Uplny postup pri vyrobe domacej palenocky



host - 213.111 (?) 
13.2.2009 20:19, zobrazeno: 66112x

Dobry den pani!

Chcem by som skusit toto leto vypalit vlastnu domacu palenku, ale nemam potuchy ako na to... ked som bol maly videl som to robit mojho dedka ale ten je uz zial nebohy takze mi nestihol zanechat ziadne skusenosti:(

Pre to by som vas chcel poprosit ak sa tu niekto taky najde kto ma s tym skusenosti aby do zasvatil do tychto tajov alchimie od pociatocneho zberu az po konecne paleni resp vyrobu tohto zariadenia... hladal som to velmi dlho na internete ale nikde som nic nenasiel, iba tuto diskusiu tak dufam ze mi niekto poradi. dakujem. juri23@szm.sk

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
tktz - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (126) - 169.122 (?), 13.2.2009 20:23

jsou tu už vlákna která řeší pálenku..zadejte dole do vyhledávače

já dodávám jen slepecké psy a bílé hole

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 213.111 (?), 13.2.2009 20:30

ja viem ale nikdesom nenasiel kompletny postup.. len po castiach a nakoniec aj tak chyba palenie.. myslel som ze sa najde nejaka dobra dusa a konecne by nam to vysvetlila vsetko od A po Z

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Jaroslav Gregorec - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (108) - 218.139 (?), 14.2.2009 20:35

Zdravim.

Bol by som rád, keby Ste nám opísali z čoho máte možnosť výroby kvasu a následne alkoholu... ktoré ovocné druhy, poprípade odrody.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 209.2 (?), 15.2.2009 21:28
Navrhujem objednať si literatúru, kde je ucelený postup a opis, napríklad Pŕíprava kvasu na výrobu slivovice od p. Jana Jílka, ďalej zaujímavá je CALVADOS po lopatě od Radka Wagnera. Sú to výborné a dobre písané knihy s množstvom potrebných informácí, dostačujúcim na výrobu vlastného kvasu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 58.186 (?), 27.6.2009 22:11

Slyšel jsem, že jde vypálit pálenku i z brambor, obilí. Nemáte s tím někdo skušenosti. Dá se to vůbec?  Děkuji.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 162.40 (?), 22.12.2014 11:08

Poliaci páli skoro iba zo zemiakov a obilia - tak vzniká vodka.

K tomu postupu pálenia a výrobe paliarne. Konštruovať sa to neoplatí nakoľko cena týchto prístrojov je podstatne nižšia ako ich náklady na výrobu. Výrobcov je veľa - hlavne v Poľsku ale aj Maďarsku a Srbsku. Na Slovensku akorát predražená Medienka. V Srbsku doporučujem Suboticu: http://www.des-kazani.rs

V Poľsku stačí pošprtať v alegre je ich tam cez 1000..

Úplný postup tu nerozpíšem. No základný rozdiel je v tom či chcete páliť naraz (jednokotlový systém - kolóna) alebo na dvakrát (dvojkotlový systém alebo vypáliť raz vyčistiť a znova). Ja odporúčam kolónu s kotlom o objeme aspoň 30 litrov. Z kotla by mal vyusťovať otvor čo najväčšej šírky pre jednoduchú údržbu a nalievanie a vylievanie. Parovod (kolóna) by mala mať aspoň výšku 1 m. Vo vrchole kolóny by sa mal nachádzať deflegmátor (zariadenie na kondenzáciu pár, ktoré stekajú naspäť a znova sa odparujú (tým dochádza k viacnásobnej destilácii a výsledný produkt má vyšší podiel alkoholu) Kolónu je vhodné vyplniť aj sklenými / medenými vláknami - podobný efekt ako deflegmátor v súčinnosti je výsledný absahalkoholu ešte väčší. 

Za kolónou (alebo pred) by sama mal nachádzať tzv odkalovač (rektifikácia) (prázdna nádoba v ktorej je jedna trúbka pr dne (vstup pár) a jedna vo vrchnáku (vývod pár) Nie je na škodu spodnú rúrku zaplaviť vodou. Nektoré kolńy sú vybavené aj niekoľkonásobnou rektifikáciou. Na koci palirne samotný chladič. Existuje viacero typov no pri dostatku miesta je najvhodnejší 200 L sud v ktorom je niekoľkometrová medená špirála - netreba prívod a odvod vody ako pri ostatných chladičoch.

KEG sud paliareň
KEG sud paliareň
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 63.13 (?), 22.12.2014 12:03

Tedy pánko, to jstemi ten proces opravdu dobře vysvětlil... o popisi toho přístroje nemluvě!!

Du to koupit, snad to "pod stromeček" ještě stihnu...

přeji Šťastný a veselý...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 199.217 (?), 23.12.2014 20:44

Zdravím.   Mám k Vám dotaz.  Proč má ta kolona metr?  Nestačilo by 50 - 60 cm?  Není to jen pro vodku?  Pro ovocné kvasy se mi to zdá dost...   Dále bych Vás chtěl požádat jestli máte podrobný návod na obsluhu? Budu Vám vděčný. Díky.  vorr50@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.138 (?), 23.12.2014 22:39

Možná stačilo, možná ne. Celé vybavení by mělo být jaksi v nějakých poměrech mezi topným výkonem, teplosměnnými plochami, objemem vsádky, délkou parovodu nebo deflegmátoru, rektifikační hlavy a teplosměnnou plochou chladiče...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika