Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Trnkový kvas - zarazení kvašení

Trnkový kvas - zarazení kvašení


host - xxx.xxx.63.140 (?)
1.11.2016 10:33, počet návštěv: 1947
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím,

potřebuju trošku poradit, mám trnkový kvas ve kvasné nádobě, uložený ve venkovním prostoru(studená dílna), byli přidány kvasinky SIHA6 20g/hl, nyní přestal kvasit a přitom má stále 3 stupně cukernatosti.


Co s tím? Mohla to zapříčinit zima? Díky za rady

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Trnkový kvas - zarazení kvašení


Miloš Vysloužil (15344) - xxx.xxx.11.224 (?)
1.11.2016 10:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak je asi vykvašený, ne?

Připojit reakci
      

Trnkový kvas - zarazení kvašení


milan fiala (840) - xxx.xxx.65.131 (?)
1.11.2016 11:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Najvyšší čas ist do palenice, ja mám zatial 6 stupňov kvas vyzera výborne vďaka kvasinkam Erbslöh a to po mesiaci ešte 2 týždne a idem do palenice.

Připojit reakci
         

Trnkový kvas - zarazení kvašení


host - xxx.xxx.63.140 (?)
1.11.2016 11:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

minulý rok jsem zakládal kvas poprvé, bez kvasinek pouze přírodním kvašením, pomáhal mi známý a kvas se zastavi mezi 1,5 až 2 stupni, myslel sem že 3 (v některých nádobách i 4) stupně je furt moc, je deka už spadla, znamená to že je tedy konec?

Připojit reakci
            

Trnkový kvas - zarazení kvašení


host - xxx.xxx.129.111 (?)
1.11.2016 17:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Co to je za dotaz na stupně cukernatosti?
Je jich víc, "namátkou" i když třeba některé trochu jiné, ale i tak by bylo dobré to upřesnit:
Brix, Balling, Plato, ČNM, KMW, Oechsle, Baumé...
A taky čím jste měřili, nějakým "hustoměrem" který je vhodný jen pro mošt, většinou révový, nebo refraktometrem, který je v měřeních cukrů v různorodých směsích s lihem přece jen přesnější.
Ale i tak je daleko jeho přesnost ovlivněna tím lihem potažmo vstupní cukernatosti suroviny.
(Některé švestky, ale i jiné suroviny mají cukernatost třeba jen 10-14°Bx a jiné až k 25-30°Bx)...
*
V každém případě se nějak ustálilo a osvědčilo měřit zbytkové cukry ve °Bx.
A nikdy nemůžete počítat s tím, že něco vykvasí, v závislosti na surovině a jejím obsahu nezkvasitelných cukrů, pod 5-3°Bx!!!
*
Jen pro hrubou informaci - z 1°Bx ve 100l zkvasitelného roztoku, roztoku!!!, ne pecek, slupek apod., vznikne cca 1l 50% destilátu.
Tak ať si to každý spočítá a vyhodnotí sám jestli se mu vyplatí stěhovat kvas někam do tepla, jestli mu to stojí za tu práci, jak je lihovitý, jestli s tím, pokud ho bude "kyblovat a provzdušňovat" a čekat, neudělá více škody jak užitku...
(Ale nechci strašit, švestkové kvasy jsou hodně stabilní).

Rafael.

Připojit reakci
               

Trnkový kvas - zarazení kvašení


Miloš Vysloužil (15344) - xxx.xxx.92.38 (?)
1.11.2016 18:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

K tomu ještě připočtěme, že kvas je roztok (suspenze?) vody a různých dalších látek, z nichž k těm těkavějším (i když ne moc)  patří právě líh. Stěhováním, přeléváním a zahříváním kvasu za účelem dokvašení posledních zbytků cukru na alkohol můžeme o srovnatelné jeho množství přijít.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Kompotovice714.11.20175621
Hruškový kvas, konec kvašení2814.11.20172464
destilační přístroj102910.11.20171280562
Malinovice, Banánovice, Melounovice139.11.201717098
Kvasenie stavy z cukrovej trstiny126.11.2017877
Dozrávám hrušky na trávníku - vzniká ještě cukr?426.11.201714716
Merunkovice - Marhulovica143.11.20172501
Repák + řepná pálenka253.11.201748946
Křísotvorná kvasinka v kvasu302.11.201721822
Pálení Matolin530.10.2017590
PET flase - Slivovica (alkohol obecne)2429.10.201727812
Švestkovy kompot616.10.2017716
Archivace slivovice5712.10.201729160
Jak vyrobit kvas na žitnou?413.10.2017103450
Samosběr švestek?11.10.2017370
Kde sehnat malou pálenici18430.9.2017300853
Kvas Oskoruse6228.9.201757474
Pálenka z dýně5528.9.201737152
Ako dosiahnúť kvalitu?1025.9.20171090
Kolko odobrat metylalkoholu5318.9.201775205
Voda do kvasu?1918.9.20171842
Kolik cukru má být v kvasu při pálení3418.9.201743007
Ražná - ražovica1018.9.201726392
Destilace vína - vínovice5216.9.201776420
Kvas z jahod411.9.2017555
Na koľko bx prisladit kvas?76.9.20171278
Zakalená slivovice1685.9.2017185220
Test na metanol504.9.201760689
Refraktometer - poradte vhodny2223.8.20176771
Odkôstkovač ovocia2917.8.201742241
Destilační přístroj - sestrojení5315.8.2017110670
Destilát z kukuřice2611.8.201763474
Kompotová jamovice2031.7.20171836
Domácí ořechovice9330.7.2017155011
Pridanie kvasiniek pod kolac?328.7.2017566
Marhulový kvas nekvasí2327.7.20174532
Vydrží kvas ze sladu?827.7.20171863
Bílý povlak na kvasu 226.7.20171249
Kvasenie visni223.7.2017406
Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?8921.7.201714921
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Generátor kouře9.11.2017
Generátor kouře7.11.2017
Doplnění zelňáku4.11.2017
Dmácí uzený sýr3.11.2017
Udírna dehtuje3.11.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů