Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Voda do kvasu?

Stránky: 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   

Voda do kvasu?


host - xxx.xxx.134.31 (?)
16.9.2017 20:57, počet návštěv: 7149
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)
Znamy dela velmi dobré palenky. Dokonce tresnovice, kterou obvykle nemusim, mi od neho chutna. Tvrdí, ze do 100 litrove nadoby dava krome ovoce ještě 2 až 3 kyble vody. Dokonce i do meruněk. Dale pridava 3 az4kg cukru, coz mi prijde moc. Na druhou stranu je to logicke, protoze tu vodu je potreba osladit :-) To tady ale nechci řešit. Zajima me názor zdejšího fóra na tu vodu. Delam hruskovici, bohuzel nemam maslovky. Kdyz hrusky projedu řepakem musim je v nadobe dukladně prošťouchat, abych vypudil vzduch. Myslite, ze by přídavek vody prospěl? Děkuji za názory. Efendi
Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Voda do kvasu?


vyslouzil (16622) - xxx.xxx.236.1 (?)
16.9.2017 21:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na přídavek vody není jednoznačná odpověď. Podrcenému ovoci s větším procentem sušiny (jablka, drobné hrušky) přidání vody prospěje. Já ji ale nepřidávám, jedině jablka naředím moštem (pokud nekvasím jenom mošt).
Přidání vody sice učiní kvas tekutějším, ale sníží cukernatost, čímž se kvas stane choulostivějším a pálení nízkoalkoholového kvasu jde hůř. Dorovnání cukrem to eliminuje, ovšem na úkor ovocné chuti.
   Nemyslím si, že z dobře rozdrceného ovoce je nutné vypudit veškerý vzduch. Když pomocí zákvasu rychle nastartujete kvašení, unikající CO2 vypudí přebytečný vzduch dostatečně. Kvašením dochází k rozpadu buněk, pektolýze a k přetvoření cukru na etanol. To všechno vede ke ztekucení kvasu i bez přídavku vody.

Připojit reakci
      

Voda do kvasu?


host - xxx.xxx.134.31 (?)
16.9.2017 21:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Děkuji za Vaši odpověď. Co si myslite o mém názoru, který jsem napsal do sousedního vlákna "Kolik cukru..."? Děkuji. Efendi
Připojit reakci
         

Voda do kvasu?


host - xxx.xxx.134.31 (?)
16.9.2017 21:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
A ještě se tady chci zeptat. Víckrát jsem tady narazil na pojem živná sůl. Asi bych to koupil někde ve vinařských potřebách...? Ale moje otázka je - k čemu je to dobré? K lepšímu prokvašení máče? Kolik alkoholu navíc tím získám? Nebo k získání lepší chuti? Fakt nevím.. Děkuji. Efendi
Připojit reakci
            

Voda do kvasu?


vyslouzil (16622) - xxx.xxx.236.1 (?)
16.9.2017 22:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je to výživa pro kvasinky. U kvašení čistých šťáv to může mít smysl. U drceného ovoce, kde lze navíc očekávat i červivé plody, tam mají kvasinky potřebných minerálů dost. Dají se nahradit špetkou krystalického hnojiva. Každopádně přídavkem živné soli nic nepokazíte.

Připojit reakci
               

Voda do kvasu?


host - xxx.xxx.33.3 (?)
16.9.2017 22:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nic tam nedavejte zadnou chemiu pokud ovoce ma cukr nepotrebuje zadne sajrajty a kdyz pridate roupusteny cukr tak po zacne kvasit uplne samo

Připojit reakci
               

Voda do kvasu?


host - xxx.xxx.134.31 (?)
16.9.2017 22:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Predloni jsem udelal pokus. Do nadoby jsem dal 90 litru vody, 20 kg repneho cukru a kuchynske drozdi. Jemne to bublalo asi tri mesice od brezna do cervna. Ziskal jsem asi 13 litru 50% alkoholu, ktery mam v umyslu pridaval do likérů. Bublalo to fakt pomalu a neochotně. Nechci teď resit kvalitu ziskaneho alkoholu - je to z řepy.. Ale zajimalo by mě, jestli by něco (treba živná sůl, nevim k čemu to je) zpusobilo, aby to kvasilo rychleji a pripadne dalo víc alkoholu..? Dekuji. Efendi
Připojit reakci
                  

Voda do kvasu?


host - xxx.xxx.33.3 (?)
16.9.2017 23:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Muzete napsat kolik jste tam dal drozdi ja jsem delal reznou   za 4 tydny jsem palil vody bylo180l    cukru 30 kg   drozdi presne nevim ale bylo ho dost napalil jsem 32l  50procentni rezne   pokud budete mit zajem kolik jsem dal drozdi   vyhledam a napisu

Připojit reakci
                     

Voda do kvasu?


host - xxx.xxx.120.61 (?)
17.9.2017 11:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Teď se dívám do záznamů, že jsem nedával kuchyňské droždí, ale nasypal jsem tam jeden sáček vinných kvasinek. Ještě opravuji výnos - získal jsem 13 litrů 70 % lihu. Měli jsme tedy oba přibližně stejný výnos, Vy možná o trochu větší - (30 kg cukru = 32 litrů 50 %) kontra (20 kg cukru = 13 litrů 70 %). Vám to kvasilo rychleji.

Jak tady dále píše Rafael, kvasinky v tom jen živořily, jemně to probublávalo víc než 2 měsíce.

Efendi

Připojit reakci
            

Voda do kvasu?


host - xxx.xxx.33.3 (?)
16.9.2017 22:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nezikate vubec nic    vice alkoholu bude jen ve vemi zralych ovocich nebo pridanim cukru    ale chut slivovice vam to nezlepsi takove sajrajty se snad davaji do vina ane do kvasu na paleni

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Destilace - základní dotazy1018.10.20181256
Hruškovice1918.10.201819731
Jablkovy kvas meranie cukru917.10.2018488
Destilační přístroj - sestrojení5617.10.2018122837
Vady pálenky716.10.2018859
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?2916.10.201813967
Koupě automatické pálenice 6316.10.201810566
Jak legálně provozovat domácí pálenici?616.10.2018571
Hruškový kvas1716.10.20185264
Teplota a rýchlosť kvasenia1015.10.20181086
Biely povlak na slivkovom kvase 115.10.2018238
Kvašení jablečného moštu315.10.2018329
Deka se propadá, ale cukr ukazuje 7%714.10.20181019
Pálení z řepného cukru1513.10.20183759
Turbo kvasnice1313.10.20181111
Kolik cukru má být v kvasu při pálení3813.10.201863963
Ražná - ražovica1213.10.201834460
Škrábavost pálenky3312.10.201844799
Pálenka z dýně5612.10.201845484
Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia1011.10.2018894
Jablkovy kvas2611.10.20183370
Šípkovica ako ma to229.10.201832223
Nová pálenice - jaký kotel?528.10.201850752
Vápno do kvasu pred destiláciou - áno alebo nie?46.10.2018633
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek156.10.201811228
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár265.10.201820459
Průběh kvašení jablek 65.10.2018983
Kolko odobrat metylalkoholu553.10.201886998
Cukornatosť slivky83.10.2018802
Kde sehnat malou pálenici1891.10.2018339801
Kvas Oskeruše711.10.201869405
Methanol51.10.2018916
Paleni slivovice doma727.9.20181643
Poraďte jaké kvasinky2424.9.201811004
Kvas z jablek3623.9.20188109
Destilačná kolona vs Dvojstupňová destilácia122.9.2018826
Domácí pálenice1622.9.20183340
Teoretický výnos1419.9.20182697
Můj první kvas2119.9.20183824
Kdy pálit hruškový kvas217.9.20181762
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Domácí klobásy16.10.2018
Domácí klobásy15.10.2018
Dehtování14.10.2018
Jak uchovat hotový kvas11.10.2018
Jak uchovat hotový kvas10.10.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů