Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Vydrží kvas ze sladu?

Vydrží kvas ze sladu?


host - xxx.xxx.90.172 (?)
15.3.2017 14:30, počet návštěv: 2122
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Měl bych prosím dotaz na zkušené. Vydrží mě kvas ze sladu(ječmen) v sudu pod kvasnou zátkou(bez přístupu vzduchu), poté co již skončilo kvašení? Bohužel se mě z technických důvodů posunul termín pálení v palenici skoro o měsíc a tak mám obavu, zda se kvas neznehodnotí. Předem díky za odpovědi. 

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Vydrží kvas ze sladu?


host - xxx.xxx.159.180 (?)
15.3.2017 14:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No nevím, asi bych se bál. Obilný kvas dělám v létě, kdy mi to v garážií kvasí při stálé teplotě cca 20 st.C. Od přidání kvasnic mi to kvasí týden až 9 dní a jde to hned do kotle. Neodvážím si tipnout dobu skladování ani při dokonalém uotěsnění. Ale podělte se potom o zkušenost, jsem taky zvědavl, zda to vydrží... jo a držím palce.

Připojit reakci
      

Vydrží kvas ze sladu?


Miloš Vysloužil (15646) - xxx.xxx.67.66 (?)
15.3.2017 17:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

S uchováním vykvašeného sladu zkušenost nemám.Ale vyráběl jsem pivo a to po vykvašení se nalije do petek, k tomu půl lžičky cukru a pevně se zašroubuje uzávěr.. Vydrží v pohodě měsíc. Analogicky podle toho by se kvas mohl hermeticky uzavřít např. obručí a natlakovat přidáním trochy cukru. Vzhledem k tomu, že je již vykvašený, tak přetlak nebude takový aby odtrhl víko. 

Připojit reakci
         

Vydrží kvas ze sladu?


host - xxx.xxx.45.252 (?)
15.3.2017 17:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Hodně záleží jak kvalitně byl ječmen klíčen a poté šrot zcukřen = konečný vysoký obsah zkvasitelných cukrů = vysoká alkoholovitost kvasu, která jej dokáže spolu s panujícím chladem zakonzervovat. Obecne se obilné kvasy kvasí spíše při vyšší teplotě kolem 20C, pokud to kvasíte někde ve sklepě apod do 10-15C, tak to nevím jak prokvasí. Pivo však kvasí taky při nízké teplotě... Zajímavé je, že vám obilný kvas vypálí v pěstitelské pálenici na ovoce, ten název není náhodný, podle zákona smí pálit jen přebytky z ovoce...))

Připojit reakci
            

Vydrží kvas ze sladu?


Martin Votrubec (408) - xxx.xxx.29.160 (?)
15.3.2017 18:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kde není žalobce není soudce...

Připojit reakci
               

Vydrží kvas ze sladu?


Miloš Vysloužil (15646) - xxx.xxx.67.66 (?)
15.3.2017 20:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

v pěstitelské pálenici na ovoce, ten název není náhodný, podle zákona smí pálit jen přebytky z ovoce...))

Mám ve svém okolí několik pálenic, ale žádná z nich ve svém názvu ovoce nemá. Zákon jsem nečetl, ale myslím si, že vypálit například kvas z mrkve nezákonné není.

Připojit reakci
   

Vydrží kvas ze sladu?


host - xxx.xxx.159.180 (?)
3.5.2017 10:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak jak to nakonec dopadlo? Vydrželo to vykvašené měsíc čekat???

Připojit reakci
   

Vydrží kvas ze sladu?


host - xxx.xxx.210.18 (?)
27.7.2017 11:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Děkuji všem za názory a dlužím vám výsledek. Kvas vydržel 17 dní pod uzavřenou kvasnou zátkou bez přístupu vzduchu, bez toho, aby kvas přišel k úhoně na kvalitě a výsledném produktu. Teplota byla konstatntní na 19 °C.Takže závěr, když člověk není zvědavej a neotvírá víko, tak to vydrží.  Ještě jednou všem děkuji na za názory.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Kvasenie stavy z cukrovej trstiny1322.2.20181491
Zakalení macerátu1322.2.20181209
Mišpule418.2.20185185
Modrý kal 1918.2.20181314
Ražná - ražovica1117.2.201828719
Dosladzovanie domaceho brandy a znizovanie liehovitosti116.2.2018123
Kde sehnat malou pálenici18514.2.2018310682
Obnovení kvasu3813.2.20183311
Marhulový kvas nekvasí2712.2.20185676
Slad - pálení205.2.201817451
Kvas Oskeruše701.2.201861451
Destilace levného vína528.1.2018771
Cukerný kvas z poských rychlokvasinek127.1.2018276
Vypeckovat svestky?2025.1.20181810
Repák + řepná pálenka2925.1.201853395
Slivovice 20171614.1.20182266
Sejmutí etiket z lahví766.1.2018100551
Kde se stala chyba?113.1.20181490
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?1329.12.20173525
Odkôstkovač ovocia3226.12.201744751
Prosba o radu - vhodná koncentrace alkoholu v lutru před 2D718.12.20171330
destilační přístroj102816.12.20171308484
Hruškový kvas, konec kvašení2914.12.20174162
Archivace slivovice - co a jak?210.12.2017702
Test na metanol5010.12.201763837
Založení kvasu z bobulí stolní vinné révy 64.12.2017997
Jablečný kvas má zbytkvou cukernatost 6% Brix, co s ním?134.12.201719206
Palenka z exotickeho ovoce42.12.201714610
Manipulácia s kvasom424.11.2017859
Kompotovice714.11.20176320
Malinovice, Banánovice, Melounovice139.11.201718406
Dozrávám hrušky na trávníku - vzniká ještě cukr?426.11.201715705
Merunkovice - Marhulovica143.11.20173324
Křísotvorná kvasinka v kvasu302.11.201722950
Pálení Matolin530.10.20171062
PET flase - Slivovica (alkohol obecne)2429.10.201728943
Švestkovy kompot616.10.20171054
Archivace slivovice5712.10.201731800
Jak vyrobit kvas na žitnou?413.10.2017109546
Samosběr švestek?11.10.2017671
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Jake drevo0:08
Problémy s plechovou udírnou22.2.2018
Problémy s plechovou udírnou22.2.2018
Problémy s plechovou udírnou22.2.2018
Problémy s plechovou udírnou22.2.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů