Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma
Držáky na dřevo.cz
Kozy na řezání dřeva motorovou pilou přímo od výrobce


Pálení > Trnkový kvas - zarazení kvašení

Trnkový kvas - zarazení kvašení


host - xxx.xxx.63.140 (?)
1.11.2016 10:33, počet návštěv: 1417
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím,

potřebuju trošku poradit, mám trnkový kvas ve kvasné nádobě, uložený ve venkovním prostoru(studená dílna), byli přidány kvasinky SIHA6 20g/hl, nyní přestal kvasit a přitom má stále 3 stupně cukernatosti.


Co s tím? Mohla to zapříčinit zima? Díky za rady

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Trnkový kvas - zarazení kvašení


Miloš Vysloužil (14400) - xxx.xxx.11.224 (?)
1.11.2016 10:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak je asi vykvašený, ne?

Připojit reakci
      

Trnkový kvas - zarazení kvašení


milan fiala (659) - xxx.xxx.65.131 (?)
1.11.2016 11:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Najvyšší čas ist do palenice, ja mám zatial 6 stupňov kvas vyzera výborne vďaka kvasinkam Erbslöh a to po mesiaci ešte 2 týždne a idem do palenice.

Připojit reakci
         

Trnkový kvas - zarazení kvašení


host - xxx.xxx.63.140 (?)
1.11.2016 11:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

minulý rok jsem zakládal kvas poprvé, bez kvasinek pouze přírodním kvašením, pomáhal mi známý a kvas se zastavi mezi 1,5 až 2 stupni, myslel sem že 3 (v některých nádobách i 4) stupně je furt moc, je deka už spadla, znamená to že je tedy konec?

Připojit reakci
            

Trnkový kvas - zarazení kvašení


host - xxx.xxx.129.111 (?)
1.11.2016 17:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Co to je za dotaz na stupně cukernatosti?
Je jich víc, "namátkou" i když třeba některé trochu jiné, ale i tak by bylo dobré to upřesnit:
Brix, Balling, Plato, ČNM, KMW, Oechsle, Baumé...
A taky čím jste měřili, nějakým "hustoměrem" který je vhodný jen pro mošt, většinou révový, nebo refraktometrem, který je v měřeních cukrů v různorodých směsích s lihem přece jen přesnější.
Ale i tak je daleko jeho přesnost ovlivněna tím lihem potažmo vstupní cukernatosti suroviny.
(Některé švestky, ale i jiné suroviny mají cukernatost třeba jen 10-14°Bx a jiné až k 25-30°Bx)...
*
V každém případě se nějak ustálilo a osvědčilo měřit zbytkové cukry ve °Bx.
A nikdy nemůžete počítat s tím, že něco vykvasí, v závislosti na surovině a jejím obsahu nezkvasitelných cukrů, pod 5-3°Bx!!!
*
Jen pro hrubou informaci - z 1°Bx ve 100l zkvasitelného roztoku, roztoku!!!, ne pecek, slupek apod., vznikne cca 1l 50% destilátu.
Tak ať si to každý spočítá a vyhodnotí sám jestli se mu vyplatí stěhovat kvas někam do tepla, jestli mu to stojí za tu práci, jak je lihovitý, jestli s tím, pokud ho bude "kyblovat a provzdušňovat" a čekat, neudělá více škody jak užitku...
(Ale nechci strašit, švestkové kvasy jsou hodně stabilní).

Rafael.

Připojit reakci
               

Trnkový kvas - zarazení kvašení


Miloš Vysloužil (14400) - xxx.xxx.92.38 (?)
1.11.2016 18:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

K tomu ještě připočtěme, že kvas je roztok (suspenze?) vody a různých dalších látek, z nichž k těm těkavějším (i když ne moc)  patří právě líh. Stěhováním, přeléváním a zahříváním kvasu za účelem dokvašení posledních zbytků cukru na alkohol můžeme o srovnatelné jeho množství přijít.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Tatratea jak na to?1625.3.20173119
Geist425.3.2017425
Pálenka z dýně4419.3.201728415
Radimov koštovka páleniek 118.3.2017189
Vydrží kvas ze sladu?615.3.2017363
Slivovice vs. calvados2207.3.2017282232
Průtahové destiláty387.3.20174148
Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?7222.2.20176901
Tepelné médium do dvouplášťového kotle821.2.20172096
Kalení destilátů jinak2416.2.20174401
Poslední frakce destilace kvasu - využití?816.2.20171549
drtič na ovoce409.2.2017101295
Čo s pálenkou nižšej kvality78.2.20171731
Dřevo do destilátu228.2.201710235
Palenie z exotickeho ovocia1026.1.20174712
Kvas Oskoruse5923.1.201750235
Vymrazování916.1.20171882
Uskladnění slivovice v dub. sudu8414.1.201769324
Kvalita domacej palenky1209.1.201729613
Domácí ořechovice9027.12.2016139363
Množení turbo kvasinek1322.12.20161780
Zakalená slivovice16422.12.2016166445
Aceton v pálence - lze vyvětrat a kde se bere?2518.12.201611531
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6817.12.201642369
Odkalovač na koloně?411.12.20161541
Kvas z hrušek - zastavení227.11.2016865
Nahořklá slivovice6823.11.201651994
Jak zakopat slivovici4622.11.201637363
Refraktometer - poradte vhodny1522.11.20163852
Švestkový kvas - zastavení417.11.20161556
Zbytkový cukr 15Bx u Durancie217.11.20161053
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár2415.11.201614853
Slivkový kvas - viac druhov612.11.20161659
Kvas ma 11 obj. % alk. a stale 13 Brix210.11.20161345
Proč tolik cukru38.11.20161543
Odsíření lutru vínovice?77.11.20161552
Výběr domácí pálenice43.11.20162043
Náhrada škody od pálenice253.11.20165948
Trnkový kvas - zarazení kvašení61.11.20161418
Pálení vínovice a pěnění vína v kotli31.11.20161181
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení masa26.3.2017
Uzení masa24.3.2017
A až Z o uzení19.3.2017
A až Z o uzení19.3.2017
A až Z o uzení19.3.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů