Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Švestkovy kompot

Švestkovy kompot


host - xxx.xxx.212.36 (?)
27.9.2017 11:33, počet návštěv: 1625
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dostal jsem asi 200l. švestkového kompotu z kterého bych chtěl vypálit alkohol. Chtěl bych se zeptat jestli kvas nechat kvasit bez kvasinek nebo při tom množství je budu potřebovat. Začínám a potřebuji poradit jak na to. Děkuji 

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Švestkovy kompot


vyslouzil (16609) - xxx.xxx.92.38 (?)
27.9.2017 12:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Není to jen o kvasinkách. Předně by chtělo zjistit, zda byl kompot konzervován jen sterilací (což je pravděpodobnější) nebo chemicky. Osobně si myslím, že by bylo lepší smíchat kompot s min. dvojnásobným množstvím podrcených čerstvých švestek či slív (radši víc). Vhodné by bylo změřit cukernatost této směsi. Přídavek kvasinek by v takovém případě nebyl nutný.
    O kvalitě čisté kompotovice si iluze nedělám

Připojit reakci
      

Švestkovy kompot


host - xxx.xxx.236.138 (?)
27.9.2017 15:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No jo, ale to už se dnes neví a určitě si to nebude nikdo pamatovat, zdali byl použit protiplísňový prostředek PETOL (kys. benzoová), který také brání kvašení. Nezbývá nežli do toho jít. Do 50L PE konve dejte asi 20 l kompotů, dolijte přibližně 30 °C teplou vodou na objem cca 40 l brzy uvidíte, jestli se kvašení rozjede. Snadno to zkontrolujete zapálenou čajovou svíčkou. Vzhledem k vyššímu obsahu cukru nebude výsledek nic moc, ale poteče to. slosar-petr@seznam.cz

Připojit reakci
         

Švestkovy kompot


host - xxx.xxx.29.251 (?)
15.10.2017 19:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Chlapi ja mám asi 500kg pasterilizovanej jablčnej šťavy, dalo by sa s toho nieco vypáliť. Je to bez chemických prísad.
Připojit reakci
            

Švestkovy kompot


host - xxx.xxx.39.156 (?)
15.10.2017 19:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Určitě. Jen kvasinky je tam třeba přidat.

Rafael.

Připojit reakci
               

Švestkovy kompot


vyslouzil (16609) - xxx.xxx.236.1 (?)
16.10.2017 14:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A možná nějakou živnou sůl.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Koupě automatické pálenice 5916.10.20189848
Jak legálně provozovat domácí pálenici?416.10.2018367
Teplota a rýchlosť kvasenia1015.10.2018993
Biely povlak na slivkovom kvase 115.10.201885
Kvašení jablečného moštu315.10.2018253
Hruškovice1714.10.201819391
Deka se propadá, ale cukr ukazuje 7%714.10.2018936
Pálení z řepného cukru1513.10.20183707
Turbo kvasnice1313.10.20181040
Kolik cukru má být v kvasu při pálení3813.10.201863652
Ražná - ražovica1213.10.201834389
Škrábavost pálenky3312.10.201844661
Pálenka z dýně5612.10.201845402
Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia1011.10.2018863
Jablkovy kvas2611.10.20183280
Šípkovica ako ma to229.10.201832175
Nová pálenice - jaký kotel?528.10.201850601
Vápno do kvasu pred destiláciou - áno alebo nie?46.10.2018610
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek156.10.201811140
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár265.10.201820392
Průběh kvašení jablek 65.10.2018948
Vady pálenky54.10.2018677
Kolko odobrat metylalkoholu553.10.201886871
Destilace - základní dotazy83.10.20181078
Cukornatosť slivky83.10.2018776
Kde sehnat malou pálenici1891.10.2018339348
Kvas Oskeruše711.10.201869304
Methanol51.10.2018871
Paleni slivovice doma727.9.20181601
Poraďte jaké kvasinky2424.9.201810941
Kvas z jablek3623.9.20187978
Destilačná kolona vs Dvojstupňová destilácia122.9.2018795
Domácí pálenice1622.9.20183257
Teoretický výnos1419.9.20182649
Můj první kvas2119.9.20183764
Kdy pálit hruškový kvas217.9.20181703
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?2816.9.201813735
Palírny v Karlovarském kraji116.9.2018167
Dřevo do destilátu4115.9.201821982
Kvas z cca 20kg broskví1510.9.20188379
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Domácí klobásy15.10.2018
Dehtování14.10.2018
Jak uchovat hotový kvas11.10.2018
Jak uchovat hotový kvas10.10.2018
Jak uchovat hotový kvas9.10.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů