Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Výtěžnost a cena

Výtěžnost a cena


host - xxx.xxx.119.228 (?)
2.9.2019 8:02, počet návštěv: 1198
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

nějakým způsobem se mi dostala možnost vypálit asi 350 litrů meruněk. Nevíte někdo, kolik z toho bude pálenky a kolik to bude stát?

Díky

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Výtěžnost a cena


pavelmicek (47) - xxx.xxx.230.210 (?)
2.9.2019 8:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Velmi hrubě: nateče vám 35 litrů meruňky, spíše trochu méně. (myšleno už naředěnou na cca 50%)

Zaplatíte cca 300,- za litr 100% alkoholu, tedy ve vašem případě něco nad 5.000,-

Připojit reakci
      

Výtěžnost a cena


host - xxx.xxx.119.228 (?)
8.9.2019 17:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nakonec nateklo 27 litrů 52% pálenky. Mistr palič říkal, že se v několika bečkách zastavil kvasný proces kvůli nedostatku kyseliny citrónové. Prý toho mohlo být více.

Připojit reakci
         

Výtěžnost a cena


vyslouzil (17296) - xxx.xxx.236.1 (?)
8.9.2019 22:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jestli jste k meruňkám nepřidával cukr a pálil dvoukotlem, pak je výtěžnost vcelku přiměřená. Osobně meruňky přikyseluji, ale myslím, se najde hodně pěstitelů, kterým se kvasný proces nezastaví ani bez kyseliny.

Připojit reakci
         

Výtěžnost a cena


pavelmicek (47) - xxx.xxx.230.210 (?)
10.9.2019 12:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Bezva, díky za uzavření diskuze doplněním výsledku :-)

Já se taky teď vrátil z pálenice s trochu větší výtěžnosti, 9l/100 při 50%

Připojit reakci
            

Výtěžnost a cena


vyslouzil (17296) - xxx.xxx.92.238 (?)
10.9.2019 13:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Když už je v názvu vlákna ta výtěžnost...
Vykládali mi dva kamarádi, jak zakládali kvas, meruňky sbírali společně,  hlídal a dochucoval to jeden z nich, podrobnosti neznám. Pak si každý svoji polovinu odvezl a nechal vypálit jinde. Zarazila mě právě ta výtěžnost. Kolik bylo celkem kvasu, to nevím, ale jeden (po doředění) vypálil 15 a druhý 24 litrů padesátky (paradoxně víc ten, co kvas nehlídal). Každá palírna měla jiný typ kotle, zdráhám se ale uvěřit, že by technologie destilace mohla způsobit tak velký rozdíl ve výtěžnosti.
   Něco podobného jsem zažil před měsícem. Soused pálil třešně ze svého stromu - 90 litrů kvasu. Nateklo mu o 3,5 litrů víc než před rokem v jiné palírně. Pravda, třešně nemusejí být každý rok stejné, ale přece...
   Setkal jste se někdo s něčím takovým?

Připojit reakci
   

Výtěžnost a cena


host - xxx.xxx.249.137 (?)
2.9.2019 8:34
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Pálenky bude podľa množstva alkoholu v kvase a aj cena závisí od množstva alkoholu. To je odpoveď z informácií ktoré ste udal o kvase. Podľa kvality suroviny to môže byť od 5-10 litr na 100 kg, ak sú tam kostky tak je kvasu menej. P.
Připojit reakci
      

Výtěžnost a cena


hugovotr (525) - xxx.xxx.31.152 (?)
2.9.2019 9:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já měl rekordní výtěžnost zhruba 15litrů 51% ze 100l kvasu včetně pecek při přidání 3.5kg cukru. Takže jak vidíte, může být u neznámeho kvasu výtěžnost potažmo cena v hodně širokém rozmezí.

Připojit reakci
         

Výtěžnost a cena


vyslouzil (17296) - xxx.xxx.11.225 (?)
2.9.2019 11:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ač to někteří neradi slyší, rozdíl výtěžnosti v desítkách procent bývá i v závislosti na použité destilační aparatuře

Připojit reakci
            

Výtěžnost a cena


host - xxx.xxx.112.42 (?)
12.9.2019 22:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Rozdiel v technológii není tak veľký! 1. Každé pridané kilo cukru spôsobí prídavok 0,5l palenky. 2. Kvalita rozmixovania alebo nastruhania základnej suroviny. 3. Rozdiel v orezávaní pri pálení. 4. Prekvasenie alebo nedokvas. 5. Kvalita základnej suroviny. 6. Kvalita kvasnej nádoby. 7. Skúsenosti. Takže faktorov na ovplyvnenie je veľa. Pokiaľ to nemáte na predaj, poteší Vás akykoľvek výsledok. Zvlášť ak vás niekto pochváli, alebo bude pálenka jemnučká v krku a na jazyku zanechá príjemnu chuť. Skutočné výzvy sú morušovica a šípkovica, poprípade černica. Tu sú výťažnosti 5-6 l 52% na 100 l kvasu. A tu robotu okolo ani nerátam.
Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Koupě Palírny 718.9.2019612
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201921723
Marhulovy kvas je moc husty1213.9.2019942
Novy kvas nekvasi712.9.20191049
Výtěžnost a cena1012.9.20191199
Posudzovanie ovocného kvasu812.9.20192777
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.2019727
Destilační přístroj - sestrojení606.9.2019136736
Smíchání dvou kvasů?155.9.20199853
Destilační přístroj193.9.20192742
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201934181
Míchat lutr při 2D?329.8.2019525
Pečetní vosk1027.8.20191001
Da se to este?927.8.2019860
borovička827.8.201921017
Kvas broskve226.8.2019774
Marhulovy kvas s kostkami1426.8.20191419
Olej v destilatu222.8.2019425
Myrobalány? Je možné kvasit je společně? 916.8.20191415
Cukr, cukr a jenom cukr1413.8.201917648
Aroma meruňkovica813.8.20191403
Pálení ovocných vín1912.8.201911339
Melounovice610.8.2019803
Kvas smrdí podobně jako ředidlo209.8.201930363
destilační přístroj10529.8.20191445907
Refraktometr na měření kvasu233.8.201911731
Trubka ke chladiči21.8.2019568
Z ceho udelat visnovku2231.7.20193279
Cudny proces palenia430.7.2019830
Meruňkový kvas 4627.7.201945833
Ražná - ražovica1526.7.201943706
Obsah alkoholu ve kvasu725.7.20191292
Ananasový kvas318.7.20191473
Poraďte jaké kvasinky2714.7.201917032
Pálenka z mladých smrčků310.7.20191747
Kolik nateče ze 100l vína59.7.20191482
Pach po acetonu35.7.20191153
Domácí ořechovice1131.7.2019206472
Kvas z mandarinek1923.6.20192882
Zapach dymu623.6.20191937
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování14.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování13.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů