Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Švestkovy kompot

Švestkovy kompot


host - xxx.xxx.212.36 (?)
27.9.2017 11:33, počet návštěv: 1058
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dostal jsem asi 200l. švestkového kompotu z kterého bych chtěl vypálit alkohol. Chtěl bych se zeptat jestli kvas nechat kvasit bez kvasinek nebo při tom množství je budu potřebovat. Začínám a potřebuji poradit jak na to. Děkuji 

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Švestkovy kompot


Miloš Vysloužil (15656) - xxx.xxx.92.38 (?)
27.9.2017 12:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Není to jen o kvasinkách. Předně by chtělo zjistit, zda byl kompot konzervován jen sterilací (což je pravděpodobnější) nebo chemicky. Osobně si myslím, že by bylo lepší smíchat kompot s min. dvojnásobným množstvím podrcených čerstvých švestek či slív (radši víc). Vhodné by bylo změřit cukernatost této směsi. Přídavek kvasinek by v takovém případě nebyl nutný.
    O kvalitě čisté kompotovice si iluze nedělám

Připojit reakci
      

Švestkovy kompot


host - xxx.xxx.236.138 (?)
27.9.2017 15:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No jo, ale to už se dnes neví a určitě si to nebude nikdo pamatovat, zdali byl použit protiplísňový prostředek PETOL (kys. benzoová), který také brání kvašení. Nezbývá nežli do toho jít. Do 50L PE konve dejte asi 20 l kompotů, dolijte přibližně 30 °C teplou vodou na objem cca 40 l brzy uvidíte, jestli se kvašení rozjede. Snadno to zkontrolujete zapálenou čajovou svíčkou. Vzhledem k vyššímu obsahu cukru nebude výsledek nic moc, ale poteče to. slosar-petr@seznam.cz

Připojit reakci
         

Švestkovy kompot


host - xxx.xxx.29.251 (?)
15.10.2017 19:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Chlapi ja mám asi 500kg pasterilizovanej jablčnej šťavy, dalo by sa s toho nieco vypáliť. Je to bez chemických prísad.
Připojit reakci
            

Švestkovy kompot


host - xxx.xxx.39.156 (?)
15.10.2017 19:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Určitě. Jen kvasinky je tam třeba přidat.

Rafael.

Připojit reakci
               

Švestkovy kompot


Miloš Vysloužil (15656) - xxx.xxx.236.1 (?)
16.10.2017 14:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A možná nějakou živnou sůl.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Kvasenie stavy z cukrovej trstiny1322.2.20181531
Zakalení macerátu1322.2.20181240
Mišpule418.2.20185198
Modrý kal 1918.2.20181347
Ražná - ražovica1117.2.201828780
Dosladzovanie domaceho brandy a znizovanie liehovitosti116.2.2018136
Kde sehnat malou pálenici18514.2.2018310898
Obnovení kvasu3813.2.20183358
Marhulový kvas nekvasí2712.2.20185689
Slad - pálení205.2.201817499
Kvas Oskeruše701.2.201861486
Destilace levného vína528.1.2018795
Cukerný kvas z poských rychlokvasinek127.1.2018283
Vypeckovat svestky?2025.1.20181830
Repák + řepná pálenka2925.1.201853467
Slivovice 20171614.1.20182279
Sejmutí etiket z lahví766.1.2018100605
Kde se stala chyba?113.1.20181504
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?1329.12.20173545
Odkôstkovač ovocia3226.12.201744788
Prosba o radu - vhodná koncentrace alkoholu v lutru před 2D718.12.20171340
destilační přístroj102816.12.20171309179
Hruškový kvas, konec kvašení2914.12.20174186
Archivace slivovice - co a jak?210.12.2017713
Test na metanol5010.12.201763912
Založení kvasu z bobulí stolní vinné révy 64.12.20171010
Jablečný kvas má zbytkvou cukernatost 6% Brix, co s ním?134.12.201719237
Palenka z exotickeho ovoce42.12.201714623
Manipulácia s kvasom424.11.2017866
Kompotovice714.11.20176335
Malinovice, Banánovice, Melounovice139.11.201718442
Dozrávám hrušky na trávníku - vzniká ještě cukr?426.11.201715723
Merunkovice - Marhulovica143.11.20173340
Křísotvorná kvasinka v kvasu302.11.201722975
Pálení Matolin530.10.20171076
PET flase - Slivovica (alkohol obecne)2429.10.201728969
Švestkovy kompot616.10.20171059
Archivace slivovice5712.10.201731848
Jak vyrobit kvas na žitnou?413.10.2017109688
Samosběr švestek?11.10.2017680
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Problémy s plechovou udírnou23.2.2018
Jake drevo23.2.2018
Jake drevo23.2.2018
Problémy s plechovou udírnou22.2.2018
Problémy s plechovou udírnou22.2.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů