Višně - docukření kvasu



host - 230.6 (?) 
30.6.2015 14:30, zobrazeno: 5763x

Dobrý den,

rád bych se zeptal kolik je třeba přidat cukru do kvasu. Mám 100 litrů kvasu a cukernatost dle moštoměru ukazuje 11. Díky předem za odpověď.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 30.6.2015 16:28

...kolik je třeba přidat cukru do kvasu

To není dobře formulovaná otázka:

1. Kolik je nutně zapotřebí?
    Nutný není žádný cukr. 
2. Kolik nejvíc cukru můžu přidat, aby všechen prokvasil?
Čtyři kila by měla prokvasit. S hlubokoprokvášecími kvasinkami možná i víc.
3. Koli je optimální množství cukru, aby kvas nebyl tak choulostivý a přitom se příliš nezhoršila kvalita a aroma destilátu?
1,5 - 2 kila cukru na 100l považuji za optimální množství. Zkvasitelného sladkého ovocného roztoku je ve skutečnosti méně, neboť musíte odečíst pecky a sušinu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 236.138 (?), 30.6.2015 19:36

Přesně tak. PŠ

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 165.46 (?), 1.7.2015 2:22
Ano, přesně vystihnuto a napsáno. * Rafael.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika