Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma
Držáky na dřevo.cz
Kozy na řezání dřeva motorovou pilou přímo od výrobce


Pálení > Švestkový kvas - zastavení

Švestkový kvas - zastavení


host - xxx.xxx.210.200 (?)
16.11.2016 15:02, počet návštěv: 1568
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat.. před měsícem jsem naplnil bečky švestkami a jablkami. cca před týdnem se kvas se švestkami zastavil a jablka už taky žádná sláva. Je možné že by byl proces kvašení ukončen? a v sudu švestek je na kvasu asi 2 cm šťavy, jak je to možné? Teď to je asi v 8 stupních není to taky na kvašení málo? Díky

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Švestkový kvas - zastavení


host - xxx.xxx.211.171 (?)
16.11.2016 16:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Když nemáte cukroměr aby jste se přesvědčil, tak opatřete nádoby bublátkem a nechte je klidně do jara, pak začne proces pokračovat, ale nesmí se nechat ke kvasu volný přístup vzduchu.

Připojit reakci
   

Švestkový kvas - zastavení


Jozef Oravec (11) - xxx.xxx.65.137 (?)
17.11.2016 18:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobry den Palenici.

pripojim sa k vlaknu.

Tiez mam s priatelkou zalozeny slivkovy kvas, zbierany postupne, uz to trva aj dva a pol mesiaca. boli to dive slivy, nejdu od kostky a su uzasne sladke. nachadza sa v pivnici s teplotou okolo 15 - 18 stupnov. mozno tam bolo i menej, pocas mrazov, ktore boli nedavno.

pred piatimi dnami sme kontrolovali sudy. na jednom, co bol zalozeny ako prvy bol uz prepadnuty kolac, na povrchu bola jemna biela blana, sirka pri hladine zhasinala. 

ten druhy mal este kolac navrchu a tiez zhasinala.

tu blanu som odobral ale pri tejto manipulacii asi vsetok co2 unikol a dostal sa tam vzduch. 

pred dvoma dnami som to chcel zachranit. plan bol pridat do oboch kvasov zmes cerveneho hrozna asi 2kg, 1kg cukru, vody a cast toho kolaca a dufal som teda, ze dana smes zacne kvasit, spravi kolac na povrchu oboch sudov a uchrani ich pred oxidaciou ci zoctovatenim.

dnes som opat kontroloval kvas, ziadne kvasenie nenastalo, takze su stale v kontakte so vzduchom. metali sme aj cukor a ma okolo 6 percent. skusal som aj alkohol, ale mal som iba alkolovy merac na vysokopercentne destilaty, takze mi to neukazovalo skoro nic.

Moje otazky:

1. Ako rychlo dokaze kvas zoctovatiet? 

2. mohlo kvasenie zastavit vysoky obsah alk. v kvase? kedze sa v nom nachadza zostatkovy cukor?

3. nepridaval som ziadne uslachtile kvasinky, takze v pripade, ze to este nie je zoctovatene, dá sa pridat nejake odolnejsie kvasinky, ktore by to dokoncili? termin mam o 2 tyzdne.

Velmi pekne dakujem za poucne odpovede

Jozef Oravec

Připojit reakci
      

Švestkový kvas - zastavení


Miloš Vysloužil (14405) - xxx.xxx.236.1 (?)
17.11.2016 20:46
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

1. Švestkové kvasy z hodně sladkých plodů (asi durancie?) jsou poměrně stabilní. Octovatění bych se nebál.
2. Ano, mohl.
3. Dá, ale nemá to smysl.
    Doporučil bych nádoby uzavřít, ať ke kvasu nejde zbytečně vzduch a za 2 týdny s klidným srdcem pálit.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?130.3.201749
Škrábavost pálenky3128.3.201730413
Tatratea jak na to?1625.3.20173165
Geist425.3.2017461
Pálenka z dýně4419.3.201728489
Radimov koštovka páleniek 118.3.2017202
Vydrží kvas ze sladu?615.3.2017376
Slivovice vs. calvados2207.3.2017282538
Průtahové destiláty387.3.20174208
Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?7222.2.20176959
Tepelné médium do dvouplášťového kotle821.2.20172133
Kalení destilátů jinak2416.2.20174428
Poslední frakce destilace kvasu - využití?816.2.20171584
drtič na ovoce409.2.2017101389
Čo s pálenkou nižšej kvality78.2.20171739
Dřevo do destilátu228.2.201710271
Palenie z exotickeho ovocia1026.1.20174728
Kvas Oskoruse5923.1.201750293
Vymrazování916.1.20171927
Uskladnění slivovice v dub. sudu8414.1.201769473
Kvalita domacej palenky1209.1.201729743
Domácí ořechovice9027.12.2016139407
Množení turbo kvasinek1322.12.20161787
Zakalená slivovice16422.12.2016166621
Aceton v pálence - lze vyvětrat a kde se bere?2518.12.201611620
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6817.12.201642437
Odkalovač na koloně?411.12.20161554
Kvas z hrušek - zastavení227.11.2016875
Nahořklá slivovice6823.11.201652051
Jak zakopat slivovici4622.11.201637424
Refraktometer - poradte vhodny1522.11.20163883
Švestkový kvas - zastavení417.11.20161569
Zbytkový cukr 15Bx u Durancie217.11.20161060
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár2415.11.201614884
Slivkový kvas - viac druhov612.11.20161666
Kvas ma 11 obj. % alk. a stale 13 Brix210.11.20161356
Proč tolik cukru38.11.20161564
Odsíření lutru vínovice?77.11.20161592
Výběr domácí pálenice43.11.20162066
Náhrada škody od pálenice253.11.20165980
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení masa26.3.2017
Uzení masa24.3.2017
A až Z o uzení19.3.2017
A až Z o uzení19.3.2017
A až Z o uzení19.3.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů