Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Švestkovy kompot

Švestkovy kompot


host - xxx.xxx.212.36 (?)
27.9.2017 11:33, počet návštěv: 801
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dostal jsem asi 200l. švestkového kompotu z kterého bych chtěl vypálit alkohol. Chtěl bych se zeptat jestli kvas nechat kvasit bez kvasinek nebo při tom množství je budu potřebovat. Začínám a potřebuji poradit jak na to. Děkuji 

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Švestkovy kompot


Miloš Vysloužil (15441) - xxx.xxx.92.38 (?)
27.9.2017 12:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Není to jen o kvasinkách. Předně by chtělo zjistit, zda byl kompot konzervován jen sterilací (což je pravděpodobnější) nebo chemicky. Osobně si myslím, že by bylo lepší smíchat kompot s min. dvojnásobným množstvím podrcených čerstvých švestek či slív (radši víc). Vhodné by bylo změřit cukernatost této směsi. Přídavek kvasinek by v takovém případě nebyl nutný.
    O kvalitě čisté kompotovice si iluze nedělám

Připojit reakci
      

Švestkovy kompot


host - xxx.xxx.236.138 (?)
27.9.2017 15:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No jo, ale to už se dnes neví a určitě si to nebude nikdo pamatovat, zdali byl použit protiplísňový prostředek PETOL (kys. benzoová), který také brání kvašení. Nezbývá nežli do toho jít. Do 50L PE konve dejte asi 20 l kompotů, dolijte přibližně 30 °C teplou vodou na objem cca 40 l brzy uvidíte, jestli se kvašení rozjede. Snadno to zkontrolujete zapálenou čajovou svíčkou. Vzhledem k vyššímu obsahu cukru nebude výsledek nic moc, ale poteče to. slosar-petr@seznam.cz

Připojit reakci
         

Švestkovy kompot


host - xxx.xxx.29.251 (?)
15.10.2017 19:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Chlapi ja mám asi 500kg pasterilizovanej jablčnej šťavy, dalo by sa s toho nieco vypáliť. Je to bez chemických prísad.
Připojit reakci
            

Švestkovy kompot


host - xxx.xxx.39.156 (?)
15.10.2017 19:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Určitě. Jen kvasinky je tam třeba přidat.

Rafael.

Připojit reakci
               

Švestkovy kompot


Miloš Vysloužil (15441) - xxx.xxx.236.1 (?)
16.10.2017 14:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A možná nějakou živnou sůl.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Archivace slivovice - co a jak?210.12.2017141
Test na metanol5110.12.201761431
Založení kvasu z bobulí stolní vinné révy 64.12.2017529
Jablečný kvas má zbytkvou cukernatost 6% Brix, co s ním?134.12.201718086
Palenka z exotickeho ovoce42.12.201713768
Manipulácia s kvasom424.11.2017482
Kompotovice714.11.20175856
Hruškový kvas, konec kvašení2814.11.20172926
destilační přístroj102910.11.20171286253
Malinovice, Banánovice, Melounovice139.11.201717397
Kvasenie stavy z cukrovej trstiny126.11.20171005
Dozrávám hrušky na trávníku - vzniká ještě cukr?426.11.201714904
Merunkovice - Marhulovica143.11.20172658
Repák + řepná pálenka253.11.201749994
Křísotvorná kvasinka v kvasu302.11.201722047
Pálení Matolin530.10.2017701
PET flase - Slivovica (alkohol obecne)2429.10.201728110
Švestkovy kompot616.10.2017802
Archivace slivovice5712.10.201729812
Jak vyrobit kvas na žitnou?413.10.2017104915
Samosběr švestek?11.10.2017439
Kde sehnat malou pálenici18430.9.2017302708
Kvas Oskoruse6228.9.201757895
Pálenka z dýně5528.9.201737796
Ako dosiahnúť kvalitu?1025.9.20171250
Kolko odobrat metylalkoholu5318.9.201775946
Voda do kvasu?1918.9.20172090
Kolik cukru má být v kvasu při pálení3418.9.201743886
Ražná - ražovica1018.9.201726924
Destilace vína - vínovice5216.9.201777122
Kvas z jahod411.9.2017623
Na koľko bx prisladit kvas?76.9.20171426
Zakalená slivovice1685.9.2017186293
Refraktometer - poradte vhodny2223.8.20177018
Odkôstkovač ovocia2917.8.201742509
Destilační přístroj - sestrojení5315.8.2017111297
Destilát z kukuřice2611.8.201764258
Kompotová jamovice2031.7.20171960
Domácí ořechovice9330.7.2017155635
Pridanie kvasiniek pod kolac?328.7.2017654
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
A až Z o uzení5.12.2017
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny3.12.2017
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny3.12.2017
Dmácí uzený sýr1.12.2017
Jak naložit maso na uzení28.11.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů