočné výzvy sú morušovica a šípkovica, poprípade černica. Tu sú výťažnosti 5-6 l 52% na 100 l kvasu. A tu robotu okolo ani nerátam.
Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty2826.1.202039188
Zakalená část pálenky1526.1.20203011
Palenka z vína1022.1.20201630
Kolko odobrat metylalkoholu6822.1.2020116412
Nevydarené prvé pálenie820.1.20202506
Kompotovice714.1.20208623
Vodka514.1.20201215
Destilace - základní dotazy506.1.202022640
Kvas bez lihu44.1.20201192
Vydrží lutr do další sezony?729.12.20191152
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?1022.12.20193024
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?6020.12.201940794
Slad - pálení2119.12.201924420
Ředění slivovice10916.12.2019252267
Pálenka z kdoulí222.12.201924767
Dřevo do destilátu462.12.201935311
Škrábavost pálenky5125.11.201971692
Destilační přístroj - sestrojení6225.11.2019144160
Domácí pálenice1923.11.201913828
Tis cerveny323.11.2019882
destilační přístroj105523.11.20191483205
Destilat z duly (kdoule)416.11.201912537
Kvas smrdí podobně jako ředidlo2111.11.201934161
Jablkovy kvas meranie cukru716.11.201925289
Trnkovica (trnka obecna)395.11.201930974
Pečetní vosk114.11.20192530
Palenka z datli?103.11.20197824
Refraktometr na měření kvasu243.11.201915430
Vaření hroznového vina21.11.2019737
Mereni obsahu alkoholu v likeru431.10.20191110
Pálenka z dýně6030.10.201961359
Cukr, cukr a jenom cukr1528.10.201920844
Míchat lutr při 2D?528.10.20191893
Ideální cukernatost při zakládání kvasu326.10.201922318
Zakalená slivovice17222.10.2019243872
Koupě Palírny 1614.10.20195452
Poraďte jaké kvasinky289.10.201920459
Hrušky, páliť alebo počkať?55.10.20191868
Test na metanol832.10.2019100105
Kvas trnky630.9.20191647
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
UKS Super robot - mlýnek na maso14:11
Generátor kouře9:12
Generátor kouře9:08
Generátor kouře7:44
Generátor kouře26.1.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů