Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Turbo kvasnice

Stránky: 1, 2, 3, 4   

Turbo kvasnice


host - xxx.xxx.68.76 (?)
26.9.2018 8:17, počet návštěv: 10248
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)
Zkousel uz nekdo slechtene turbo kvasinky?ta viteznost alkoholu je opravdu tak velká, az dvojnasobna?
Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Turbo kvasnice


host - xxx.xxx.224.180 (?)
26.9.2018 9:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jak to myslíte?

Vítěznost od vítěz, nebo výtěžnost od vytěžit?

Připojit reakci
   

Turbo kvasnice


host - xxx.xxx.237.32 (?)
26.9.2018 11:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

podla mne je to blbost. kvasinky nemaju az taky vplyv na vytaznost. moznbo 10-15% navyse, ale urcite nie 2nasobok. 

Připojit reakci
      

Turbo kvasnice


Marek-TT (642) - xxx.xxx.182.44 (?)
26.9.2018 12:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je to blbosť, výťažnosť závisí v prvom rade od obsahu skvasiteľných cukrov a až potom od kvasiniek. Aj obyčajné nešľachtené kvasinky dokážu poskytnúť dobrú výťažnosť, keď majú čo skvasovať.

Připojit reakci
         

Turbo kvasnice


Mimmo (1973) - xxx.xxx.17.10 (?)
26.9.2018 13:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Pokud kvasite jablka s 11 procenty cukru, pak se to zrejme neprojevi. Jenze pozdni hrozny z teplych oblasti maji mnohem vice nez 20 a na to divoke kvasinky nestaci.
Připojit reakci
            

Turbo kvasnice


vyslouzil (17344) - xxx.xxx.92.38 (?)
26.9.2018 14:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No ale dvojnásobek? To už by vykvasily rovnou griotku nebo tuzemák.

Připojit reakci
               

Turbo kvasnice


Marek-TT (642) - xxx.xxx.182.44 (?)
26.9.2018 14:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kvasinky dokážu teoreticky skvasením 17 g cukrov vyprodukovať 1 obj. % alkoholu. Neviem si predstaviť, že by turbo kvasinky skvasením napr. 170 g cukrov (17 ° NM) vyprodukovali namiesto 10 obj. % alkoholu 20 obj. %. To by namiesto vína vznikla rovno vínovica a ak by bola v drevenom sude, tak rovno brandy.

Připojit reakci
                  

Turbo kvasnice


Mimmo (1973) - xxx.xxx.91.93 (?)
26.9.2018 15:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud používáme kvasinky nebo turbo kvasinky, stále postupujeme podle klasické chemické rovnice a vyrobíme tak maximálně hodně silné víno. Myslím, že je hudbou blízké budoucnosti (30 let) možnost zakázat zastaralé kvasné procesy a vyrábět alespoň průmyslově alkohol pomocí bakterií (např. Moorella) aniž by se uvolňoval kritizovaný CO2. Pak samozřejmě vyprodukujeme i trojnásobné množství alkoholu, protože zpracujeme i vlákninu. Jenže co pak dáme na kompost?

Připojit reakci
                     

Turbo kvasnice


Marek-TT (642) - xxx.xxx.235.1 (?)
26.9.2018 20:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zaujímavý príspevok. Už teraz také baktérie existujú (Zimmomonas mobilis), ktoré dokážu produkovať etanol, no neviem, či sa využívajú aj v priemysle. Nevýhodou baktérií je, že sú vo všeobecnosti dosť citlivé na fermentačné podmienky v porovnaní s kvasinkami. Druhá vec je, ako by bakteriálne kvasenie malo vplyv na senzoriku vzniknutého alkoholu. U kvasiniek je známe, že okrem etanolu dokážu produkovať aj rôzne prchavé látky, ktoré dodávajú výslednému nápoju ten správny buket.

Připojit reakci
                        

Turbo kvasnice


Marek-TT (642) - xxx.xxx.182.44 (?)
27.9.2018 9:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pozeral som stránku predajcu spomínaných turbokvasiniek a tá dvojnásobná výťažnosť je relatívna. Dvojnásobná bude možno vtedy, ak sa kvasinky použijú do kvasov s vysokým obsahom cukru (32° NM), kde je možné získať 18 % alkoholu. Potravinárske kvasinky (myslia asi droždie) by takúto koncentráciu alkoholu neprežili. Čiže kvasenie by sa predčasne zastavilo, ale nie v dôsledku nedostatku cukrov, ale kvôli vysokej koncentrácii alkoholu. Pri bežných kvasoch, kde je obsah cukrov podstatne nižší (10-15° NM), veľký význam turbokvasiniek nevidím. Tie dokážu spoľahlivo prekvasiť aj klasické kvasinky určené pre ovocné kvasy.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Dřevo do destilátu4517.10.201930654
Koupě Palírny 1614.10.20193049
Poraďte jaké kvasinky289.10.201918211
Hrušky, páliť alebo počkať?55.10.2019894
Test na metanol832.10.201994549
Kvas trnky630.9.2019801
Šípkovica ako ma to2326.9.201939356
Vzdálenost trubky od kotla626.9.2019840
Marhulovy kvas je moc husty1523.9.20191772
Posudzovanie ovocného kvasu920.9.20193341
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201922687
Novy kvas nekvasi712.9.20191402
Výtěžnost a cena1012.9.20191736
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.20191199
Destilační přístroj - sestrojení606.9.2019138426
Smíchání dvou kvasů?155.9.201910406
Destilační přístroj193.9.20193479
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201935757
Míchat lutr při 2D?329.8.2019835
Pečetní vosk1027.8.20191309
Da se to este?927.8.20191287
borovička827.8.201921603
Kvas broskve226.8.20191016
Marhulovy kvas s kostkami1426.8.20191940
Olej v destilatu222.8.2019617
Myrobalány? Je možné kvasit je společně? 916.8.20191673
Cukr, cukr a jenom cukr1413.8.201918414
Aroma meruňkovica813.8.20191761
Pálení ovocných vín1912.8.201911829
Melounovice610.8.20191092
Kvas smrdí podobně jako ředidlo209.8.201931235
destilační přístroj10529.8.20191453232
Refraktometr na měření kvasu233.8.201912628
Trubka ke chladiči21.8.2019810
Z ceho udelat visnovku2231.7.20193704
Cudny proces palenia430.7.20191066
Meruňkový kvas 4627.7.201947009
Ražná - ražovica1526.7.201944775
Obsah alkoholu ve kvasu725.7.20191667
Ananasový kvas318.7.20191710
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Tvrdá kůže na bůčku16.10.2019
Tvrdá kůže na bůčku15.10.2019
Tvrdá kůže na bůčku14.10.2019
Rajčata - recepty7.10.2019
Jakou keramickou pánev?2.10.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů