Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Vydrží kvas ze sladu?

Vydrží kvas ze sladu?


host - xxx.xxx.90.172 (?)
15.3.2017 14:30, počet návštěv: 2671
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Měl bych prosím dotaz na zkušené. Vydrží mě kvas ze sladu(ječmen) v sudu pod kvasnou zátkou(bez přístupu vzduchu), poté co již skončilo kvašení? Bohužel se mě z technických důvodů posunul termín pálení v palenici skoro o měsíc a tak mám obavu, zda se kvas neznehodnotí. Předem díky za odpovědi. 

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Vydrží kvas ze sladu?


host - xxx.xxx.159.180 (?)
15.3.2017 14:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No nevím, asi bych se bál. Obilný kvas dělám v létě, kdy mi to v garážií kvasí při stálé teplotě cca 20 st.C. Od přidání kvasnic mi to kvasí týden až 9 dní a jde to hned do kotle. Neodvážím si tipnout dobu skladování ani při dokonalém uotěsnění. Ale podělte se potom o zkušenost, jsem taky zvědavl, zda to vydrží... jo a držím palce.

Připojit reakci
      

Vydrží kvas ze sladu?


vyslouzil (16633) - xxx.xxx.67.66 (?)
15.3.2017 17:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

S uchováním vykvašeného sladu zkušenost nemám.Ale vyráběl jsem pivo a to po vykvašení se nalije do petek, k tomu půl lžičky cukru a pevně se zašroubuje uzávěr.. Vydrží v pohodě měsíc. Analogicky podle toho by se kvas mohl hermeticky uzavřít např. obručí a natlakovat přidáním trochy cukru. Vzhledem k tomu, že je již vykvašený, tak přetlak nebude takový aby odtrhl víko. 

Připojit reakci
         

Vydrží kvas ze sladu?


host - xxx.xxx.45.252 (?)
15.3.2017 17:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Hodně záleží jak kvalitně byl ječmen klíčen a poté šrot zcukřen = konečný vysoký obsah zkvasitelných cukrů = vysoká alkoholovitost kvasu, která jej dokáže spolu s panujícím chladem zakonzervovat. Obecne se obilné kvasy kvasí spíše při vyšší teplotě kolem 20C, pokud to kvasíte někde ve sklepě apod do 10-15C, tak to nevím jak prokvasí. Pivo však kvasí taky při nízké teplotě... Zajímavé je, že vám obilný kvas vypálí v pěstitelské pálenici na ovoce, ten název není náhodný, podle zákona smí pálit jen přebytky z ovoce...))

Připojit reakci
            

Vydrží kvas ze sladu?


hugovotr (472) - xxx.xxx.29.160 (?)
15.3.2017 18:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kde není žalobce není soudce...

Připojit reakci
               

Vydrží kvas ze sladu?


vyslouzil (16633) - xxx.xxx.67.66 (?)
15.3.2017 20:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

v pěstitelské pálenici na ovoce, ten název není náhodný, podle zákona smí pálit jen přebytky z ovoce...))

Mám ve svém okolí několik pálenic, ale žádná z nich ve svém názvu ovoce nemá. Zákon jsem nečetl, ale myslím si, že vypálit například kvas z mrkve nezákonné není.

Připojit reakci
   

Vydrží kvas ze sladu?


host - xxx.xxx.159.180 (?)
3.5.2017 10:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak jak to nakonec dopadlo? Vydrželo to vykvašené měsíc čekat???

Připojit reakci
   

Vydrží kvas ze sladu?


host - xxx.xxx.210.18 (?)
27.7.2017 11:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Děkuji všem za názory a dlužím vám výsledek. Kvas vydržel 17 dní pod uzavřenou kvasnou zátkou bez přístupu vzduchu, bez toho, aby kvas přišel k úhoně na kvalitě a výsledném produktu. Teplota byla konstatntní na 19 °C.Takže závěr, když člověk není zvědavej a neotvírá víko, tak to vydrží.  Ještě jednou všem děkuji na za názory.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Destilace - základní dotazy2823.10.20182910
Kvašení jablečného moštu423.10.2018487
Domácí ořechovice11021.10.2018184659
Pálenka z dýně5721.10.201845922
Jablkovy kvas meranie cukru1521.10.20181265
Hruškovice2321.10.201820524
Kvas ze švestek "na pokračování"2021.10.20182467
Destilační přístroj - sestrojení5721.10.2018123640
Kvas s hrusiek a jablk1521.10.20189059
Cukerný kvas z poských rychlokvasinek220.10.20181075
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?3120.10.201814560
Čo s pálenkou nižšej kvality820.10.20183549
Koupě automatické pálenice 6819.10.201811657
Délka prokvašení kdoulového kvasu119.10.2018153
Kolik cukru má být v kvasu při pálení3918.10.201865315
Vady pálenky716.10.20181022
Jak legálně provozovat domácí pálenici?616.10.2018767
Hruškový kvas1716.10.20185569
Teplota a rýchlosť kvasenia1015.10.20181265
Biely povlak na slivkovom kvase 115.10.2018429
Deka se propadá, ale cukr ukazuje 7%714.10.20181175
Pálení z řepného cukru1513.10.20183892
Turbo kvasnice1313.10.20181208
Ražná - ražovica1213.10.201834647
Škrábavost pálenky3312.10.201845200
Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia1011.10.2018991
Jablkovy kvas2611.10.20183649
Šípkovica ako ma to229.10.201832411
Nová pálenice - jaký kotel?528.10.201851011
Vápno do kvasu pred destiláciou - áno alebo nie?46.10.2018725
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek156.10.201811461
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár265.10.201820630
Průběh kvašení jablek 65.10.20181116
Kolko odobrat metylalkoholu553.10.201887450
Cukornatosť slivky83.10.2018894
Kde sehnat malou pálenici1891.10.2018340738
Kvas Oskeruše711.10.201869809
Methanol51.10.20181011
Paleni slivovice doma727.9.20181792
Poraďte jaké kvasinky2424.9.201811198
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Domácí klobásy19.10.2018
Domácí klobásy18.10.2018
Domácí klobásy16.10.2018
Domácí klobásy15.10.2018
Dehtování14.10.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů