Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma
Držáky na dřevo.cz
Kozy na řezání dřeva motorovou pilou přímo od výrobce


Pálení > Trnkový kvas - zarazení kvašení

Trnkový kvas - zarazení kvašení


host - xxx.xxx.63.140 (?)
1.11.2016 10:33, počet návštěv: 1658
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím,

potřebuju trošku poradit, mám trnkový kvas ve kvasné nádobě, uložený ve venkovním prostoru(studená dílna), byli přidány kvasinky SIHA6 20g/hl, nyní přestal kvasit a přitom má stále 3 stupně cukernatosti.


Co s tím? Mohla to zapříčinit zima? Díky za rady

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Trnkový kvas - zarazení kvašení


Miloš Vysloužil (14707) - xxx.xxx.11.224 (?)
1.11.2016 10:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak je asi vykvašený, ne?

Připojit reakci
      

Trnkový kvas - zarazení kvašení


milan fiala (692) - xxx.xxx.65.131 (?)
1.11.2016 11:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Najvyšší čas ist do palenice, ja mám zatial 6 stupňov kvas vyzera výborne vďaka kvasinkam Erbslöh a to po mesiaci ešte 2 týždne a idem do palenice.

Připojit reakci
         

Trnkový kvas - zarazení kvašení


host - xxx.xxx.63.140 (?)
1.11.2016 11:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

minulý rok jsem zakládal kvas poprvé, bez kvasinek pouze přírodním kvašením, pomáhal mi známý a kvas se zastavi mezi 1,5 až 2 stupni, myslel sem že 3 (v některých nádobách i 4) stupně je furt moc, je deka už spadla, znamená to že je tedy konec?

Připojit reakci
            

Trnkový kvas - zarazení kvašení


host - xxx.xxx.129.111 (?)
1.11.2016 17:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Co to je za dotaz na stupně cukernatosti?
Je jich víc, "namátkou" i když třeba některé trochu jiné, ale i tak by bylo dobré to upřesnit:
Brix, Balling, Plato, ČNM, KMW, Oechsle, Baumé...
A taky čím jste měřili, nějakým "hustoměrem" který je vhodný jen pro mošt, většinou révový, nebo refraktometrem, který je v měřeních cukrů v různorodých směsích s lihem přece jen přesnější.
Ale i tak je daleko jeho přesnost ovlivněna tím lihem potažmo vstupní cukernatosti suroviny.
(Některé švestky, ale i jiné suroviny mají cukernatost třeba jen 10-14°Bx a jiné až k 25-30°Bx)...
*
V každém případě se nějak ustálilo a osvědčilo měřit zbytkové cukry ve °Bx.
A nikdy nemůžete počítat s tím, že něco vykvasí, v závislosti na surovině a jejím obsahu nezkvasitelných cukrů, pod 5-3°Bx!!!
*
Jen pro hrubou informaci - z 1°Bx ve 100l zkvasitelného roztoku, roztoku!!!, ne pecek, slupek apod., vznikne cca 1l 50% destilátu.
Tak ať si to každý spočítá a vyhodnotí sám jestli se mu vyplatí stěhovat kvas někam do tepla, jestli mu to stojí za tu práci, jak je lihovitý, jestli s tím, pokud ho bude "kyblovat a provzdušňovat" a čekat, neudělá více škody jak užitku...
(Ale nechci strašit, švestkové kvasy jsou hodně stabilní).

Rafael.

Připojit reakci
               

Trnkový kvas - zarazení kvašení


Miloš Vysloužil (14707) - xxx.xxx.92.38 (?)
1.11.2016 18:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

K tomu ještě připočtěme, že kvas je roztok (suspenze?) vody a různých dalších látek, z nichž k těm těkavějším (i když ne moc)  patří právě líh. Stěhováním, přeléváním a zahříváním kvasu za účelem dokvašení posledních zbytků cukru na alkohol můžeme o srovnatelné jeho množství přijít.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?7423.6.20179308
Zapomenutý kvas ze švestek102.6.2017687
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár2523.5.201715920
Kolik cukru má být v kvasu při pálení1915.5.201734950
Kompoty - kvas48.5.2017539
Vydrží kvas ze sladu?73.5.2017983
Dřevo do destilátu292.5.201712472
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?626.4.20171120
Palenie z exotickeho ovocia1225.4.20175516
Slivovice vs. calvados22323.4.2017290887
destilační přístroj102723.4.20171207668
Vyroba konaku z vinovice719.4.20177103
Drevené soudky obecne1819.4.201710603
Zakalená slivovice1669.4.2017174562
Škrábavost pálenky3128.3.201732675
Tatratea jak na to?1625.3.20173993
Geist425.3.2017830
Pálenka z dýně4419.3.201730676
Radimov koštovka páleniek 118.3.2017468
Průtahové destiláty387.3.20175701
Tepelné médium do dvouplášťového kotle821.2.20172663
Kalení destilátů jinak2416.2.20175337
Poslední frakce destilace kvasu - využití?816.2.20172130
drtič na ovoce409.2.2017103975
Čo s pálenkou nižšej kvality78.2.20172170
Kvas Oskoruse5923.1.201752528
Vymrazování916.1.20172592
Uskladnění slivovice v dub. sudu8414.1.201772343
Kvalita domacej palenky1209.1.201733057
Domácí ořechovice9027.12.2016143501
Množení turbo kvasinek1322.12.20162397
Aceton v pálence - lze vyvětrat a kde se bere?2518.12.201613448
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6817.12.201644804
Odkalovač na koloně?411.12.20161963
Kvas z hrušek - zastavení227.11.20161212
Nahořklá slivovice6823.11.201654203
Jak zakopat slivovici4622.11.201639795
Refraktometer - poradte vhodny1522.11.20164672
Švestkový kvas - zastavení417.11.20162021
Zbytkový cukr 15Bx u Durancie217.11.20161307
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Jak si udělat zdraví neškodné hranolky, chipsy apod.?23.6.2017
Jak si udělat zdraví neškodné hranolky, chipsy apod.?22.6.2017
Udene kuriatko7.6.2017
Udene kuriatko6.6.2017
Udene kuriatko6.6.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů