Švestkový kvas - jeho uložení až do jara



milan209 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (90) - 67.16 (?)
31.10.2016 15:35
Ešte by som mal takúto otázku. Objednaný som na pálenie za 16 dní. Kvas zo sliviek vyzerá byť už vykvaseny. Momentálne je v miestnosti kde je stabilne cca 22 oC. Rád by som sa spýtal či behom tých 16 dní nehrozí nejaká degradacia (zoctovatenie a pod.). Mám totiž možnosť ho dat do šopy kde teplota momentálne kolíše od cca 0 - 8 oC. Podľa počasia. Čo vy na to? Čo s ním? Ďakujem.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
                     
milan209 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (90) - 67.16 (?), 20.10.2016 15:14
Dnes som sa stavil v palenici so vzorkou šťavy zo slivkoveho kvasu založeného 24.8. Cukornatost bola 7. Vraj na slivky normálna a už aj také pália. Objednali ma na 16.11. Myslite ze ten cukor ešte dovtedy klesne alebo je to OK? Prikladám dnes fotene. A ešte by ma zaujímalo či musím pred donesenim do palenice odobrať celý vrchný pevný podiel. Lebo jeden zákazník mi tvrdil ze ten pevný podiel obsahuje nejaké nežiaduce látky. Ale ze on to doniesol aj s tým vrchom.


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 11.157 (?), 20.10.2016 16:43

Podle povrchu koláče bych řekl, že švestky Vám ještě kvasí. Když ho ochutnáte, ucítíte normální chuť kvasnic. Takový odstraňovat není nutné. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 67.16 (?), 20.10.2016 17:06
Ochutnal som tu šťavu a bolo to také kyslé. Žeby to nejak ĺúbivo chutilo by som netvrdil. Tiež by som najradšej ak to bude o mesiac podobne maximálne dal dole len vrchné 2 cm a zvyšok dal vypáliť. Však nech kápne aj z toho hustého. Keď som tam bol pred týždnom tak pálili hruskovy kvas. Majster od kotla nadával ze tie hrušky treba drvit. Totižto pri vyplachovani kotla tam boli zlepené celé hrušky a nešlo mu to ani vypustiť poriadne. Z toho usudzujem ze aj ten hruškovy kvas bol s tuhým podielom.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jiří II - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (598) - 143.84 (?), 20.10.2016 17:08

Pracoval jsem v elektrotechnickém průmyslu, když vstoupilo v platnost nařízení EU známé pod názvem REACH, takže vím, jak je problematické přesné měření obsahu v jednotkách PPM (part per million) a proto prvotní metody měření bývají pouze indikační a orientační. Důvodem takových a podobných nařízení je určitě dobrý úmysl, avšak v případě destilátů z peckovin bych viděl jako užitečnější opatření zaměření šlechtitelů na odrůdy se sladkými jádry, samozřejmě pokud je to možné. Dále se také domnívám, že hlt vody po panáku slivovice zcela určitě sníží obsah etylkarbanátu v PPM na podlimitní úroveň a navíc určitě prospěje i našim ledvinám.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
milan209 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (90) - 67.16 (?), 31.10.2016 15:35
Ešte by som mal takúto otázku. Objednaný som na pálenie za 16 dní. Kvas zo sliviek vyzerá byť už vykvaseny. Momentálne je v miestnosti kde je stabilne cca 22 oC. Rád by som sa spýtal či behom tých 16 dní nehrozí nejaká degradacia (zoctovatenie a pod.). Mám totiž možnosť ho dat do šopy kde teplota momentálne kolíše od cca 0 - 8 oC. Podľa počasia. Čo vy na to? Čo s ním? Ďakujem.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 67.66 (?), 31.10.2016 19:00

Jestli kvas vydrží bez úhony závisí na mnoha faktorech. Zejména na lighovitosti kvasu. Taky na druhu ovoce - švestky patří k těm stabilnějším. 
Kvas zo sliviek vyzerá byť už vykvaseny
Podle čeho tak usuzujete? Jestli to máte změřené refraktometrem nebo mošto či vínoměrem, tak mu pod šopou v chladnu bude líp. Ale dnes je teprv posledního októbra, většina sliovek dozerála relativně nedávno. Možná ještě kvasí, i když ne bouřlivě

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 67.16 (?), 31.10.2016 20:33
V palenici mi po vzorke povedali ze už sa môže vypáliť. Vzorka mala cukornatost 7. Ja som ho zakladal hlavne z ringlot a to 20.8. Ale mam aj 2 sudy sliviek z konca augusta. Takže to kvasí už 2 mesiace. Tak si myslím že už je pomali vhodný ten kvas na vypálenie. Zas 16 dní nie je nejak dlhá doba ale keďže je to moje prvé kvasenie v živote tak sa radšej pýtam.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
milan209 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (90) - 67.16 (?), 31.10.2016 20:35
Ešte prikladám foto z dneška.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 67.66 (?), 31.10.2016 22:00

Za 2 měsíce v pokoji by měl být kvas hotový. Lépe mu bude v chladnu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
milan209 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (90) - 67.16 (?), 31.10.2016 22:07
Ok. Tak ho teda premiestnim. Lebo je v obyvacke a je to dosť cítiť. Ďakujem.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika