Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Pálení > Turbo kvasnice

Stránky: 1, 2, 3, 4   

Turbo kvasnice


host - xxx.xxx.68.76 (?)
26.9.2018 8:17
Tento příspěvek (zjistit adresu)
Zkousel uz nekdo slechtene turbo kvasinky?ta viteznost alkoholu je opravdu tak velká, az dvojnasobna?
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   

Turbo kvasnice


host - xxx.xxx.224.180 (?), 26.9.2018 9:11
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jak to myslíte?

Vítěznost od vítěz, nebo výtěžnost od vytěžit?

Připojit reakci
   

Turbo kvasnice


host - xxx.xxx.237.32 (?), 26.9.2018 11:27
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

podla mne je to blbost. kvasinky nemaju az taky vplyv na vytaznost. moznbo 10-15% navyse, ale urcite nie 2nasobok. 

Připojit reakci
      

Turbo kvasnice


Marek-TT (682) - xxx.xxx.182.44 (?), 26.9.2018 12:11
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je to blbosť, výťažnosť závisí v prvom rade od obsahu skvasiteľných cukrov a až potom od kvasiniek. Aj obyčajné nešľachtené kvasinky dokážu poskytnúť dobrú výťažnosť, keď majú čo skvasovať.

Připojit reakci
         

Turbo kvasnice


Mimmo (2197) - xxx.xxx.17.10 (?), 26.9.2018 13:14
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Pokud kvasite jablka s 11 procenty cukru, pak se to zrejme neprojevi. Jenze pozdni hrozny z teplych oblasti maji mnohem vice nez 20 a na to divoke kvasinky nestaci.
Připojit reakci
            

Turbo kvasnice


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.92.38 (?), 26.9.2018 14:03
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No ale dvojnásobek? To už by vykvasily rovnou griotku nebo tuzemák.

Připojit reakci
               

Turbo kvasnice


Marek-TT (682) - xxx.xxx.182.44 (?), 26.9.2018 14:10
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kvasinky dokážu teoreticky skvasením 17 g cukrov vyprodukovať 1 obj. % alkoholu. Neviem si predstaviť, že by turbo kvasinky skvasením napr. 170 g cukrov (17 ° NM) vyprodukovali namiesto 10 obj. % alkoholu 20 obj. %. To by namiesto vína vznikla rovno vínovica a ak by bola v drevenom sude, tak rovno brandy.

Připojit reakci
                  

Turbo kvasnice


Mimmo (2197) - xxx.xxx.91.93 (?), 26.9.2018 15:56
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud používáme kvasinky nebo turbo kvasinky, stále postupujeme podle klasické chemické rovnice a vyrobíme tak maximálně hodně silné víno. Myslím, že je hudbou blízké budoucnosti (30 let) možnost zakázat zastaralé kvasné procesy a vyrábět alespoň průmyslově alkohol pomocí bakterií (např. Moorella) aniž by se uvolňoval kritizovaný CO2. Pak samozřejmě vyprodukujeme i trojnásobné množství alkoholu, protože zpracujeme i vlákninu. Jenže co pak dáme na kompost?

Připojit reakci
                     

Turbo kvasnice


Marek-TT (682) - xxx.xxx.235.1 (?), 26.9.2018 20:40
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zaujímavý príspevok. Už teraz také baktérie existujú (Zimmomonas mobilis), ktoré dokážu produkovať etanol, no neviem, či sa využívajú aj v priemysle. Nevýhodou baktérií je, že sú vo všeobecnosti dosť citlivé na fermentačné podmienky v porovnaní s kvasinkami. Druhá vec je, ako by bakteriálne kvasenie malo vplyv na senzoriku vzniknutého alkoholu. U kvasiniek je známe, že okrem etanolu dokážu produkovať aj rôzne prchavé látky, ktoré dodávajú výslednému nápoju ten správny buket.

Připojit reakci
                        

Turbo kvasnice


Marek-TT (682) - xxx.xxx.182.44 (?), 27.9.2018 9:21
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pozeral som stránku predajcu spomínaných turbokvasiniek a tá dvojnásobná výťažnosť je relatívna. Dvojnásobná bude možno vtedy, ak sa kvasinky použijú do kvasov s vysokým obsahom cukru (32° NM), kde je možné získať 18 % alkoholu. Potravinárske kvasinky (myslia asi droždie) by takúto koncentráciu alkoholu neprežili. Čiže kvasenie by sa predčasne zastavilo, ale nie v dôsledku nedostatku cukrov, ale kvôli vysokej koncentrácii alkoholu. Pri bežných kvasoch, kde je obsah cukrov podstatne nižší (10-15° NM), veľký význam turbokvasiniek nevidím. Tie dokážu spoľahlivo prekvasiť aj klasické kvasinky určené pre ovocné kvasy.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Nakládání a vakuování masa na uzení11:57
Nakládání a vakuování masa na uzení9.7.2020
Uzení domácích klobás30.6.2020
Strojek na uzavírání konzerv22.6.2020
Uzení domácích klobás16.6.2020
Uzení domácích klobás10.6.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů