Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Švestkový kvas - bílá plíseň

Stránky: 1, 2   

Švestkový kvas - bílá plíseň


host - xxx.xxx.72.84 (?)
11.12.2018 19:40, počet návštěv: 7073
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Pánové, přílohou fotografie amatérem založeného švestkového kvasu, který je udržován při teplotě 15 - 17C, k 14.12.2018 to budou dva a půl měsíce.

I přestože jsem pročetl už hromadu příspěvků, nikde jsem se vlastně nedozvěděl, jestli je běžné, aby bylo na povrchu "tolik" plísně? Mohu kvas rovnou vyhodit?

Obrázky:

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Švestkový kvas - bílá plíseň


host - xxx.xxx.238.190 (?)
11.12.2018 22:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dle mě se vám do kvasu dostával vzduch.Oberte vrchní vrstu.Kvas bude pravděpodobně OK.

Připojit reakci
      

Švestkový kvas - bílá plíseň


host - xxx.xxx.236.138 (?)
12.12.2018 20:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Upřimně řečeno, do kterého kvasu se nedostává vzduch? No snad jen do těch co mají objem 50 l a jsou v PE konvích, tam bych tomu i věřil. Ale ve dvoustovácích, které jsou zatažené sponkou na jakémsi těsnění, ani náhodou. Podle mě je daleko lepší tyto, ale i větší nádoby překrýt PE folií a zatáhnout gumicukem! Totiž, vidíte na kvas a hlavně jeho povrch.Kdybyste to udělal, viděl byste ten problém dříve a na bublátko nevěřte.To je blábol těch, ktetří věří na dokonalé utěsnění a nějak neumí vysvětlit to, že jím 2 týdny po začátku založení kvasu jaksi bublátko nefunguje. No bodejď jo, když jim těsnění jaksi "netěsní". Pan Rafael Vás jistě bude přesvědčovat o opaku, je to na Vás a Vašem zdravém rozumu. Doporučuji odebrat deku až k hladině kvasu a urychleně zpracovat. Jasně, pokud jste založil kvas ze švestky domácí, tak to tak nespěchá, ale pološvestky typu Stanley... raději zpracovat. slosar-petr@seznam.cz

Připojit reakci
         

Švestkový kvas - bílá plíseň


pavelmicek (41) - xxx.xxx.221.243 (?)
13.12.2018 10:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ale jooo těsní :-) Po dokvašení a poklesu teploty (kvasná zátka začínala nasávat vodu) jsme bečky (9ks) v objemech 70-150l zašpuntovali. Podtlak byl tak silný, že bečky zdeformoval. Toto vydrželo 3 týdny než jsme vyrazili do pálenice. Pro nás poťešující důkaz perfektní těsnosti. Nicméně možnost deku pozorovat přes průhledný igelit vám závidím, tento můj nedostatek hodlám do budoucna řešit výrobou kukátka ve víku mých beček.
Obrázky:
zdeformovaná bečka podtlakem
zdeformovaná bečka podtlakem
zdeformovaná bečka podtlakem
zdeformovaná bečka podtlakem
Připojit reakci
         

Švestkový kvas - bílá plíseň


host - xxx.xxx.1.125 (?)
13.12.2018 19:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

je blábol těch, ktetří věří na dokonalé utěsnění a nějak neumí vysvětlit to, že jím 2 týdny po začátku založení kvasu jaksi bublátko nefunguje. No bodejď jo, když jim těsnění jaksi "netěsní". Pan Rafael Vás jistě bude přesvědčovat o opaku, je to na Vás a Vašem zdravém rozumu.

Rafael se taky snažil všude psát a uvést i velmi jednoduchý test těsnosti jim velmi doporučovaných sudů. Těch se sponami a s měkkými těsněními. Chci zdůraznit, měkkými a poddajnými těsněními!
Z gumové hadičky z víka se vyjme bublátko a vší silou se do ní ústy foukne. A hned bude jasno o těsnosti a utěsnění...
Jinak 22Ol bílé mnou doporučované sudy sice úplně průhledné nejsou, ale dají se prosvítit a tak zjistit kde se v nich nachází tekutý a tuhý podíl a podle toho lze mnohé usoudit...

A taky jsem psal, nevím jak komu, ale mi se ty malé 50l šroubovací barelky a a podobné opičárny, nikdy nepodařilo efektivně a na delší dobu utěsnit. Už jen kvůli svému malému objemu jsou ke kvašení nevhodné.

Tímto se jako starý domácí vinař omlouvám skleněným demižonům. Tam je to díky úzkým hrdlům a specifické výrobě trochu jiné..
*
Jinak nemám celkem nic proti nějakým "alternativním" utěsňováním kvasných nádob. Jen mi přijde, že udělat to kvalitně je daleko jednodušší než udržovat sad, sbírat ovoce, zakládat kvasy atd...
Samozřejmě to bude fungovat, vykvasí skoro vše a v jakýchkoliv podmínkách. Kdysi se kvasilo v otevřených kádích, nasypala se nahoru slaměná drť, dřevěné piliny, zalilo se to třeba olejem atd..
No, a ten igelit a gumicuky mi přijde jako něco podobného.
Taky to funguje.
Jen mi to přijde jako taková, jak to říct?...
Neúcta k vlastní práci, výpěstkům a výrobkům.
Jako něco takového kdybych kdysi pro svá vína, likéry, pálenky používal plastové nebo PET láhve a někomu něco takového v něčem takovém dal nebo mu z toho nalil.

Rafael.

Připojit reakci
            

Švestkový kvas - bílá plíseň


host - xxx.xxx.236.138 (?)
17.12.2018 21:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

...zalilo se to třeba olejem...

Mám tomu rozumět pane Rafaeli tak, že to i dnes doporučujete? To je skoro na úrovni Vašeho tvrzení o výskytu nitroglycerinu v kvasu nebo lízání modré skalice, s podobnými pitomostmi toto vlákno už neobtěžujte. Našinec by řekl, že Vaše destiláty vzhledem k péči, které jim věnujete, od dokonalého utěsnění až zpracování, musí být skvostné, ale já s tím mám problém. Nikdy jsem se s nimi přes opětovné výzvy nesetkal, protože se vzájemné konfrontace bojíte. Opět Vás vyzývám k výměně destilátů, řekněme na úrovni 50 ml, to nikoho nezabije. Jenomže Vy se bojíte a víte proč, prostě na to nemáte, tak laskavě přestańte "radit". Vy nikdy kůži na trh neponesete a víte proč! PŠ 

Připojit reakci
               

Švestkový kvas - bílá plíseň


host - xxx.xxx.19.119 (?)
18.12.2018 10:34
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, nerad se vměšiji do vaší "plodné diskuse"...

Já z příspěvku pana Rafaela nepoznal, že by tento způsob přímo doporučoval, jen uvedl, co se "v průběhu věků" taky v literatuře doporučovalo (a to myslím ještě i v 70-sátých letech!! V té době byla v drogerii volně přístupná i ta modrá skalice a to i pro děti školou povinných, nikdo se na na věk neptal. To byste si mohl ještě pamatovat.). Jak je vidět, Vy prostě nejste schopen překročit ten svůj stín. Stále musíte někoho vyzývat pro poměřování svých výtvorů i když druhá strana o to nestojí; každý nemá tu snahu být někde prezentován a následně zaregistrován pro případnou další "péči" státních orgánů. No myslím, že by to pro dnešek mohlo stačit.

Přeji hezký den. Ljz.

Připojit reakci
                  

Švestkový kvas - bílá plíseň


vyslouzil (17085) - xxx.xxx.92.238 (?)
18.12.2018 13:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

. Kdysi se kvasilo v otevřených kádích, nasypala se nahoru slaměná drť, dřevěné piliny, zalilo se to třeba olejem atd..
No, a ten igelit a gumicuky mi přijde jako něco podobného.

To bude asi ten kontroverzní odstavec, kvůli němuž je p. Rafael kritizován. Osobně si taky nemyslím, že lze srovnávat slaměnou drť a igelit s gumicukem. Naopak plastová fólie převázána gumou nám velmi dobře ukáže, jestli ještě plyn uniká (folie se nafoukne) nebo již ne (splaskne). I když se folie orosí, je vidět na povrch poměrně dobře, jistě líp než přes kvasnou trubičku. Já nepovažuji za nutné kvasem v plném sudu hýbat, míchat, poslouchat, prohlížet. Nicméně - má-li někdo PE folii tak velkou, že pokryje celý otvor sudu a dobře přiléhající gumu, nevidím v tom žádnou destilatérskou urážku. 
    Pak je tu aspekt ceny. 200litrový bílý sud na kvas s těsnícím víkem jen výborný, ale stojí hodně přes tisícovku. Použité potravinářské 200l plastové barely koupíte na netu za 2-3 stovky.  Musíte mu ovšem vyříznout jedno dno. Takový sud pak jinak než folií hermeticky uzavřít nelze. Většina z nás takové sudy používá na dešťovou vodu. Při excesivní úrodě - jako byla např. ta letošní - se takové barely setsakra hodily. 

Připojit reakci
                     

Švestkový kvas - bílá plíseň


host - xxx.xxx.56.141 (?)
18.12.2018 15:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pane Šlosare, přijde mi, že nechcete chápat psaný text. Měl jsem nutkání napsat, že nechápete, ale to bych si nedovolil.
*
Takže znovu:
Doporučuji všude bílé, průsvitné sudy s měkkým těsněním a se sponou. Ve víku díra 13-14mm, měkká pryžová hadička a v ní bublátko! Nic jiného!!!
*
Ten zbytek jsem psal jako dřive používané a v tom smyslu, že i tak vždy něco vykvasí. Samozřejmě s plísní, koláči apod. Tedy s věcmi, vadami a stálými dotazy na průběh kvašení o čemž se tady pořád dokola a donekonečna píše.
Tím myslím tu slámu, plevy, piliny, neutěsněné víko po vykvašení, folie-gumicuky atd.
*
Teď ještě k tomu oleji:
S tím jste mě zklamal, že to neznáte!
Je to technologie sice stará, ale stále používaná. V nádobě na hladině plave víko a mezera mezi ním a stěnou nádoby se zalije k tomu určeným olejem. Používají to hlavně vinaři pro uskladnění vín. Výhodou tohoto způsobu je bezpracnost. Při odpouštění spodním kohoutem je hladina, obsah nádoby, stále chráněn protože to plovoucí víko i s tím olejem kolem něho postupně klesá.
(Na podobném principu je založeno plovoucí víko s nafukovací gumovou duší).
Ale to jsem nijak nedoporučoval, jen jsem to pro zajímavost zmínil - jsou to způsoby vhodné spíš pro vinaře. Nicméně určitě lepší než výše uvedené způsoby, jen jejich potenciál se u švestkových a podobných kvasů moc nevyužije.
*
A už vůbec nevím proč sem taháte nitroglycerin a modrou skalici?
Anebo mou neochotu se někde, něčím, na nějakých koštech chlubit.
Zkrátka nemám potřebu si něco dokazovat a chlubit se.
(Navíc nejsem na tom zdravotně dobře a mám problém i s pohybem v sadu. Jezdím po něm na frézce... Ale to s tím předváděním se má společného jen část...).

Rafael.

P.S. ještě k panu Vysloužilovi:

Ty sudy zas tak drahé jak píše nejsou. A v průběhu bouřlivého kvašení, nebo i dokvašování ty gumicoky škodlivé nejsou. Podobně jako podobné opičárny.

Psal jsem, bylo to o sledování průběhu kvašení a uskladnění nebo zakonzervování kvasů které se budou zpracovávat až později. Aby se nezkazily, nevznikaly na nich deky apod...

Připojit reakci
                        

Švestkový kvas - bílá plíseň


vyslouzil (17085) - xxx.xxx.92.38 (?)
18.12.2018 16:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ty sudy zas tak drahé jak píše nejsou.

Já jsem jeden takový letos koupil. Asi takovýto.

Možná by se našel levnější, ale když k tomu připočtete dopravu,...
Výhodou je, že je do něj trochu vidět.

Připojit reakci
                           

Švestkový kvas - bílá plíseň


host - xxx.xxx.56.141 (?)
18.12.2018 17:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jeden takový sud má cenu cca 3 - 5l slivovice a vydrží hodně dlouho.
Je to velká investice?


Já ty mé od prvního prodejce u nás mám už přes 20 let a cena se moc nezměnila. A pořád jsou jako nové a určitě mě přežijí.
Poprvé jsem je získal v blízkém Seliku před cca 40 roky. Ale ty byly bez spon a víka byla bez těsnění a byly uraženy výstupky na uchycení spon.
Tak jsem to tehdy řešil teplou plastelinou a gumovou palicí.
A s velkým gustem, i když jsem měl k dědovi velkou úctu, jsem ty jeho velké dubové a modřínové kádě s radostí rozebral, rozřezal a spálil...

Kdo má zkušenosti s dřevěnými kvasnými nádobami, jejích údržbou a tak, musí mi dát za pravdu.

*

Ještě mi nedá, kdysi někteří v mém okolí si nemohli vynachválit takovou "vychytávku". Kvas v klasických popelnicích nebo nebo jakýchkoliv ocelových barelech.

Ale k jejich cti musím ještě dodat, že tam byly ty kvasy umístěny v plastových pytlích.

Rafael.

Obrázky:

Připojit reakci
                           

Švestkový kvas - bílá plíseň


vyslouzil (17085) - xxx.xxx.92.38 (?)
19.12.2018 9:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jeden takový sud má cenu cca 3 - 5l slivovice a vydrží hodně dlouho.
Je to velká investice?

Není. Tedy pro někoho. Osobně mám dva problémy:
1. Uzavíratelné sudy nelze štosovat do sebe a zabírají dost místa. Do sklizně se musejí někde uskladnit
2. V případě úrody jako byla letos, by jich bylo třeba asi deset

Staré dřevěné škopky jsou krásné bednářské dílo, ale na kvas byly za trest. U tchána jsem je zažil, mě to naštěstí minulo.

Připojit reakci
                        

Švestkový kvas - bílá plíseň


host - xxx.xxx.236.138 (?)
19.12.2018 18:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Myslím, že jste se jaksi "zapomněl" vyjádřit k mé výzvě, protože jedině vzájemnou konfrontací se můžeme (te) něco dozvědět. Aplikaci oleje nikomu ze čtenářů nedoporučuji, to víte azeotropie je svinstvo a nic s tím nenaděláte. Žádný olej není tak nevinný, aby neměl "lehčí"složku a ta vám při destilaci lutru chuťově destilát zatíží. A sudy se spodní výpustí již publikoval v roce 1945 Ing. Dr. O. Vondráček ve své publikaci Výroba lihu a ušlechtilých pálenek z ovoce, str.32, druhé vydání. PŠ

Připojit reakci
                           

Švestkový kvas - bílá plíseň


host - xxx.xxx.56.141 (?)
19.12.2018 22:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nezapomněl, udělal jsem to úmyslně...
*
Ano, tu knihu znám. První vydání 1930, druhé 1945.
A už tehdy, pro někoho v době prehistorické, se již doporučovaly kvasné uzávěry! Aspoň v odborné literatuře i když ji tehdy bylo pramálo.
*
Ještě mi nedá, nevrátit se k tomu oleji:
Měl jsem štěstí když takové nádoby Baumax vyřazoval ze svého sortimentu a levně jsem je nakoupil. A po přečtení návodu k nim jsem byl doslova šokován. Lít nějaký olej do meziprostoru, mezi plovoucí víko a stěnu nádoby mi přišlo jako neskutečná prasárna. A taky to, že byly vyrobeny někde na Balkánu.
Ale časem jsem zjistil, že to není žádná "balkánská vychytávka", ale celkem standardní způsob skladování vína apod., kdy je potřeba odpouštět a zamezit styku obsahu se vzduchem.
Ale nikdy jsem tam olej nenalil, používal jsem je jen jako macerační nádoby k přípravě likérů. Tam přístup vzduchu nevadí, ba naopak přispívá k zrání.
(Ty nádoby mají víka dvě. Jedno plovoucí a druhé krycí a samozřejmě, že bez toho oleje nebo nafukovací duše netěsní).
*
Pane Vysloužile, ale to asi určitě víte, na skladování, stohování jsou ideální vinařské nakvašovací V - kádě. Ale mi se na nich nelíbí, že jsou moc velké, vysoké, že běžně nedosáhnu na jejích dno apod.
Jednou jsem do jedné po hlavě ze žebříku spadl..., a od té doby je nemám rád.

Rafael.

Obrázky:

Připojit reakci
                           

Švestkový kvas - bílá plíseň


vyslouzil (17085) - xxx.xxx.92.238 (?)
20.12.2018 12:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nejde jen o stohování nádob. Ovoce je plno druhů a úrody se rok od roku liší. Dvě tuny jako letos se opakovat nebudou, někdy je naopak - u vzácnějšího či drobnějšího ovoce jako broskve, maliny, aronie - zapotřebí vykvasit jen několik desítek kg. Potřebujeme proto nádoby různých velikostí a někdy se nevyvarujeme improvizací. 

Připojit reakci
                           

Švestkový kvas - bílá plíseň


host - xxx.xxx.236.138 (?)
20.12.2018 19:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Lít nějaký olej do meziprostoru mezi plovoucí víko a stěnu nádoby...

Souhlasím s Vámi, věru prasárna!! Ale proč jste to doporučoval a ptal se? A proč jste se divil, že to neznám? Ostatně, proč máte takový strach ze vzájemné konfrontace destilátů, které jistě považujete za výborné, bez ohledu na provenienci. Mnozí čtenáři si budou myslet, že se nějak obáváte, prostě, že máte strach, a já si to myslím také. Hezké svátky pane Rafaeli, ale pro mě jste jen nějaký ustrašený z Valašského království. Nepodepíši se mailem jen, PŠ

Připojit reakci
                           

Švestkový kvas - bílá plíseň


host - xxx.xxx.53.196 (?)
20.12.2018 22:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No, jo, myslím si to já, myslíte si to Vy, ale používá se to, vyrábí se to a i prodává. Takže to fungovat bez nějakých kontaminací musí.
(Ten olej plave na hladině, nemá snahu se rozpouštět, mísit se..,).
Že se to nám dvěma nelíbí, je věc jiná.
*
Ale po pravdě napsáno, znát tu technologii v době kdy jsem ve větším množství vyráběl ovocná a bylinná vína, určitě bych do toho šel.
Přece jen to věčné stahování do stále menších a menších nádob aby byly plné a ne vystavené oxidaci bylo dost otravné a časově náročné.
Což u uskladňování pálenek a likérů zas tak až moc potřebné není...
A v případě ovocných kvasů, jejích uskladňování vůbec protože ty se postupně spodem většinou neodebírají a destilují se z jednotlivých nádob najednou...
*
Co si myslí někteří čtenáři, nebo Vy je mi úplně jedno. O žádnou reklamu, zviditelňování nestojím.
A pokud někde něco píšu, hlavně Deslik, tak je to o tom, že jsem chtěl v době internetu, zahraničních homedistillerů pokusit se o něco podobného i v naší malé kotlině.
Přišlo mi škoda, že nemáme nic podobného.
Snad jen mimo p. Ladislava Spergla s jeho tech-info.cz a tak jsem chtěl taky trochu přispět k nějaké osvětě, aby ti naši mladí, naši nástupci, to měli jednodnodušší než my staří "pokusníci".
Pokusy - omyly, bádání a spousta slepých uliček. A hlavně vymýcení dlouholetých mýtů - typický příklad methanol a "domácí otravy"..
Snad jsme s Deslikem některým nadšencům v tom směru pomohli.
*
Na závěr bych ještě rád přidal takové mé motto, citáty:
Největšími nepřáteli domácích vinařů, likérníků apod jsou:
-zjednodušování a alternace osvědčených postupů
-chamtivost
-netrpělivost
-chlubivost, ("každá liška chválí svůj ocas").

Rafael.
P.S.
p. Vysloužil:
Potřebujeme proto nádoby různých velikostí a někdy se nevyvarujeme improvizací.
Ano, to jsou, měl jsem s tím taky jisté a velké problémy. Demižony s úzkými hrdly a "malé" plastové, třeba ty doporučované p. Šlosarem..., těžko utěsnitelné díky širokým víkům. Taky jsem je samozřejmě používal, alternativa nebyla a myslím, že i dnes není.
Ale po přejití bouřlivého kvašení, nebo i dokvašování jsem to vždy přelil do lépe utěsnitelných nádob... Třeba i do většího množství skleněných demižonů...

Připojit reakci
                           

Švestkový kvas - bílá plíseň


host - xxx.xxx.19.119 (?)
20.12.2018 22:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mnozí čtenáři si budou myslet...

Pane Šlosare, já nemám tu nutnost a ani si nemyslím, že by se musely "vyměňovat" vlastní výtvory.  A soustavně někoho "vyzývat" ať se "poměří" i když ten druhý nechce... u Vás stará obehraná písnička (nebo snad exhibicionismus?).

A každý se musí rozhodnout sám, so si z "rad a porad" zde uvedených pro sebe vybere...

No taky Vám přeji "hezké a veselé svátky"...

Připojit reakci
                           

Švestkový kvas - bílá plíseň


host - xxx.xxx.236.138 (?)
23.12.2018 19:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pane Rafaeli, výměnou destilátů demonstrujeme jenom ukázku toho, kam jsme to dotáhli v kvalitě výrobků, nic jiného. A exhibicionismus je něco jiného, to jste nezvolil vhodné cizí slovo, zde se na veřejnosti nic nepředvádí. Jinak i já Vám přeji hezké svátky, ovšem bez uvozovek. PŠ

Připojit reakci
                           

Švestkový kvas - bílá plíseň


host - xxx.xxx.19.119 (?)
23.12.2018 20:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

No pane Šlosare, jak je vidět jste na pana Rafaela přímo vysazený … již podle ev.čísla jste mohl poznat, že to bylo od jiného přispěvovatele … bohužel můj názor z příspěvku nezměníte (na to jsem se setkal s příliš mnoha účastníky těchto koštů). No a ty uvozovky jsem tam dal proto, aby se to oddělilo od předchozí části. Tož tak … hezké svátky.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
borovička717.6.201919755
Z ceho udelat visnovku717.6.2019500
Zapach dymu515.6.20191286
Slivovice jak poznat archív109.6.20199710
Malinovice, Banánovice, Melounovice177.6.201926875
Zakalovanie slivovice pri druhom paleni730.5.20191179
Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty2730.5.201934718
Pálenka z mladých smrčků230.5.2019791
Turbo kvasnice3519.5.20197845
Palenka z exotickeho ovoce1012.5.201921195
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?544.5.201929871
Pálenka zo sorbitolu61.5.2019937
Škrábavost pálenky4727.4.201960474
Archivace slivovice427.4.2019758
Jak rychle vypeckovat švestky423.4.2019632
Kvas z mandarinek1616.4.20191575
destilační přístroj104915.4.20191427640
Lze využít drtič větví i na ovoce?2912.4.201948640
Zápach v trnkovici po lihu86.4.20191672
Délka prokvašení kdoulového kvasu74.4.20191831
Aroma slivovice364.4.201910565
Palenka z datli?92.4.20196055
Ochutnávka Radimov623.3.20191786
Stojanek na cedění kvasu 1721.3.20194521
Modry povlak na Broskvovici719.3.2019861
Parciální fermentace518.3.20191136
Ananasový kvas214.3.2019802
Kvas z mirabelek2011.3.201913283
Kvasenie a palenie manga710.3.20191207
Dřinka - použití229.3.201930085
Destilace - základní dotazy497.3.201915372
Test na metanol8025.2.201988751
3D pálení2323.2.20194318
Koupě automatické pálenice 11021.2.201938499
Jablkovy kvas meranie cukru6919.2.201916931
Posudzovanie ovocného kvasu617.2.20191760
Odpeckovač317.2.20191001
Ryngle vhodné k pálení1315.2.20192573
Kvas přes zimu1012.2.20192654
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek2411.2.201920343
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Elektrická udírna z Mountfield16.6.2019
Litinový hrnec15.6.2019
Proč mi nechytají víčka?15.6.2019
Litinový hrnec15.6.2019
Elektrická udírna z Mountfield14.6.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů