Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Švestkový kvas - zastavení

Švestkový kvas - zastavení


host - xxx.xxx.210.200 (?)
16.11.2016 15:02, počet návštěv: 2495
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat.. před měsícem jsem naplnil bečky švestkami a jablkami. cca před týdnem se kvas se švestkami zastavil a jablka už taky žádná sláva. Je možné že by byl proces kvašení ukončen? a v sudu švestek je na kvasu asi 2 cm šťavy, jak je to možné? Teď to je asi v 8 stupních není to taky na kvašení málo? Díky

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Švestkový kvas - zastavení


host - xxx.xxx.211.171 (?)
16.11.2016 16:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Když nemáte cukroměr aby jste se přesvědčil, tak opatřete nádoby bublátkem a nechte je klidně do jara, pak začne proces pokračovat, ale nesmí se nechat ke kvasu volný přístup vzduchu.

Připojit reakci
   

Švestkový kvas - zastavení


Jozef Oravec (14) - xxx.xxx.65.137 (?)
17.11.2016 18:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobry den Palenici.

pripojim sa k vlaknu.

Tiez mam s priatelkou zalozeny slivkovy kvas, zbierany postupne, uz to trva aj dva a pol mesiaca. boli to dive slivy, nejdu od kostky a su uzasne sladke. nachadza sa v pivnici s teplotou okolo 15 - 18 stupnov. mozno tam bolo i menej, pocas mrazov, ktore boli nedavno.

pred piatimi dnami sme kontrolovali sudy. na jednom, co bol zalozeny ako prvy bol uz prepadnuty kolac, na povrchu bola jemna biela blana, sirka pri hladine zhasinala. 

ten druhy mal este kolac navrchu a tiez zhasinala.

tu blanu som odobral ale pri tejto manipulacii asi vsetok co2 unikol a dostal sa tam vzduch. 

pred dvoma dnami som to chcel zachranit. plan bol pridat do oboch kvasov zmes cerveneho hrozna asi 2kg, 1kg cukru, vody a cast toho kolaca a dufal som teda, ze dana smes zacne kvasit, spravi kolac na povrchu oboch sudov a uchrani ich pred oxidaciou ci zoctovatenim.

dnes som opat kontroloval kvas, ziadne kvasenie nenastalo, takze su stale v kontakte so vzduchom. metali sme aj cukor a ma okolo 6 percent. skusal som aj alkohol, ale mal som iba alkolovy merac na vysokopercentne destilaty, takze mi to neukazovalo skoro nic.

Moje otazky:

1. Ako rychlo dokaze kvas zoctovatiet? 

2. mohlo kvasenie zastavit vysoky obsah alk. v kvase? kedze sa v nom nachadza zostatkovy cukor?

3. nepridaval som ziadne uslachtile kvasinky, takze v pripade, ze to este nie je zoctovatene, dá sa pridat nejake odolnejsie kvasinky, ktore by to dokoncili? termin mam o 2 tyzdne.

Velmi pekne dakujem za poucne odpovede

Jozef Oravec

Připojit reakci
      

Švestkový kvas - zastavení


Miloš Vysloužil (15364) - xxx.xxx.236.1 (?)
17.11.2016 20:46
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

1. Švestkové kvasy z hodně sladkých plodů (asi durancie?) jsou poměrně stabilní. Octovatění bych se nebál.
2. Ano, mohl.
3. Dá, ale nemá to smysl.
    Doporučil bych nádoby uzavřít, ať ke kvasu nejde zbytečně vzduch a za 2 týdny s klidným srdcem pálit.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Kompotovice714.11.20175672
Hruškový kvas, konec kvašení2814.11.20172560
destilační přístroj102910.11.20171281662
Malinovice, Banánovice, Melounovice139.11.201717132
Kvasenie stavy z cukrovej trstiny126.11.2017913
Dozrávám hrušky na trávníku - vzniká ještě cukr?426.11.201714749
Merunkovice - Marhulovica143.11.20172525
Repák + řepná pálenka253.11.201749119
Křísotvorná kvasinka v kvasu302.11.201721849
Pálení Matolin530.10.2017610
PET flase - Slivovica (alkohol obecne)2429.10.201727845
Švestkovy kompot616.10.2017732
Archivace slivovice5712.10.201729309
Jak vyrobit kvas na žitnou?413.10.2017103737
Samosběr švestek?11.10.2017382
Kde sehnat malou pálenici18430.9.2017301172
Kvas Oskoruse6228.9.201757543
Pálenka z dýně5528.9.201737277
Ako dosiahnúť kvalitu?1025.9.20171130
Kolko odobrat metylalkoholu5318.9.201775288
Voda do kvasu?1918.9.20171896
Kolik cukru má být v kvasu při pálení3418.9.201743167
Ražná - ražovica1018.9.201726512
Destilace vína - vínovice5216.9.201776566
Kvas z jahod411.9.2017562
Na koľko bx prisladit kvas?76.9.20171295
Zakalená slivovice1685.9.2017185416
Test na metanol504.9.201760816
Refraktometer - poradte vhodny2223.8.20176807
Odkôstkovač ovocia2917.8.201742309
Destilační přístroj - sestrojení5315.8.2017110758
Destilát z kukuřice2611.8.201763612
Kompotová jamovice2031.7.20171847
Domácí ořechovice9330.7.2017155082
Pridanie kvasiniek pod kolac?328.7.2017578
Marhulový kvas nekvasí2327.7.20174547
Vydrží kvas ze sladu?827.7.20171873
Bílý povlak na kvasu 226.7.20171276
Kvasenie visni223.7.2017409
Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?8921.7.201714999
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
A až Z o uzení22.11.2017
A až Z o uzení22.11.2017
Generátor kouře9.11.2017
Generátor kouře7.11.2017
Doplnění zelňáku4.11.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů