Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Vydrží kvas ze sladu?

Vydrží kvas ze sladu?


host - xxx.xxx.90.172 (?)
15.3.2017 14:30, počet návštěv: 1926
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Měl bych prosím dotaz na zkušené. Vydrží mě kvas ze sladu(ječmen) v sudu pod kvasnou zátkou(bez přístupu vzduchu), poté co již skončilo kvašení? Bohužel se mě z technických důvodů posunul termín pálení v palenici skoro o měsíc a tak mám obavu, zda se kvas neznehodnotí. Předem díky za odpovědi. 

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Vydrží kvas ze sladu?


host - xxx.xxx.159.180 (?)
15.3.2017 14:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No nevím, asi bych se bál. Obilný kvas dělám v létě, kdy mi to v garážií kvasí při stálé teplotě cca 20 st.C. Od přidání kvasnic mi to kvasí týden až 9 dní a jde to hned do kotle. Neodvážím si tipnout dobu skladování ani při dokonalém uotěsnění. Ale podělte se potom o zkušenost, jsem taky zvědavl, zda to vydrží... jo a držím palce.

Připojit reakci
      

Vydrží kvas ze sladu?


Miloš Vysloužil (15441) - xxx.xxx.67.66 (?)
15.3.2017 17:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

S uchováním vykvašeného sladu zkušenost nemám.Ale vyráběl jsem pivo a to po vykvašení se nalije do petek, k tomu půl lžičky cukru a pevně se zašroubuje uzávěr.. Vydrží v pohodě měsíc. Analogicky podle toho by se kvas mohl hermeticky uzavřít např. obručí a natlakovat přidáním trochy cukru. Vzhledem k tomu, že je již vykvašený, tak přetlak nebude takový aby odtrhl víko. 

Připojit reakci
         

Vydrží kvas ze sladu?


host - xxx.xxx.45.252 (?)
15.3.2017 17:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Hodně záleží jak kvalitně byl ječmen klíčen a poté šrot zcukřen = konečný vysoký obsah zkvasitelných cukrů = vysoká alkoholovitost kvasu, která jej dokáže spolu s panujícím chladem zakonzervovat. Obecne se obilné kvasy kvasí spíše při vyšší teplotě kolem 20C, pokud to kvasíte někde ve sklepě apod do 10-15C, tak to nevím jak prokvasí. Pivo však kvasí taky při nízké teplotě... Zajímavé je, že vám obilný kvas vypálí v pěstitelské pálenici na ovoce, ten název není náhodný, podle zákona smí pálit jen přebytky z ovoce...))

Připojit reakci
            

Vydrží kvas ze sladu?


Martin Votrubec (406) - xxx.xxx.29.160 (?)
15.3.2017 18:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kde není žalobce není soudce...

Připojit reakci
               

Vydrží kvas ze sladu?


Miloš Vysloužil (15441) - xxx.xxx.67.66 (?)
15.3.2017 20:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

v pěstitelské pálenici na ovoce, ten název není náhodný, podle zákona smí pálit jen přebytky z ovoce...))

Mám ve svém okolí několik pálenic, ale žádná z nich ve svém názvu ovoce nemá. Zákon jsem nečetl, ale myslím si, že vypálit například kvas z mrkve nezákonné není.

Připojit reakci
   

Vydrží kvas ze sladu?


host - xxx.xxx.159.180 (?)
3.5.2017 10:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak jak to nakonec dopadlo? Vydrželo to vykvašené měsíc čekat???

Připojit reakci
   

Vydrží kvas ze sladu?


host - xxx.xxx.210.18 (?)
27.7.2017 11:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Děkuji všem za názory a dlužím vám výsledek. Kvas vydržel 17 dní pod uzavřenou kvasnou zátkou bez přístupu vzduchu, bez toho, aby kvas přišel k úhoně na kvalitě a výsledném produktu. Teplota byla konstatntní na 19 °C.Takže závěr, když člověk není zvědavej a neotvírá víko, tak to vydrží.  Ještě jednou všem děkuji na za názory.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Archivace slivovice - co a jak?210.12.2017141
Test na metanol5110.12.201761431
Založení kvasu z bobulí stolní vinné révy 64.12.2017529
Jablečný kvas má zbytkvou cukernatost 6% Brix, co s ním?134.12.201718086
Palenka z exotickeho ovoce42.12.201713768
Manipulácia s kvasom424.11.2017482
Kompotovice714.11.20175856
Hruškový kvas, konec kvašení2814.11.20172926
destilační přístroj102910.11.20171286253
Malinovice, Banánovice, Melounovice139.11.201717397
Kvasenie stavy z cukrovej trstiny126.11.20171005
Dozrávám hrušky na trávníku - vzniká ještě cukr?426.11.201714904
Merunkovice - Marhulovica143.11.20172658
Repák + řepná pálenka253.11.201749994
Křísotvorná kvasinka v kvasu302.11.201722047
Pálení Matolin530.10.2017701
PET flase - Slivovica (alkohol obecne)2429.10.201728110
Švestkovy kompot616.10.2017801
Archivace slivovice5712.10.201729812
Jak vyrobit kvas na žitnou?413.10.2017104915
Samosběr švestek?11.10.2017439
Kde sehnat malou pálenici18430.9.2017302708
Kvas Oskoruse6228.9.201757894
Pálenka z dýně5528.9.201737796
Ako dosiahnúť kvalitu?1025.9.20171250
Kolko odobrat metylalkoholu5318.9.201775946
Voda do kvasu?1918.9.20172090
Kolik cukru má být v kvasu při pálení3418.9.201743886
Ražná - ražovica1018.9.201726924
Destilace vína - vínovice5216.9.201777122
Kvas z jahod411.9.2017623
Na koľko bx prisladit kvas?76.9.20171426
Zakalená slivovice1685.9.2017186293
Refraktometer - poradte vhodny2223.8.20177018
Odkôstkovač ovocia2917.8.201742509
Destilační přístroj - sestrojení5315.8.2017111296
Destilát z kukuřice2611.8.201764258
Kompotová jamovice2031.7.20171960
Domácí ořechovice9330.7.2017155635
Pridanie kvasiniek pod kolac?328.7.2017654
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
A až Z o uzení5.12.2017
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny3.12.2017
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny3.12.2017
Dmácí uzený sýr1.12.2017
Jak naložit maso na uzení28.11.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů