Turbo kvasnice



Stránky: 1,  2,  3,  4   
host - 68.76 (?) 
26.9.2018 8:17, zobrazeno: 21947x
Zkousel uz nekdo slechtene turbo kvasinky?ta viteznost alkoholu je opravdu tak velká, az dvojnasobna?
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
host - 224.180 (?), 26.9.2018 9:11

Jak to myslíte?

Vítěznost od vítěz, nebo výtěžnost od vytěžit?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 237.32 (?), 26.9.2018 11:27

podla mne je to blbost. kvasinky nemaju az taky vplyv na vytaznost. moznbo 10-15% navyse, ale urcite nie 2nasobok. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Marek-TT - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (682) - 182.44 (?), 26.9.2018 12:11

Je to blbosť, výťažnosť závisí v prvom rade od obsahu skvasiteľných cukrov a až potom od kvasiniek. Aj obyčajné nešľachtené kvasinky dokážu poskytnúť dobrú výťažnosť, keď majú čo skvasovať.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Mimmo - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2261) - 17.10 (?), 26.9.2018 13:14
Pokud kvasite jablka s 11 procenty cukru, pak se to zrejme neprojevi. Jenze pozdni hrozny z teplych oblasti maji mnohem vice nez 20 a na to divoke kvasinky nestaci.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 26.9.2018 14:03

No ale dvojnásobek? To už by vykvasily rovnou griotku nebo tuzemák.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Marek-TT - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (682) - 182.44 (?), 26.9.2018 14:10

Kvasinky dokážu teoreticky skvasením 17 g cukrov vyprodukovať 1 obj. % alkoholu. Neviem si predstaviť, že by turbo kvasinky skvasením napr. 170 g cukrov (17 ° NM) vyprodukovali namiesto 10 obj. % alkoholu 20 obj. %. To by namiesto vína vznikla rovno vínovica a ak by bola v drevenom sude, tak rovno brandy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Mimmo - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2261) - 91.93 (?), 26.9.2018 15:56

Pokud používáme kvasinky nebo turbo kvasinky, stále postupujeme podle klasické chemické rovnice a vyrobíme tak maximálně hodně silné víno. Myslím, že je hudbou blízké budoucnosti (30 let) možnost zakázat zastaralé kvasné procesy a vyrábět alespoň průmyslově alkohol pomocí bakterií (např. Moorella) aniž by se uvolňoval kritizovaný CO2. Pak samozřejmě vyprodukujeme i trojnásobné množství alkoholu, protože zpracujeme i vlákninu. Jenže co pak dáme na kompost?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Marek-TT - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (682) - 235.1 (?), 26.9.2018 20:40

Zaujímavý príspevok. Už teraz také baktérie existujú (Zimmomonas mobilis), ktoré dokážu produkovať etanol, no neviem, či sa využívajú aj v priemysle. Nevýhodou baktérií je, že sú vo všeobecnosti dosť citlivé na fermentačné podmienky v porovnaní s kvasinkami. Druhá vec je, ako by bakteriálne kvasenie malo vplyv na senzoriku vzniknutého alkoholu. U kvasiniek je známe, že okrem etanolu dokážu produkovať aj rôzne prchavé látky, ktoré dodávajú výslednému nápoju ten správny buket.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Marek-TT - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (682) - 182.44 (?), 27.9.2018 9:21

Pozeral som stránku predajcu spomínaných turbokvasiniek a tá dvojnásobná výťažnosť je relatívna. Dvojnásobná bude možno vtedy, ak sa kvasinky použijú do kvasov s vysokým obsahom cukru (32° NM), kde je možné získať 18 % alkoholu. Potravinárske kvasinky (myslia asi droždie) by takúto koncentráciu alkoholu neprežili. Čiže kvasenie by sa predčasne zastavilo, ale nie v dôsledku nedostatku cukrov, ale kvôli vysokej koncentrácii alkoholu. Pri bežných kvasoch, kde je obsah cukrov podstatne nižší (10-15° NM), veľký význam turbokvasiniek nevidím. Tie dokážu spoľahlivo prekvasiť aj klasické kvasinky určené pre ovocné kvasy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika