Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Pálení > Tis cerveny

Tis cerveny


host - xxx.xxx.255.60 (?)
29.10.2019 20:04, počet návštěv: 863
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)
Nemel byste nekdo informaci o palence z tisu cerveneho? Mel bych zdroj z nekolika velkych stromu ze by na 50l asi vyslo. Ale nedokazu si predstavit to vypeckovavat a pecky jsou jedovate... Chut neni nijak vyrazna tak je otazkou jestli by to stalo vubec za to i kdyby to nebylo nutne vypeckovavat. Na webu jsem nasel jen zminku bez zdroje puvodu ze driv se z toho palenka delala.
Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Tis cerveny


host - xxx.xxx.103.78 (?)
21.11.2019 12:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Osobně bych z tisu nic k pití nedělal. Pokud chcete odpeckovat, tak asi v nějaké odstředivce, která nedrtí pecky. Bobule jsou červená a dost malé a uvnitř je ve slizu nějaká pecka. Dužniny tam zrovna moc není, pokud se pamatuju správně. Ale pokud byste mohl nabídnout rovné tisové kmeny nebo větve o délce 2 metry, průměr aspoň 7 cm, tak bych měl zájem.

Připojit reakci
   

Tis cerveny


host - xxx.xxx.171.132 (?)
23.11.2019 8:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak to bych si nelajznul, to by mi za to rziko opravdu nestálo, myslím že by to mohlo být na nějaký zdravotní problém. Ale třeba s tím někdo zkušenost má..

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Palenka z vína1022.1.20201527
Kolko odobrat metylalkoholu6822.1.2020116219
Nevydarené prvé pálenie820.1.20202437
Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty2715.1.202038968
Kompotovice714.1.20208575
Vodka514.1.20201172
Destilace - základní dotazy506.1.202022523
Kvas bez lihu44.1.20201145
Vydrží lutr do další sezony?729.12.20191110
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?1022.12.20192974
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?6020.12.201940602
Slad - pálení2119.12.201924334
Ředění slivovice10916.12.2019252013
Pálenka z kdoulí222.12.201924703
Dřevo do destilátu462.12.201935205
Škrábavost pálenky5125.11.201971548
Destilační přístroj - sestrojení6225.11.2019144040
Domácí pálenice1923.11.201913750
Tis cerveny323.11.2019864
destilační přístroj105523.11.20191482666
Destilat z duly (kdoule)416.11.201912510
Zakalená část pálenky1311.11.20192768
Kvas smrdí podobně jako ředidlo2111.11.201934104
Jablkovy kvas meranie cukru716.11.201925190
Trnkovica (trnka obecna)395.11.201930902
Pečetní vosk114.11.20192490
Palenka z datli?103.11.20197783
Refraktometr na měření kvasu243.11.201915350
Vaření hroznového vina21.11.2019720
Mereni obsahu alkoholu v likeru431.10.20191082
Pálenka z dýně6030.10.201961230
Cukr, cukr a jenom cukr1528.10.201920769
Míchat lutr při 2D?528.10.20191873
Ideální cukernatost při zakládání kvasu326.10.201922287
Zakalená slivovice17222.10.2019243675
Koupě Palírny 1614.10.20195376
Poraďte jaké kvasinky289.10.201920363
Hrušky, páliť alebo počkať?55.10.20191837
Test na metanol832.10.201999900
Kvas trnky630.9.20191617
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Sůl v naloženém mase na uzení11:47
Sůl v naloženém mase na uzení11:06
Sůl v naloženém mase na uzení10:46
Sůl v naloženém mase na uzení9:12
Sůl v naloženém mase na uzení7:18
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů