Úprava destilátu



host - 71.211 (?) 
9.9.2009 8:18, zobrazeno: 8987x
Poprosím o vaše nápady ako by sa dal zostrojiť prístroj na úpravu destilátu po vypálení. V niektorých páleniciach to majú. Je to na princípe ultrazvuku ak sa nemýlim. Ďakujem
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
host - 100.238 (?), 9.9.2009 8:50

Mi se docela osvedcila zaverecna uprava ne pomoci ultrazvuku, ale vzduchovanim akvaristickou pumpickou. Tato pumpicka stoji cca 100 Kc, dale metr hacky, vzduchovaci kaminek a zavazicko (nerezovy nebo medeny krouzek navleceny na hadicce nad kaminkem) aby to cele neplavalo na hladine. Kaminek spustim do demizonu, motorek do zasuvky a necham bezet jeden nebo dva dny. Palenka pekne odvetra a zjemni.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Toník - (1) - 104.217 (?), 2.8.2016 10:51

Zdravím páni,
chcem sa informovať mam profesionálnu ultrazvukovú čističku a tak isto aj vypálenú čerstvú trnkovičku :-D. Ide mi o to, že pálenka je ešte nezriedená a má 66% chcem znej spraviť 52%, samozrejme zriedim ju vodou ale neviem či ju najprv zriediť na tých 52% a potom ju pustiť na úpravu ultrazvukom alebo najprv cez ultrazvuk a tak ju riediť na tých 52%, čo je lepšie, a či náhodou nezískam jemnosť pálenky prv úpravou a tak riedim alebo to nemá žiaden vplyv. Ak má niekto skúsenosti poraďte.

Ďakujme za odpovede a rady.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 236.138 (?), 3.8.2016 14:33
Chápu, že se těšíte na dokonalý destilát, ale život jde jinak. Celkem na tom nezáleží jestli surový destilát naředíte na 52% či ne. UV vana destilát dokonale zbaví plynných podílů, které v každém produktu jsou, ale nepřispívá ke stárnutí, tedy k jakémusi chuťovému vjemu zakulacení. V každém případě doporučuji nechat destilát komunikovat se vzduchem několik týdnů a pak hermeticky uzavřít, tedy v případě trnek. Jablkovice naopak vyžadují komunikaci se vzduchem stále, dále viz. R. Wagner: Calvados po lopatě. slosar-petr@seznam.cz
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika