Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma
Držáky na dřevo.cz
Kozy na řezání dřeva motorovou pilou přímo od výrobce


Pálení > Švestkový kvas - zastavení

Švestkový kvas - zastavení


host - xxx.xxx.210.200 (?)
16.11.2016 15:02, počet návštěv: 2027
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat.. před měsícem jsem naplnil bečky švestkami a jablkami. cca před týdnem se kvas se švestkami zastavil a jablka už taky žádná sláva. Je možné že by byl proces kvašení ukončen? a v sudu švestek je na kvasu asi 2 cm šťavy, jak je to možné? Teď to je asi v 8 stupních není to taky na kvašení málo? Díky

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Švestkový kvas - zastavení


host - xxx.xxx.211.171 (?)
16.11.2016 16:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Když nemáte cukroměr aby jste se přesvědčil, tak opatřete nádoby bublátkem a nechte je klidně do jara, pak začne proces pokračovat, ale nesmí se nechat ke kvasu volný přístup vzduchu.

Připojit reakci
   

Švestkový kvas - zastavení


Jozef Oravec (11) - xxx.xxx.65.137 (?)
17.11.2016 18:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobry den Palenici.

pripojim sa k vlaknu.

Tiez mam s priatelkou zalozeny slivkovy kvas, zbierany postupne, uz to trva aj dva a pol mesiaca. boli to dive slivy, nejdu od kostky a su uzasne sladke. nachadza sa v pivnici s teplotou okolo 15 - 18 stupnov. mozno tam bolo i menej, pocas mrazov, ktore boli nedavno.

pred piatimi dnami sme kontrolovali sudy. na jednom, co bol zalozeny ako prvy bol uz prepadnuty kolac, na povrchu bola jemna biela blana, sirka pri hladine zhasinala. 

ten druhy mal este kolac navrchu a tiez zhasinala.

tu blanu som odobral ale pri tejto manipulacii asi vsetok co2 unikol a dostal sa tam vzduch. 

pred dvoma dnami som to chcel zachranit. plan bol pridat do oboch kvasov zmes cerveneho hrozna asi 2kg, 1kg cukru, vody a cast toho kolaca a dufal som teda, ze dana smes zacne kvasit, spravi kolac na povrchu oboch sudov a uchrani ich pred oxidaciou ci zoctovatenim.

dnes som opat kontroloval kvas, ziadne kvasenie nenastalo, takze su stale v kontakte so vzduchom. metali sme aj cukor a ma okolo 6 percent. skusal som aj alkohol, ale mal som iba alkolovy merac na vysokopercentne destilaty, takze mi to neukazovalo skoro nic.

Moje otazky:

1. Ako rychlo dokaze kvas zoctovatiet? 

2. mohlo kvasenie zastavit vysoky obsah alk. v kvase? kedze sa v nom nachadza zostatkovy cukor?

3. nepridaval som ziadne uslachtile kvasinky, takze v pripade, ze to este nie je zoctovatene, dá sa pridat nejake odolnejsie kvasinky, ktore by to dokoncili? termin mam o 2 tyzdne.

Velmi pekne dakujem za poucne odpovede

Jozef Oravec

Připojit reakci
      

Švestkový kvas - zastavení


Miloš Vysloužil (14712) - xxx.xxx.236.1 (?)
17.11.2016 20:46
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

1. Švestkové kvasy z hodně sladkých plodů (asi durancie?) jsou poměrně stabilní. Octovatění bych se nebál.
2. Ano, mohl.
3. Dá, ale nemá to smysl.
    Doporučil bych nádoby uzavřít, ať ke kvasu nejde zbytečně vzduch a za 2 týdny s klidným srdcem pálit.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?7423.6.20179395
Zapomenutý kvas ze švestek102.6.2017708
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár2523.5.201715937
Kolik cukru má být v kvasu při pálení1915.5.201735002
Kompoty - kvas48.5.2017549
Vydrží kvas ze sladu?73.5.2017995
Dřevo do destilátu292.5.201712492
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?626.4.20171138
Palenie z exotickeho ovocia1225.4.20175522
Slivovice vs. calvados22323.4.2017291028
destilační přístroj102723.4.20171208139
Vyroba konaku z vinovice719.4.20177113
Drevené soudky obecne1819.4.201710621
Zakalená slivovice1669.4.2017174685
Škrábavost pálenky3128.3.201732722
Tatratea jak na to?1625.3.20174022
Geist425.3.2017835
Pálenka z dýně4419.3.201730699
Radimov koštovka páleniek 118.3.2017471
Průtahové destiláty387.3.20175740
Tepelné médium do dvouplášťového kotle821.2.20172673
Kalení destilátů jinak2416.2.20175368
Poslední frakce destilace kvasu - využití?816.2.20172143
drtič na ovoce409.2.2017104004
Čo s pálenkou nižšej kvality78.2.20172198
Kvas Oskoruse5923.1.201752543
Vymrazování916.1.20172615
Uskladnění slivovice v dub. sudu8414.1.201772381
Kvalita domacej palenky1209.1.201733127
Domácí ořechovice9027.12.2016144033
Množení turbo kvasinek1322.12.20162426
Aceton v pálence - lze vyvětrat a kde se bere?2518.12.201613480
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6817.12.201644838
Odkalovač na koloně?411.12.20161976
Kvas z hrušek - zastavení227.11.20161226
Nahořklá slivovice6823.11.201654238
Jak zakopat slivovici4622.11.201639828
Refraktometer - poradte vhodny1522.11.20164693
Švestkový kvas - zastavení417.11.20162028
Zbytkový cukr 15Bx u Durancie217.11.20161310
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Jak si udělat zdraví neškodné hranolky, chipsy apod.?23.6.2017
Jak si udělat zdraví neškodné hranolky, chipsy apod.?22.6.2017
Udene kuriatko7.6.2017
Udene kuriatko6.6.2017
Udene kuriatko6.6.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů